ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε ένα ακόμη παραλήρημά του, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, ο Δήμαρχος της πόλης μας, κ. Βαλασόπουλος, επιχείρησε να κάνει το «άσπρο μαύρο», παρουσιάζοντας τα… επιτεύγματά του και φυσικά, ως συνήθως, ισοπεδώνοντας το έργο της προηγούμενης διοίκησης. Έφτασε στο σημείο να καυχιέται, προβάλλοντας ως έργα της νυν Δημοτικής Αρχής τις αναπλάσεις της πλατείας Αναγνωσταρά, της πλατείας Ανεξαρτησίας και την αναστροφή της λεωφόρου Πατριάρχου Γρηγορίου. Του διέφυγε βέβαια να υπενθυμίζει πως και τα τρία αυτά έργα σχεδιάστηκαν, μελετήθηκαν, εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενες πιστώσεις, δημοπρατήθηκαν και ξεκίνησαν επί της Διοίκησης του Γιάννη Αναγνώστου και απλά ολοκληρώθηκαν στη θητεία του. Παράλληλα, προσπάθησε να πείσει τάχα όχι μόνο ότι εξόφλησε τα χρέη που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση αλλά και ότι έφτασε το Δήμο στους πιο υγιείς οικονομικά στην Ελλάδα. Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι εν μέσω της οικονομικής λαίλαπας που διανύουμε, η Δημοτική Αρχή «μέσα σε 2,5 χρόνια κατάφερε να εξυγιάνει τον… καταχρεωμένο Δήμο»; Και πάλι, βέβαια, ξέχασε να αναφέρει ότι ο Δήμος μας, κατά την τελευταία αλλαγή διοίκησης, ήταν αυτός με τα λιγότερα τραπεζικά δάνεια πανελληνίως, τα οποία είχαν συναφθεί από τη διοίκηση Γιωργάκη για την κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεων. Το αυτονόητο, δηλαδή, που παρατηρείται σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, όταν η εκάστοτε διοίκηση που παραλαμβάνει από την προηγούμενη, εξοφλεί σχετικές υποχρεώσεις προηγούμενων ετών. Αυτό συνέβη και όταν η διοίκηση Αναγνώστου παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση, αποπληρώνοντας χρέη του παρελθόντος, μάλιστα σαφώς μεγαλύτερα από αυτά που παρέδωσε στη συνέχεια στον κ. Βαλασόπουλο.


Αλλά και για τους αθλητικούς χώρους, η παραπληροφόρηση του Δημάρχου δεν έχει όρια. Όπως για παράδειγμα, η… ανάπλαση που υποτίθεται πως κάνει στο Χαλικάκι. Για ποια ανάπλαση μιλά, μάλλον μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Γιατί, πέρα από κάποια όργανα γυμναστικής που τοποθέτησε τώρα, αποσπασματικά και χωρίς αυτά να εντάσσονται στο πλαίσιο της συνολικής βελτίωσης του χώρου, ο χώρος είναι εγκαταλελειμμένος στο έλεος του Θεού, βρώμικος, χωρίς φωτισμό και οι αθλητικές εγκαταστάσεις χωρίς συντήρηση. Αλλά και στο γήπεδο της «Διάνα» δήλωσε γεμάτος καμάρι ότι άλλαξε το παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου, ωστόσο δεν είπε καμία κουβέντα για την κατάντια του ανοιχτού γηπέδου το οποίο έχει καταντήσει σαν φρεσκοοργωμένο χωράφι.


Όμως, και για την δήθεν κοινωνική πολιτική, οι ανακρίβειες του κ. Βαλασόπουλου δεν έχουν τελειωμό, όταν έχει συρρικνώσει τέσσερα περιφερειακά ΚΑΠΗ, το 3ο και το 5ο, καθώς το 2ο και το 4ο για να δημιουργήσει σε άλλους χώρους δύο Κέντρα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως μετονόμασε τις δομές των ΚΑΠΗ, κατασπαταλώντας τα χρήματα των Δημοτών. Όπως είπε, ενσωματώνονται σ’ αυτά νέες δράσεις και παροχές, λες και στα υπάρχοντα άρτια κτήρια δεν μπορούσε να ενσωματώσει όποιες δράσεις έκρινε αναγκαίες, μετεξελίσσοντάς τα. Στον παραληρηματικό του μονόλογο, ο κ. Βαλασόπουλος μίλησε για κοινωνικό προϋπολογισμό 4.500.000 ευρώ περισσότερα από πέρυσι, χωρίς όμως να μας εξηγήσει που διατέθηκαν αυτά τα χρήματα και χωρίς να μας πει ποιοι ωφελήθηκαν.


Σε μια πρωτόγνωρη, εξάλλου, λογική για τα αυτοδιοικητικά δρώμενα της πόλης κατά την τελευταία 35ετία, κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων που ασκεί τη Διοίκηση, ο Δήμαρχος δεν έχει κάνει ούτε μία φορά απολογισμό των πεπραγμένων του (δημόσια λογοδοσία). Τυχαίο; Δεν νομίζουμε… Κάτω δε από τη νέα αυτή φιλοσοφία που έχει εφαρμόσει, απαξιώνει όλα τα υπόλοιπα αυτοδιοικητικά στελέχη – ακόμα και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων - στους οποίους, προφανώς από φόβο και ανασφάλεια, δεν δίνει ποτέ τη δυνατότητα παρέμβασής τους σε εκδήλωση του Δήμου. Είναι κι αυτή μία από τις δυσάρεστες πρωτοτυπίες που μας επιφύλασσε.

Κατά τ’ άλλα, ο κ. Βαλασόπουλος, ως άλλος Σουλτάνος της πόλης μας, συνεχίζει ακατάπαυστα την προσπάθεια προβολής του ιδίου και του ανύπαρκτου έργου του. Λόγια, λόγια, λόγια, χωρίς φυσικά αντίλογο, τον οποίο ούτε δέχεται ούτε αντέχει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: