ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μιχελάκης προς Δημάρχους και Περιφερειάρχες: Τρέξτε στην Ευρώπη για ρευστό!

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Μιχελάκης προς Δημάρχους και Περιφερειάρχες: Τρέξτε στην Ευρώπη για ρευστό!

 Μιχελάκης Γιάννης
Τον εφησυχασμό δημάρχων και περιφερειαρχών προσπαθεί να διαρρήξει ο υπουργός εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Με επιστολή του προς των πρόεδρο της ΕΝΠΕ και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιάννη Σγουρό και Κώστα Ασκούνη Αντίστοιχα, προτρέπει για την επίσπευση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τη μεγιστοποίηση της απορρόφησης κοινοτικών πόρων, με στόχο τη δημιουργία έργων υποδομής σε όλη τη χώρα, που θα ωφελήσουν τις τοπικές κοινωνίες και θα συμβάλουν στην τόνωση της απασχόλησης σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ζητά, συγκεκριμένα, να επιλέξουν από ένα και μόνον «ώριμο» έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα, το σημαντικότερο για κάθε περιοχή, με σύντομη περιγραφή του και να αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία στο Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι και την Παρασκευή 30.08.2013.

« Η ανάπτυξη αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας. Γι’ αυτό το λόγο ζήτησα, με επιστολή μου τόσο προς τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ κ. Ι. Σγουρό όσο και από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνη, να στείλουν έγγραφο σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους προκειμένου να επιλεγεί ένα έργο το οποίο άμεσα μπορεί να υλοποιηθεί. Με αυτόν τον τρόπο ωφελούνται οι τοπικές κοινωνίες, αλλά και – το πιο σημαντικό- δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας που έχει τόσο ανάγκη η χώρα. Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας μπορούν και πρέπει να συμμετάσχουν στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων», τόνισε στην δήλωση του ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: