ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Κατατέθηκε βελτιωτική τροπολογία για τη Δημοτική Αστυνομία

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Κατατέθηκε βελτιωτική τροπολογία για τη Δημοτική Αστυνομία



Από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη κατατέθηκε τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο, με την οποία ορίζεται ότι: «Με Προεδρικά Διατάγματα θα καθορίζεται η διαδικασία ένταξης δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ». Ειδικότερα:
Με το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα θα καθορίζονται τα προσόντα, οι προυποθέσεις και η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ, ως προσωπικό ιδιαίτερης κατηγορίας. Δεύτερο Προεδρικό Διάταγμα θα ρυθμίζει θέματα σύστασης, οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών στις οποίες θα ενταχθούν οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί. Τέλος, με υπουργική απόφαση θα ρυθμίζεται το είδος, το αντικείμενο και η διάρκεια εκπαίδευσης των δημοτικών αστυνομικών, μετά την ένταξή τους στην ΕΛΑΣ.
Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται η άμβλυνση των αντιδράσεων στο εσωτερικό των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς το άρθρο που προβλέπει την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι αυτό που έχει προκαλέσει τις εντονότερες διαφωνίες, ακόμη και προειδοποιήσεις για καταψήφιση (Ν. Κακλαμάνης, Μ. Ταμήλος). Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι με αυτή την τροπολογία θα διασφαλιστεί η συνοχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας σε μια ψηφοφορία που αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ως παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: