ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Εσωκομματική δυσφορία για το χρίσμα ΣΥΡΙΖΑ σε Κοκοτίνη

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Εσωκομματική δυσφορία για το χρίσμα ΣΥΡΙΖΑ σε Κοκοτίνη



Έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ στον Χρήστο Κοκοτίνη για να κατέβει ως επίσημος υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για Δήμαρχος Ηλιούπολης.

Μπορεί η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ να στήριξε τον κ. Κοκοτίνη, μπορεί ο κ. Κοκοτίνης να χαίρει της στήριξης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, όμως υπάρχουν έντονες διαφωνίες και ως προς το πρόσωπο και ως προς τον τρόπο επιλογής που όπως λένε «θυμίζει διαδικασίες ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80’».

Αρχικά, φαινότανε πως ο πόλεμος που είχε ξεσπάσει στην παράταξη του αείμνηστου Κονδύλη μετά τον θάνατό του και οδήγησε στο να διασπαστεί και να κατέβουν δυο παρατάξεις με επικεφαλής τους κ. Κοκοτίνη (η «επίσημη» παράταξη «ΗΛΙΟΥ-πόλις») και κ. Πατσαβό («Χρώμα στην Πόλη»), είχε καταλαγιάσει.

Τα μηνύματα ήταν ότι οι κκ. Πατσαβός και Κοκοτίνης θα ομονοούσαν στην κατεύθυνση της κοινής καθόδου των παρατάξεων τους με σκοπό τη δημιουργία ενός ευρύτατου αριστερού αντιμνημονιακού ψηφοδελτίου.

Όμως, ο τρόπος επιλογής από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και η υπόδειξη του κ. Κοκοτίνη ως επικεφαλής, άνοιξε και πάλι τις παλιές πληγές που φαίνεται πως δεν είχαν κλείσει εντελώς.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε, μάλιστα, σε ιστοσελίδα που πρόσκειται στον κ. Πατσαβό (ΕΔΩ) η επιλογή Κοκοτίνη χαρακτηρίζεται «αυτοκτονική» ενώ τονίζεται ότι «στις τελευταίες εκλογές έχασε τα δύο τρίτα των ψήφων της παράταξης του μακαρίτη Κ. Κονδύλη, την οποία κληρονόμησε».

«ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ» - «ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ»

Το άρθρο συνεχίζει με βαριές κουβέντες:

«Ορισμένοι μάλιστα παρουσιάζονται εκνευρισμένοι, άνω ποταμών που το κόμμα τους επιλέγει με σεχταριστική αντίληψη άλλων δεκαετιών τον παντελώς άγνωστο, άσχετο, άχρωμο και άοσμο σύζυγο πρώτης εξαδέλφης του βουλευτή Στρατούλη. Δεν δέχονται για υποψήφιο κάποιον που δεν θυμάται κανείς ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης, κάποιον που κατάφερε τρία χρόνια μετά την πρώτη εκλογική του δοκιμασία να παραμείνει παντελώς άγνωστος. (…) Μια ατυχής επιλογή υποψηφίου δημάρχου, ενώ καταφανέστατα υπάρχουν απείρως καλύτερες, παραπέμπει σε "διορισμούς" δικών μας, φίλων ή και συγγενών, κάτι που δεν έλκει, αλλά απωθεί το κρίσιμο μέγεθος των αναποφάσιστων.»

«ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ο ΠΑΤΣΑΒΟΣ»

Το άρθρο καταλήγει πως θα μπορούσε να γίνει καλύτερη και αντικειμενικότερη επιλογή υποψηφίου και πως αυτός θα μπορούσε να είναι ο κ. Πατσαβός:

«Και ο πιο αντικειμενικός θα έβλεπε ως απλή κι έξυπνη κίνηση των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξουν ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον ομοϊδεάτη τους πολύπειρο στη διοίκηση του Δήμου και στη ζωή της Ηλιούπολης Παναγιώτη Πατσαβό.»

Είναι εμφανές πως σε όλες σχεδόν τις παρατάξεις οι διεργασίες είναι εντονότατες και μέχρι τις εκλογές θα δούμε πολλά επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: