ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μεγάλη επιτυχία για την ΕΛ.ΑΣ νεκρός ο Κόλα εγκλωβισμένος ο συνεργός του

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Μεγάλη επιτυχία για την ΕΛ.ΑΣ νεκρός ο Κόλα εγκλωβισμένος ο συνεργός του


Φωτογραφίες-ντοκουμέντο δόθηκαν στη δημοσιότητα από το σημείο όπου τα ξημερώματα σημειώθηκε η συμπλοκή μεταξύ των αδίστακτων κακοποιών και των ανδρών των ΕΚΑΜ, στα σύνορα της Θεσπρωτίας με τα Ιωάννινα.



Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία για τον θανάσιμο τραυματισμό του διαβόητου εγκληματία και δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Μάριο Κόλα, o oποίος δεν είχε διστάσει να αφαιρέσει δύο ανθρώπινες ζωές σε προσπάθεια διαφυγής του.


(Φωτό-ντοκουμέντο από epiruspost.gr- η σορός του Μαριάν Κόλα)

Παρατίθεται η ανακοίνωση:

Συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, ανακοινώνεται ότι, όπως διακριβώθηκε δακτυλοσκοπικά, ο ένοπλος δράστης που τραυματίστηκε θανάσιμα σήμερα τα ξημερώματα (21.07.2013), στην περιοχή Βροσίνα Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς, είναι ο αναζητούμενος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, υπήκοος Αλβανίας (Επ.) KOLA (Ον.) MARIAN.

Στο χώρο της συμπλοκής, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με διπλό γεμιστήρα,
• Ένα πιστόλι Glock με δύο γεμιστήρες,
• Μια αυτοσχέδια χειροβομβίδα.

Ο τραυματίας αστυνομικός νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», όπου υπεβλήθη σε επέμβαση.

Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δεύτερου ένοπλου δράστη.



Φωτογραφίες από το σημείο της συμπλοκής:


(Το πτώμα του Μαριάν Κόλα)

(Το σημείο όπου στήθηκε η ενέδρα)

(Το όπλο που χρησιμοποίησε ο Κόλα)


(Με αυτό το καλάσνικοφ πυροβόλησε τους αστυνομικούς)

(Άνδρες της αστυνομίας στον τόπο της συμπλοκής)

To xρονικό της αιματηρής συμπλοκής

O διαβόητος Κόλα
O διαβόητος Κόλα
«Ήταν 04.30 τα ξημερώματα. Είχε σκοτάδι και το οπτικό πεδίο ήταν περιορισμένο λόγω της ομίχλης. Όταν οι δραπέτες περάσανε από το σημείο (γέφυρα Βροσύνας) και βγήκαν οι άντρες των ΕΚΑΜ από την ενέδρα, τους χώριζε μια απόσταση 15-20 μέτρων. Με το που αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών σήκωσαν κατευθείαν τα καλάσνικοφ και άρχισαν να πυροβολούν. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών ο Μαριάν Κόλα έπεσε νεκρός».

Αυτά τα λόγια χρησιμοποιεί στέλεχος των ΕΚΑΜ μιλώντας για τη συμπλοκή που έλαβε χώρα στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, στα σύνορα μεταξύ των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, ο διαβόητος καταζητούμενος δραπέτης των φυλακών
Ο συνεργός του Ιλίρ Κούπα
Ο συνεργός του Ιλίρ Κούπα
Τρικάλων Μαριάν Κόλα έπεσε νεκρός λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο. Ωστόσο ο συνεργός του Ιλίρ Κούπα κατόρθωσε να ξεφύγει.

Κατά τις αστυνομικές πηγές, στο σακίδιο του Κόλα βρέθηκε ένα καλάσνικοφ, μία χειροβομβίδα, γεμιστήρες, φαγητά και ένα όπλο Glock το οποίο είχε κλαπεί από το Δίστομο.

«Πρόκειται για ενέδρες που δουλεύονται όσο καιρό επιχειρούμε στην περιοχή. Τα πιο επικίνδυνα σημεία τα αναλαμβάνουν οι άντρες των ΕΚΑΜ. Ένα από αυτά ήταν και το σημείο που έγινε η συμπλοκή. Πρόκειται για κομβικό σημείο, το οποίο ενώνει Γιάννενα και Θεσπρωτία, κι εκεί κοντά υπάρχει ένας παραπόταμος με μια γέφυρα που οδηγεί στον ποταμό Καλαμά. Θεωρούνταν πολύ κρίσιμη περιοχή όσον αφορά τους δραπέτες. Τελικά όχι άδικα» δηλώνει στην ηλεκτρονική εφημερίδα ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.


(Χάρτης της περιοχής)


Από την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκε ένας 25χρονος ΕΚΑΜίτης από τη Λάρισα, ο οποίος χειρουργήθηκε και θα παραμείνει νοσηλευόμενος στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου των Ιωαννίνων. «Το τραύμα του είναι αντιμετωπίσιμο», κατά τις αστυνομικές πηγές.

«Άρχισε να μιλάει ο κόσμος»

Φωτό από την περιοχή
Φωτό από την περιοχή
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι καταλυτικό ρόλο στην ανεύρεση των κακοποιών έπαιξε η ανταπόκριση του κόσμου.

Οι κάτοικοι των περιοχών όπου είχε στηθεί η επιχείρηση τροφοδοτούσαν συνεχώς τους άντρες της αστυνομίας με πληροφορίες. Άλλες ήταν αξιοποιήσιμες, άλλες πάλι όχι.

«Άρχισε να μιλάει ο κόσμος επειδή το τελευταίο διάστημα κρατήθηκαν χαμηλοί τόνοι.

Μερικές από τις πληροφορίες ήταν πολύ σημαντικές.»

«Δεν μπορεί να ξεφύγει»

Όσον αφορά τον δραπέτη Ιλίρ Κούπα, ο οποίος διέφυγε και αναζητείται, οι περίπολοι της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί με στόχο τον εντοπισμό του στις περιοχές των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας που συνορεύουν με τη Βροσύνα.

Η κίνηση των οχημάτων στη παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας έχει διακοπεί. Από την πλευρά της Θεσπρωτίας, το τελευταίο μπλόκο των αστυνομικών έχει στηθεί στην περιοχή της Νεράιδας (Μενίνα) και από εκεί απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων προς Πλακωτή-Βροσύνα. Η ίδια εικόνα και στην πλευρά των Ιωαννίνων, όπου έχει στηθεί μπλόκο στην περιοχή του πρώην Δήμου Μολοσσών.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως, μετά την απώλεια του φερόμενου ως αρχηγού της ομάδας, ο Κούπα είναι φοβισμένος και προς το παρόν μάλλον θα λουφάξει σε κάποιο κρησφύγετο. «Έχουν αποκλειστεί πάνω από 20.000 στρέμματα. Δεν μπορεί να ξεφύγει. Εδώ δεν κατάφεραν να φύγουν από την Ορεινή Ναυπακτία, που είχε πυκνή βλάστηση... Η επιχείρηση θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να συλληφθεί. Το κακό είναι ότι πυροβολούν με το παραμικρό. Δεν περνάει από το μυαλό τους να παραδοθούν» εξηγεί αξιωματικός της αστυνομίας.

«Είναι εγκλωβισμένος σε χαράδρα»

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτήν την ώρα ο καταζητούμενος Ιλίρ Κούπα είναι εγκλωβισμένος σε χαράδρα, η οποία βρίσκεται σε δασώδη περιοχή.

Το σημείο είναι αποκλεισμένο από άνδρες των ΕΚΑΜ, ενώ στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως η σύλληψή του ίσως είναι θέμα μερικών ωρών.

Ακαριαίος ο θάνατος του Κόλα

Ένα τυφλό τραύμα στην πίσω πλευρά του θώρακα, το οποίο έπληξε ζωτικά όργανα, φέρει σύμφωνα με πληροφορίες το πτώμα του Μαριάν Κόλα.

Καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν πως ο θάνατος του καταζητούμενου κακοποιού ήταν ακαριαίος. Αύριο αναμένεται να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: