ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Παίζουν με χρυσές… ρακέτες

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Παίζουν με χρυσές… ρακέτες


Ρεπορτάζ: Φωτεινή Χρυσικάκη


Ένα διαρκές και επαναλαμβανόμενο σκάνδαλο λαμβάνει χώρα επί 19 χρόνια στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (εφεξής ΕΦΟΑ χάριν συντομίας) ελέω απουσίας οποιουδήποτε ελέγχου. Συγκεκριμένα, κατόπιν καταγγελιών που επιμελώς κάποιοι φρόντισαν να τους «χαντακώσουν», μηνύσεων και αγωγών που βρίσκονται στη διαδικασία της έρευνας ακόμα και αν έχει παρέλθει «εύλογο χρονικό διάστημα», προκύπτει ότι σίγουρα κάτι δεν πάει καλά…

Όλα ξεκίνησαν το 2004 με αφορμή το «μεγαλόπνοο» σχέδιο του Προέδρου της ΕΦΟΑ κ. Σπύρου Ζαννιά που δεν ήταν άλλο από την κατασκευή του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης Βορείου Ελλάδας.

Στις 26 Ιανουαρίου του 2004, η ΕΦΟΑ, που τυγχάνει δικαιούχος κρατικών επιχορηγήσεων, ζητά και εν τέλει λαμβάνει κρατική επιχορήγηση ύψους 1.250.000 ευρώ με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού, κυρίου Γιώργου Λιάνη με σκοπό την κατασκευή και λειτουργία του Ολυμπιακού Κέντρου στη Φλώρινα. Χωρίς γραφειοκρατία, περαιτέρω διευκρινήσεις και χωρίς να έχει εκπονηθεί οποιαδήποτε μελέτη, ή να έχει κατατεθεί σχέδιο για τη δημιουργία του μεγαλόπνοου αυτού κέντρου.
Για να διαβάσετε όλο το ρεπορτάζ και να δείτε τα βίντεο της εκπομπής ΖΟΥΓΚΛΑ κάντε κάντε κλικ εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: