ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Βουλευτική ασυλία επί πληρωμή

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Βουλευτική ασυλία επί πληρωμή




Η «σφοδρή» επίθεση του Νίκου Ζήγρα σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας τηρώντας την ίδια γραμμή που αποφάσισε ν’ ακολουθήσει με τη συμπληρωματική του απολογία στον ανακριτή το περασμένο καλοκαίρι, «δένει» ολοένα και περισσότερο με την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο Νίκος Ζήγρας απευθυνόμενος στους δικαστές κατονομάζει για άλλη μια φορά τον εξάδελφό του, πρώην υπουργό ως τον παραλήπτη των χρημάτων που έφταναν ακόμη και με βαλίτσες από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Δεν παραλείπει μάλιστα ν’ αναφερθεί και στη «χλιδάτη» ζωή που έκανε τα τελευταία χρόνια ο Άκης Τσοχατζόπουλος, προκαλώντας την αντίδραση του πρώην υπουργού.

Η χλιδάτη ζωή του Άκη

«Ζητήστε από τον Άκη Τσοχατζόπουλο να σας πει για τα ποσά-πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ- που ξόδεψε να βγει βουλευτής για να έχει την ασυλία, αλλά δεν βγήκε. Τις διακοπές που έκανε στη Σαρδηνία με τη Βίκυ Σταμάτη με ιδιωτικό αεροσκάφος. Τα έξοδα για το γάμο του στο Παρίσι και για τη βάπτιση του παιδιού του στο Πατριαρχείο», είπε ο Νίκος Ζήγρας. Φανερή ήταν η ενόχληση του πρώην υπουργού ο οποίος διαμαρτυρόμενος για όσα του καταλογίζει ο εξάδελφός του είπε: «Είναι απολογία κατηγορουμένου αυτό; Κατηγορητήριο είναι αυτό... Δεν μπορούμε να ακούμε ο,τι να είναι.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου του δικαστηρίου, ο Νίκος Ζήγρας ο οποίος άλλωστε επί σειρά ετών υπήρξε «δεξί χέρι» του πρώην υπουργού υποστήριξε πως «όλα ξεκίνησαν το 1997-1998 από την επιθυμία του Άκη Τσοχατζόπουλου και τότε περίπου τον έφερε σε επαφή με κάποιον Ντίνο Μιχαηλίδη (σ.σ είναι ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου και ήδη κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος),ο οποίος εκπροσωπεί Αραβικά συμφέροντα που θα έκαναν επενδύσεις στην Ελλάδα σε ακίνητα».

Ο Νίκος Ζήγρας περιέγραψε συγκεκριμένα ραντεβού που ο Μιχαηλίδης του έδινε βαλίτσα με μετρητά η επιταγές σε φάκελο με τελικό παραλήπτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Αρχικά, όπως είπε δεν είχε υποψιαστεί κάτι ύποπτο. Αργότερα, όμως, όπως υποστήριξε, κατάλαβε ότι τα χρήματα αυτά ήταν από εξοπλιστικά προγράμματα. «Τα γνώριζε όλα ο Άκης και κρατούσε σημειώσεις. Εγώ πίστευα απόλυτα τον Άκη ,ο οποίος αρνήθηκε ότι τα χρήματα είχαν σχέση με τα εξοπλιστικά».

Σε ερώτηση πάντως του προέδρου αν είπε όλη την αλήθεια, ο κατηγορούμενος απάντησε ότι έχει αναφέρει όλα τα πραγματικά περιστατικά.

-Πρόεδρος: Βλέπω στα μάτια σας ότι υπάρχει και κάτι άλλο

-Ζηγρας: Δεν γνωρίζω κάτι άλλο, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο γιατί αυτά έγιναν.

Ο Ν. Ζήγρας ισχυρίστηκε πως έχει μετανιώσει για τα πάντα. «Για όλα όσα έκανα. Αισθάνομαι ερείπιο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής Εισαγγελέας Π. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ωστόσο στον κατηγορούμενο ότι η αξιοπιστία του ελέγχεται και ότι δεν σημαίνει πως όσα λέει είναι αληθή.

- Ζηγρας : Είμαι ένοχος. Δεν δήλωσα αθώος. Έχω μετανιώσει.

 -Εισαγγελέας (Π.Παναγιωτοπουλος): Κόμνα Τράκα- Ευελπίδων είναι ένα χιλιόμετρο δρόμος. Γιατί δεν ήρθατε να μας τα πείτε όλα αυτά που λέτε τώρα.

-Ζήγρας: Κυβερνούσαν ισχυροί άνδρες από πίσω. Πρόεδρος: Μπορούσε να υποπτευθεί τότε ότι θα βρεθεί στο εδώλιο; Τουναντίον το πουλάκι κοντεύει να πετάξει.

Ιδιαίτερα «αιχμηρός» όμως ήταν ο διάλογος που είχε, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο Ν. Ζήγρας με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

-Ζήγρας:Γιατι δεν λες την αλήθεια;

Τσοχατζόπουλος: Θα τα πούμε εν καιρώ. -Ζηγρας: Πότε θα τα πούμε: Όταν βάλεις τα παντελόνια και βγάλεις το φόρεμα;

Ο Ν.Ζήγρας συνεχίζει να απαντά σε ερωτήσεις δικαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: