ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ ΜΕ «ΦΑΚΕΛΩΜΑ»

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ ΜΕ «ΦΑΚΕΛΩΜΑ»


Μετά το «επιτυχημένο» Νο1 Κοινωνικό Παντοπωλείο της ΜΚΟ, το «επιτυχημένο» Νο2 Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, την διανομή μερίδων από την σπιτική κουζίνα, την διαφήμιση των τροφίμων χωρίς μεσάζοντες με μεγάλα πανό στις πλατείες της πόλης και άλλα διαφημιστικά τρικ είδαμε και το κορυφαίο, ημέρα Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 έξω από τα σχολεία της πόλης μας τους εθελοντές του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης να μοιράζουν αιτήσεις παραγγελίας προϊόντων προς διάθεση με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο «δηλαδή κανονικό φακέλωμα».
Κύριοι της δημοτικής αρχής στο βωμό της κοινωνικής πολιτικής έχει στηθεί ένα ολόκληρο παραεμπόριο με προϊόντα αγνώστου προελεύσεως από άγνωστους παραγωγούς (τα απορρυπαντικά ελληνικής μάρκας που αναφέρονται στην αίτηση έχουν παραγωγό;)
Μήπως έχετε ξεχάσει ότι υπάρχουν και οι έμποροι της πόλης μας που βλέπουν καθημερινά τον τζίρο τους να μειώνεται ραγδαία και εσείς σαν δημοτική αρχή τους βάζετε την ταφόπλακα αντί να τους στηρίζετε;

Ποια είναι η κοινωνικής σας πολιτική απέναντι στα μαγαζιά που κατά δεκάδες κλείνουν καθημερινά μένοντας άνεργοι εκατοντάδες εργαζόμενοι;

Κάνοντας μια έρευνα και κατόπιν διαμαρτυρίας πολλών καταστηματαρχών μας ενημέρωσαν ότι αρκετές τιμές όχι μόνο δεν είναι μειωμένεςαλλά απεναντίας σε αρκετά προϊόντα είναι 30% με 40% αυξημένες.

Κύριοι της δημοτικής αρχής μην πολεμάτε τους λιγοστούς εναπομείναντες επαγγελματίες της πόλης μας που παλεύουν νυχθημερόν για το μεροκάματο, έχοντας να αντιμετωπίσουν τεράστια έξοδα όπως ενοίκια, φώτα, νερά, τηλέφωνα, εφορία, χαράτσια κλπ. Ενώ σε άλλουςπαραχωρούνται χώροι, να πουλάνε τα προϊόντα τους, χωρίς τίμημα και χωρίς άλλα έξοδα .

Έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν ότι δεν είμαστε αντίθετοι με την κοινωνική πολιτική και τη βοήθεια προς τις ασθενέστερες ομάδες της πόλης μας με κοινωνικά όμως κριτήρια και φυσικά σε προϊόντα που αποτελούν πραγματικά είδη πρώτης ανάγκης.

Υ.Γ. Ακόμα περιμένουμε την υλοποίηση της δέσμευσης του αντιδημάρχου για τη σύσταση και λειτουργία της διαπαραταξιακής επιτροπής για τον έλεγχο και τη διάθεση των προϊόντων που μας είχε ανακοινώσει.


ΜΠΕΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του ΕΝΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: