ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Με πάνω από 10 εκ χρέος ο Δήμος Ηλιούπολης θέλει έναν Στουρνάρα για να βγάλει ικανό πλεόνασμα που θα δίνει ελπίδα για αποπληρωμή έστω και μετά από 10 χρόνια !!!!

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Με πάνω από 10 εκ χρέος ο Δήμος Ηλιούπολης θέλει έναν Στουρνάρα για να βγάλει ικανό πλεόνασμα που θα δίνει ελπίδα για αποπληρωμή έστω και μετά από 10 χρόνια !!!!


Αφού σας ευχαριστήσουμε ακόμη μια φορά για τις επισκέψεις σας , θα θέλαμε να σας τονίσουμε πως όλη την προεκλογική περίοδο ΟΛΕΣ οι ειδήσεις που αφορούν την Πόλη μας θα αναδημοσιεύονται και στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ.
Έτσι θα τις βλέπουν περισσότερα μάτια και θα γίνονται γνωστά τα τεκταινόμενα στην Πόλη μας και σε ανθρώπους που έχουν την δυνατότητα να δώσουν λύσεις.

Γιατί εμείς δεν πιστεύουμε πως μπορούν τα βασικά προβλήματα της Πόλης μας να λυθούν από την οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή.

Ο τέλειος Δήμαρχος θα είναι παντελώς αδύναμος εάν δεν έχει τις κατάλληλες επαφές με την Κεντρική Διοίκηση και εάν δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο με το οποίο θα μπορέσουμε να σταθούμε ως Πόλη στα δικά μας πόδια.

Και αυτό προϋποθέτει οικονομική ανεξαρτησία και όχι χρέη του Δήμου μας που ξεπερνάνε κατά πολύ τα 10.000.000 ευρώ!!

Το παραμύθι πως είμαστε υγιής Δήμος στα οικονομικά δεν πιάνει σε εμάς. Και φυσικά το πάρτι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τελειώσει (χωρίς όμως κάτι που είναι πάγιο αίτημα μας) να οδηγηθούν στις φυλακές οι υπεύθυνοι της κατασπατάλησης του Δημοσίου Χρήματος.

Το περιστατικό με τους προμηθευτές του Δήμου (επί Δημαρχίας Γ. Αναγνώστου) που επιτέθηκαν και προπηλάκισαν τον κ. Βαλασόπουλο και άλλους δημοτικούς συμβούλους της τωρινής διοίκησης για αμοιβές τους που δεν πρόκειται να πληρωθούν γιατί δεν υπάρχουν τα απαραίτητα παραστατικά αποδεικνύει πως κάποιοι έκαναν χρυσές δουλειές εις βάρος όλων μας.

Και μπορεί η τωρινή διοίκηση να είναι διαλλακτική και να δίνει ελπίδες πως θα καταβληθούν τα χρήματα σε τέτοιους προμηθευτές εάν καταφύγουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως δεν θα δικαιωθούν γιατί απλούστατα ο έλεγχος πλέον τέτοιων προμηθευτών οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα πως δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διατάξεις για να τους ανατεθεί αυτή η εργασία.


Για την υπόθεση μπορείτε να διαβάσετε και την σχετική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου κάνοντας κλικ εδώ

Η να διαβάσετε όλο το σχετικό μας κείμενο κάνοντας κλικ εδώ

Επομένως ο κ. Νίκος Τριανταφύλλου ο οποίος υπέγραψε τις σχετικές προσφορές προς την Σχολική Επιτροπή δεν μπορεί να ισχυρίζεται πως η ένδειξη  ΕΞΟΦΛΗΘΗ στα τιμολόγια που προσκόμισε είναι τυπική και φυσικά ούτε ένα ευρώ δεν θα πάρει αφού είναι εμφανές πως εδώ έχουμε να κάνουμε με περίπτωση που χρήζει έρευνας και από το ΣΔΟΕ για την νομιμότητα των εκδιδόμενων τιμολογίων που άλλα γράφουν και άλλα εννοούν!!!


Και φυσικά ουδείς δεν θα τον δικαιώσει κανένα δικαστήριο αφού δεν προνόησε να έχει "δέσει" νομικά την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου εκτός και εάν του τα δώσουν από την τσέπη τους!!!

Περιστατικά σαν αυτό έχουν συμβεί και σε άλλους Δήμους της Ελλάδος και αποδεικνύουν το πως λειτουργούσε το σύστημα.

Π.χ η Διοίκηση Αναγνώστου ισχυρίζεται πως παρέλαβε οικονομικό χάος από τον κ. Γεωργάκη αλλά κακώς δεν κίνησε όλες εκείνες τις διαδικασίες για να οδηγηθούν στις φυλακές όσοι έκλεψαν δημόσιο χρήμα.

Έτσι φαίνεται πως η Διοίκηση Αναγνώστου βούλιαξε οικονομικά τον Δήμο ενώ αυτό φυσικά και δεν είναι δίκαιο αφού οι προηγούμενες Διοικήσεις Γεωργάκη-Κιντή μας φέσωσαν για γενεές!!!

Μάλιστα είναι άξιο απορίας πως ο τωρινός Δήμαρχος που έχει καταφέρει να ρυθμίσει ένα μέρος των χρεών αυτά δηλαδή που δεν μπορεί να αποφύγει δεν δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αποδεικνύουν το φέσωμα των 10 εκ και πλέον ευρώ που καταστούν το Δήμο μας ΑΝΙΚΑΝΟ  ακόμα να σκεφτεί πως μπορεί να παρέχει στις δύσκολες μέρες που περνάμε ουσιαστική βοήθεια στους Δημότες μας.


Μάλιστα επειδή κάποιοι τρέφουν αυταπάτες θα θέλαμε να τους πληροφορήσουμε πως η Κρατική επιχορήγηση θα είναι το 2014 40% μικρότερη από την φετινή.

Και με δεδομένο πως ο Δήμος δεν αξιοποιεί την περιουσία που έχει εκχωρώντας δομές σε Ιδιώτες να δούμε του χρόνου πως θα πληρωθούν οι υποχρεώσεις που έχει ένας Δήμος.

Για αυτό φίλε και φίλη συνδημότισσα πριν ρίξεις την ΨΗΦΟ σου σκέψου ποιοι μπορούν να εξασφαλίσουν διαφάνεια , σταθερότητα και κυρίως λύσεις που έχουν συγκεκριμένο κοστολόγιο και φυσικά τους ανάλογους πόρους.

Η Δική μας ΑΠΟΨΗ που δυστυχώς δεν την συμμερίζεται καμία δημοτική παράταξη είναι πως ο Δήμος Ηλιούπολης χρειάζεται επειγόντως ανθρώπους τεχνοκράτες που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις δομές που έχει για να έχουν έσοδα.

Αντίθετα βλέπουμε πως οι Δημοτικές Παρατάξεις που ζητάνε την ψήφο σας θέλουν να έχουν δημοτικούς υπαλλήλους υπεράριθμους και φυσικά απαιτούν κρατική χρηματοδότηση από ένα Κράτος που χρωστάει κοντά στα 320 δις και έχει υπογράψει τόσα μνημόνια με τους δανειστές του που στο τέλος θα ξεχάσουμε τον αριθμό.

Έργα με δανεικά δεν γίνονται ιδίως τώρα που αυτά τα δανεικά είναι δοσμένα με το Αγγλικό Δίκαιο και δεν είναι αγύριστα!!

Τα Νέα της Ηλιούπολης σε συνεργασία με το ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ θα φέρουν στο φως της δημοσιότητας τα δις ευρώ που εισέπραξε ο Δήμος μας τα τελευταία 20 χρόνια.

Τότε θα καταλάβετε πλήρως πως θα έπρεπε τουλάχιστον να ήμασταν Γλυφάδα και όχι στα χάλια που είμαστε.

Μας κάνει μάλιστα εντύπωση πως κάποιοι ακόμα πιστεύουν πως θα μείνει ατιμώρητο όλο αυτό το φαγοπότι.

Εμείς δεν το πιστεύουμε και βλέπουμε ακόμα και συνδικαλιστές να καταλήγουν στην φυλακή για απίστευτες σπατάλες.

Αυτά προς το παρόν και προβληματιστείτε πριν σταυρώσετε τον οποιοδήποτε δημοτικό σύμβουλο.

Παίζετε το μέλλον της Πόλης σας και των παιδιών σας δεν είναι άντε να βάλουμε τον τάδε επειδή είναι καλό παιδί.

Εδώ χρειάζονται άτομα με γνώσεις και κυρίως διάθεση να ασχοληθούν με θέματα που ή τα λύνεις ή τα βρίσκεις μπροστά σου πάντα.

Και δυστυχώς οι διοικήσεις του Δήμου της δεκαετίας του 1980 και 1990 μας γέμισαν με τέτοια προβλήματα που μας καθιστούν πλέον ομήρους στα χέρια όσων για ένα κομμάτι ψωμί θα αγοράσουν όλες τις δομές της Πόλης μας.

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: