ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΡΡΑ

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΡΡΑ

Η συνεχής παρουσία μου στα κοινά της πόλης όλα αυτά τα χρόνια με αναγκάζει μπροστά στην προσεχή αναμέτρηση των Δημοτικών Εκλογών να πάρω σαφή θέση χωρίς αστερίσκους και αποσιωπητικά. 
Κι αυτό πάντοτε με γνώμονα τόσο τις ανάγκες όσο και την πορεία που προσδοκώ να έχει η πόλη μας μαζί με μεγάλη μερίδα ανθρώπων και παραγόντων της Ηλιούπολης με το ίδιο όραμα.

Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι η σημερινή κατάσταση του Δήμου δεν έχει καμία σχέση με αυτό που προεκλογικά υποσχόταν ο νυν Δήμαρχος, δικαιώνοντας όλους όσους επιχειρηματολογούσαμε εναντίον μιας τέτοιας προοπτικής. 

Η διαπίστωση ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα υπό άλλη διοίκηση και πρόγραμμα δεν μπορεί να μένει μόνο στα λόγια αφού από λόγια χορτάσαμε τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας, με γνωστά τα αποτελέσματα σε όλους. Ποιος όμως μπορεί να πάρει τις τύχες της πόλης στις πλάτες του;

Τα χαρακτηριστικά πρέπει να είναι συγκεκριμένα και ουσιαστικά. Πρώτα απ’ όλα να γνωρίζει τα προβλήματα της Ηλιούπολης. Είναι αδιανόητο να κατεβαίνουν υποψήφιοι και να αναμασούν προγράμματα και δεσμεύσεις χωρίς να γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις. 

Επιπλέον, πρέπει να έχει δουλέψει, να έχει κολλήσει ένσημα όπως λέμε στην αγορά, προκειμένου να γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει επιχειρηματικότητα, ιδιωτικός τομέας, γραφειοκρατία και δυσκολίες στην πορεία της δουλειάς. 

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι απαραίτητο για έναν ηγέτη που θα μπορεί αύριο να διοικήσει το Δήμο, έτοιμος να αντιμετωπίσει το βουνό των προβλημάτων που αφήνει η απελθούσα Δημοτική Αρχή.


Πάνω απ’ όλα όμως πρέπει να στηρίξουμε ένα Δήμαρχο με όραμα που ξεπερνά την πενταετή θητεία του. Η Ηλιούπολη δεν ψάχνει Δήμαρχο με ημερομηνία λήξης, αλλά κάποιον που θα μπορέσει να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα αλλαγής στην πορεία της πόλης μας, βάζοντας μπροστά τον άνθρωπο, τον κάτοικο που χρόνια τώρα είναι στο περιθώριο. 

Εκεί βρίσκεται το κλειδί κάθε υποψηφίου Δημάρχου που κάνει την δική του προσπάθεια για να πείσει τους συμπολίτες μας.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά θεωρώ πως τα έχει ο Τάσος Ευσταθίου, υποψήφιος Δήμαρχος με την νεοσύστατη παράταξη “Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά”. 


 Ένας άνθρωπος που μετά από τόσα χρόνια δράσης και εκπροσώπησης των πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάνει το βήμα μπροστά επιλέγοντας να πάρει την ευθύνη για το μέλλον της πόλης μας, τώρα που το έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν την πορεία μου και τις προσπάθειες μου για την πόλη μας, στο πλευρό του πρώην Δημάρχου κυρίου Αναγνώστου. 

Σε αυτή την αναμέτρηση λοιπόν, θεωρώ δίκαιο να αναφερθώ ξεκάθαρα υπέρ του Τάσου Ευσταθίου διαχωρίζοντας τη θέση μου από κάποιους που όλα αυτά τα χρόνια μόνο κακό έκαναν στα κοινά της Ηλιούπολης, βάζοντας ζιζάνια διχόνοιας. 

Οι αγώνες της παράταξης για τη δημόσια περιουσία, τον Υμηττό, τη διατήρηση του υψηλού ποιοτικού επιπέδου διαβίωσης, την κοινωνική συνοχή, δεν μπορούν να μετριασθούν από εμμονές και προσωπικές φιλοδοξίες.

Σε αυτή την αλλαγή σελίδας λοιπόν δεν θα είμαι αμέτοχος. Θα θέσω την υποψηφιότητα μου ως Δημοτικός Σύμβουλος της Ηλιούπολης, συνυπογράφοντας και εγώ προσωπικά την προσπάθεια του Τάσου Ευσταθίου, για να πάει η Ηλιούπολη επιτέλους Μπροστά. 

Όχι όμως μόνος αλλά μαζί με όλους όσους αγαπάνε την πόλη, που γνωριζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια και θα γνωριστούμε προκειμένου να κάνουμε πράξη το σύνθημα: Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: