ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τι έλεγε ο κ Κοκοτίνης για την ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΕ

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Τι έλεγε ο κ Κοκοτίνης για την ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΕ

ΚΟΚΟΤΙΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ"Η αναβίωση του Ευώνυμου μπορεί να επιτευχθεί"

Αφού ο κ. Κοκοτίνης δεν θέλει να απαντήσει και μέχρι να πάρουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ ας κάνουμε ότι μας προέτρεψε ένα "στέλεχος" ή οπαδός  του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης .


Να ψάξουμε δηλαδή να δούμε την άποψη του κ. Κοκοτίνη για την εταιρία ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε αφού ο ίδιος δεν βγάζει ένα δελτίο τύπου να μας απαντήσει.

Αλλά δεν πειράζει άλλωστε γιατί να βγάλουν δελτίο τύπου για το θέμα αυτό. Τι έγινε που χάθηκαν κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Λεφτά υπάρχουν ίσως να σκέφτεται

Αλλά ας μην μπαίνουμε στον πειρασμό να γράφουμε τι μπορεί να σκέφτεται και ας πάμε κατευθείαν στο τι ο ίδιος δήλωνε για το θέμα.

Παράλληλα να σας ενημερώσουμε πως  θα έχουμε  έχουμε τις επόμενες μέρες και τις δηλώσεις ενός Υποψήφιου  Περιφερειακού τους σύμβουλου με την κυρία Δούρου (μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο)

Πρόκειται φυσικά για τον κ. Παναγιώτη Πατσαβό στον οποίο και ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Διαβάστε λοιπόν τι δήλωνε ο κ Κοκοτίνης που αποφεύγει να μας απαντήσει γιατί κατά την γνώμη του χρεοκόπησε η ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΕ.

Τα δήλωνε στο site IlioupolisOnline 

ΚΟΚΟΤΙΝΗΣ: η Ευώνυμος μπορεί να αναβιώσει. 

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ:αναβίωση δεν μπορεί να γίνει στην εταιρεία

Συναντήσαμε την Τετάρτη 1/6/2011, στο χώρο που γινόταν η ανοικτή συνέλευση κατοίκων τον κ. Κοκοτίνη Χρήστο, ο οποίος είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΗΛΙΟΥ-πόλις και του ζητήσαμε να μας εκθέσει την πρόταση του για τη δυνατότητα αναβίωσης της εταιρείας «Ευώνυμος». Μας δήλωσε τα παρακάτω :

«Οποιαδήποτε ανώνυμη εταιρεία μπορεί να αναβιώσει ακόμα και εάν έχει τεθεί σε εκκαθάριση. Η εκκαθάριση του Ευώνυμου δεν έχει καν αρχίσει γιατί δεν έχει υποδειχθεί ο εκκαθαριστής. Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Αποφάσισε το συμβούλιο την εκκαθάριση ,έγινε συμβολαιογραφικό , μπήκε εκκαθαριστής ο οποίος όμως, από ότι γνωρίζω, δεν αποδέχτηκε.
Η περίπτωση του «Ευώνυμου» είναι μια δημοτική επιχείρηση που λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρεία και, ως εκ τούτου, υπάγεται στις διατάξεις περί ανωνύμων εταιρειών.
Επειδή το έχω μελετήσει το θέμα διαπίστωσα ότι δεν αντιφάσκει ούτε στον Δημοτικό κώδικα, αλλά ούτε πολύ περισσότερο στο νόμο περί ανωνύμων Εταιριών Η αναβίωση του «Ευώνυμου» μπορεί να επιτευχθεί, αφού δεν έχει αρχίσει η διαδικασία εκκαθάρισης. Χρειάζεται η πολιτική βούληση εκ μέρους της διοίκησης του Δήμου ώστε να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα λέει ότι ανακαλεί την απόφαση εκκαθάρισης και αναβιώνει την εταιρεία.»


Απευθυνθήκαμε, για λόγους δεοντολογίας , στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου κ. Νικηφόρο Γιάννη και του θέσαμε υπό όψιν του την τοποθέτηση του κ. Κοκοτίνη . Μας έκανε τη παρακάτω δήλωση :
«Πραγματικά μπορεί να αναβιώσει μια Ανώνυμη Εταιρεία, αλλά για την «Ευώνυμος δεν έχει εφαρμογή η αναβίωσή της, γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση λύσης και εκκαθάρισης της εταιρείας. 


Συγκεκριμένα δεν υπάρχει νομικά η δυνατότητα αύξησης του Μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας πάνω από το 50% του αρχικού της κεφαλαίου, που ήταν 150.000, δηλαδή 75.000 ευρώ.


Εμείς χρειαζόμαστε 1.020.000 ευρώ, για να κλείσουμε από τη μια τη ζημία της πρώτης χρήσης που ήταν 960.000 ευρώ και να εξασφαλίσουμε και το ελάχιστο κεφάλαιο λειτουργίας μιας Α.Ε., που είναι 60.000 ευρώ. Τα νούμερα είναι πολύ συγκεκριμένα »


Επειδή περιμένουμε την απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά όσο κάποιοι άσχετοι θα μας απαντάνε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι με δελτίο τύπου η δημοτική παράταξη θα συνεχίσουμε το ρεπορτάζ μας. 

Φυσικά και θα δικαιωθούμε για ακόμη μια φορά για την παρουσίαση του θέματος. Γιατί εμείς ρωτάμε όχι για να μάθουμε αλλά γιατί θέλουμε να μάθετε και εσείς τι ακριβώς έχει συμβεί. 

Απευθύνουμε έκκληση και καλούμε όλους τους Υποψήφιους Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους να μας στείλουν την άποψή τους για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ Ευώνυμος Δημοτική Α.Ε . 

Για εμάς δεν υπάρχει περίπτωση πλέον να κουκουλωθεί το θέμα γιατί σε λίγες μέρες δεν θα έχουμε ανάγκη κανέναν να μας πει τα τιμολόγια της ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε  θα μιλάνε από μόνα τους. 

Καλούμε τέλος την παρούσα Δημοτική Αρχή να δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα και να πάρει θέση για το σκάνδαλο κακοδιαχείρησης εκ νέου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: