ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Προσπάθεια να εκπροσωπηθεί και η Χρυσή Αυγή στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο έντονες ζυμώσεις και ανησυχία στη Συγγρού

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Προσπάθεια να εκπροσωπηθεί και η Χρυσή Αυγή στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο έντονες ζυμώσεις και ανησυχία στη Συγγρού


Αργούν να ανακοινωθούν ολοκληρωμένα τα ψηφοδέλτια των δημοτικών παρατάξεων που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου. Οι ζυμώσεις που γίνονται είναι αρκετές και όλοι οι συνδυασμοί προσπαθούν να εντάξουν στα ψηφοδέλτιά τους δυνατά ονόματα που θα μπορούσαν να συγκινήσουν τους συνδημότες μας που δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για την εκλογική αναμέτρηση. Θα σας έχουμε αναλυτική παρουσίαση των υποψηφιοτήτων που εμείς θα ξεχωρίσουμε.

Πάντως μέχρι στιγμής τα ονόματα είναι κάτω από τις προσδοκίες μας και πιστεύουμε ακράδαντα πως ακόμη και υποψήφιος Δήμαρχος χωράει να κατέβει γιατί με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η νυν διοίκηση έχει εξασφαλίσει καταρχάς το πέρασμα της ως πρώτη δύναμη στο δεύτερο γύρο. Ο συνδυασμός "ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" του κ. Βασίλη Βαλασόπουλου είναι μερικές χιλιάδες ψήφους μπροστά από τον δεύτερο κάτι που δεν έχει συμβεί ΠΟΤΕ στο παρελθόν στην Πόλη μας.

 Αυτό συμβαίνει γιατί οι κεντροδεξιοί ψήφοι μοιράζονται σε τέσσερις προς το παρόν υποψηφίους (Ευσταθίου, Αναγνώστου, Πίκουλα, Μωραΐτης) ενώ έντονες είναι οι φήμες που θέλουν και την Χρυσή Αυγή να έχει προσεγγίσει συγκεκριμένο Επικεφαλή Δημοτικής Παράταξης στου οποίου το συνδυασμό θα κατέβουν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι μέλη της. Η πιθανότητα να κατεβάσει στην Ηλιούπολη δικό της υποψήφιο η Χρυσή Αυγή μικραίνει μέρα με την μέρα αφού κανένας Ηλιουπολίτης δεν δείχνει ικανός να σηκώσει το βάρος και να ηγηθεί ενός καθαρά ακροδεξιού ψηφοδελτίου.

Η σκέψη να φέρουν κάποιον από άλλη περιοχή όπως έκαναν και σε άλλους Δήμους φαντάζει ξένη με την νοοτροπία των εθνικιστών της Ηλιούπολης που κατά παράδοση στήριζαν τον υποψήφιο με τις περισσότερο πατριωτικές απόψεις από όσους κατέβαιναν.

Το παράδειγμα του Βύρωνα όπου οι Χρυσαυγίτες στήριζαν τον νυν Δήμαρχο με την ψήφο τους ίσως το δούμε και στην Ηλιούπολη εφόσον τελικά συμφωνήσουν να έχουν σε συγκεκριμένο συνδυασμό τους δικούς τους υποψηφίους κάτι που συνέβη το 2010 και στο Βύρωνα.

 Άλλωστε είναι φανερό πως πολλοί νέοι κυρίως ψηφοφόροι της περιοχής μας έχουν οδηγηθεί στην επιλογή της Χρυσής Αυγής που κέρδισε 2500 ψήφους στις βουλευτικές εκλογές του 2012. Τα ποσοστά της έχουν αυξηθεί δραματικά στη περιοχή αφού πρώην ψηφοφόροι της ΝΔ οδηγούνται προς τα εκεί για να τιμωρήσουν την Κυβέρνηση για την δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να δοθεί και επίσημα από το κόμμα της Χ.Α η επιλογή της για την Ηλιούπολη όπως έκανε και σε άλλους Δήμους και κάποιοι πιστεύουν πως θα έχει τελικά υποψήφιο Δήμαρχο και στην Ηλιούπολη. Εμείς θεωρούμε πως τελικά αυτό δεν θα συμβεί και θα προτιμήσουν να στηρίξουν συγκεκριμένο υποψήφιο.


 Όπως και να έχει πάντως επειδή η Πόλη μας είναι πολύ μικρή και ΤΙΠΟΤΑ δεν μένει μυστικό από τις ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων και μετά θα έχουμε σαφή εικόνα για το που θα κατευθυνθούν οι ακροδεξιοί ψηφοφόροι της Πόλης μας. Στα κόμματα της Αριστεράς παρατηρείται σοβαρή αποδυνάμωση του ΚΚΕ και ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος για πρώτη φορά διεκδικεί με αξιώσεις το πέρασμα του στο δεύτερο γύρο των εκλογών.


Πολλοί και έμπειροι αναλυτές πιστεύουν πως εάν συνεχιστεί μέχρι τις κάλπες αυτή η πολυδιάσπαση της κεντροδεξιάς ο Κοκοτίνης είναι αυτός που θα βρεθεί στο δεύτερο γύρο μαζί με τον σίγουρο Βαλασόπουλο.

Ίδωμεν και κυρίως αναμένουμε τις ανακοινώσεις υποψηφίων για να πάρουμε ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση και να δούμε και πως πάει το πράγμα. Προς το παρόν παντοδυναμία Βαλασόπουλου και Άγιος ο Θεός....αφού έχει πετύχει άριστες σχέσεις  και με τους ιερείς της περιοχής μας που τον στηρίζουν οι περισσότεροι ανοιχτά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: