ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Βολές κατά του ΣΠΑΥ από δημοτικές παρατάξεις της Ηλιούπολης.

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Βολές κατά του ΣΠΑΥ από δημοτικές παρατάξεις της Ηλιούπολης.



Κατηγορηματικά απέρριψε – διέψευσε, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και Δήμαρχος Βύρωνα , Νίκος Χαρδαλιάς , τις καταγγελίες της αντιπροέδρου του Συνδέσμου, κυρίας Αντωνίου .
Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι θα προβεί σε μηνύσεις για να προστατεύσει την αξιοπρέπειά του , όταν ολοκληρωθεί και παραδοθεί το πόρισμα της σχετικής έρευνας που διενήργησαν οι Ελεγκτικές Αρχές.
Ο κ. Χαραδαλιάς υπεραμύνθηκε του έργου που έχει πραγματοποιήσει και πραγματοποιεί ο ΣΠΑΥ , της αναγκαιότητας της ύπαρξής του και της συνεισφοράς του , στην προστασία του Υμηττού , διαβεβαιώνοντας ότι όλα γίνονται με απόλυτη νομιμότητα; Και πλήρη διαφάνεια .
Επίσης , υπογράμμισε ότι ο ΣΠΑΥ είναι ο μοναδικός σύνδεσμός που έχει πληρωμένες όλες τις υποχρεώσεις του και έχει χρηματικό υπόλοιπό της τάξεως του 1,3 εκατ. ευρώ και που μείωσε τις εισφορές των Δήμων-μελών του.
Οι απαντήσεις του , ωστόσο , δεν φαίνεται ότι έπεισαν τρεις από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης , οι οποίες έκαναν λόγο για «πάρτι»
στον ΣΠΑΥ ή ότι αποτελεί «ανοιχτή πληγή» και πρέπει να κλείσει.
Χ.Κοκοτίνης
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ηλίου – Πόλις», Χρήστος Κοκοτίνης, επισήμανε ότι ο Δήμος Ηλιούπολης δίνει το ποσό των 120.000 ευρώ ετησίως στο ΣΠΑΥ και αναρωτήθηκε ποια είναι η «ανταποδοτικότητα» του συνδέσμου προς το Δήμο, ενώ έκανε λόγο για παράπονα εθελοντών σχετικά με ακατάλληλο εξοπλισμό. Υποστήριξε παράλληλα ότι τα αυτοκίνητα που έχει ο ΣΠΑΥ δεν είναι στην κατάσταση που θα έπρεπε και επισήμανε το γεγονός ότι οι εθελοντές δεν είναι ασφαλισμένοι.
Γ.Αναγνώστου: Μην τα περιμένουμε όλα από τον ΣΠΑΥ
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των στελεχών της αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Αναγνώστου χαρακτήρισε σημαντική τη συνεισφορά του ΣΠΑΥ στην προστασία του Υμηττού, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα είναι ορατά. «Βεβαίως προβλήματα υπάρχουν και θα υπάρχουν» συνέχισε και τόνισε ότι κάποια έχουν μεγιστοποιηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης και των νέων ρυθμίσεων για την τοπική αυτοδιοίκηση. Σημείωσε όμως ότι η συνεργασία του Δήμου Ηλιούπολης με το ΣΠΑΥ ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια ιδανική, όπως είναι, πιστεύει, και σήμερα. Όσον αφορά τις καταγγελίες, ο κ. Αναγνώστου δήλωσε ότι δεν έχει εικόνα και επομένως θα περιμένει τα ανάλογα πορίσματα από τις ελεγκτικές αρχές. Από εκεί και πέρα όμως, πρόσθεσε, ο Δήμος Ηλιούπολης μπορεί να καταφέρει πολλά με τις δυνατότητες που έχει και την εθελοντική ομάδα και δεν πρέπει να τα περιμένει όλα από τον ΣΠΑΥ. «Έχουμε και εμείς τις δικές μας υποχρεώσεις και το δικό μας στρατηγικό σχεδιασμό, σχετικά με το βουνό. Αυτό κάναμε μέχρι τώρα. Αυτό πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε και από εδώ και πέρα» κατέληξε.
Α.Τσατσούλη :  Έχει γίνει πανηγύρι
Από την πλευρά της η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αναστασία Τσατσούλη έθεσε το ζήτημα αν ο ΣΠΑΥ έχει ρόλο ουσίας στο βουνό και την προστασία του .Και αν πραγματικά είναι έργο που πρέπει να περάσει από το ΣΠΑΥ και όχι από τη δασική υπηρεσία, η οποία πρέπει να έχει και την κύρια ευθύνη. Υποστήριξε επίσης ότι τα προηγούμενα χρόνια και συγκεκριμένα τη δεκαετία του ’90 «είχε γίνει μεγάλο πανηγύρι», το οποίο δεν είχε αντανάκλαση στην προστασία του βουνού. Η κ. Τσατσούλη επισήμανε ότι η προστασία του βουνού το καλοκαίρι βρίσκεται στην καλή διάθεση των εθελοντών, στους οποίους δεν υπάρχει καν η δυνατότητα να δίνονται κάποια σάντουιτς και οι οποίοι δεν είναι σφαλισμένοι.
Χ.Κοκοτίνης Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ηλίου – Πόλις», Χρήστος Κοκοτίνης, επισήμανε ότι ο Δήμος Ηλιούπολης δίνει το ποσό των 120.000 ευρώ ετησίως στο ΣΠΑΥ και αναρωτήθηκε ποια είναι η «ανταποδοτικότητα» του συνδέσμου προς το Δήμο, ενώ έκανε λόγο για παράπονα εθελοντών σχετικά με ακατάλληλο εξοπλισμό. Υποστήριξε παράλληλα ότι τα αυτοκίνητα που έχει ο ΣΠΑΥ δεν είναι στην κατάσταση που θα έπρεπε και επισήμανε το γεγονός ότι οι εθελοντές δεν είναι ασφαλισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: