ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : 2 χρόνια φυλάκιση στον Αντιδήμαρχο της Ξάνθης Αλέκο Κυριακίδη για Δημοτικά χρέη 500.000 ευρώ προς το δημόσιο!

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

2 χρόνια φυλάκιση στον Αντιδήμαρχο της Ξάνθης Αλέκο Κυριακίδη για Δημοτικά χρέη 500.000 ευρώ προς το δημόσιο!


Άλλος έφταιγε και άλλος την πλήρωσε, αλλά δυστυχώς έτσι είναι φτιαγμένος ο νόμος των Ανώνυμων εταιριών.

Ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Αλέκος Κυριακίδης που είχε συλληφθεί σε αυτόφορη διαδικασία το μεσημέρι της Δευτέρα δικάσθηκε σήμερα στα δικαστήρια της Ξάνθης, σε μια δίκη που κατέληξε σε μια πολύ βαριά ποινή. Ο Αλέκος Κυριακίδης, δικάσθηκε ως ο τελευταίος Πρόεδρος της ΕΑΠΑΞ για τα χρέη της Δημοτικής Επιχείρησης προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με xanthinews.gr, ο Αντιδήμαρχος οδηγήθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης για χρέη ύψους 470.000 ευρώ της πολύπαθης δημοτικής επιχείρησης προς το Δημόσιο. Ήταν ο τελευταίος Πρόεδρος της εταιρίας, η οποία βρίσκεται πλέον στη διαδικασία της λύσης. Ο κατηγορούμενος, υποστήριξε ότι τα χρέη δημιουργήθηκαν σε προηγούμενες χρήσεις και ότι ο ίδιος παρέλαβε την εταιρία στην κατάσταση, στην οποία την παρέδωσε κατά την εκκαθάρισή της, πράγμα το οποίο είναι αληθές και γι αυτό του αναγνωρίσθηκαν και ελαφρυντικά.

Το δικαστήριο, σε μια σύντομη σχετικά διαδικασία, καταδίκασε τον Αλ. Κυριακίδη με ποινή φυλάκισης 2 ετών, εξαγοράσιμης προς 20 ευρώ την ημέρα. Ο καταδικασθείς δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Στυλιανίδη άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. (Μάρτυρας υπερασπίσεώς του κατέθεσε ο έτερος αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου, Δ. Μπένης ενώ στο πλευρό του Κυριακίδη ήταν οι κ. Ταρενίδης, Τσέπελης, Φάνουρακης και Δημαρχόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: