ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ξεκάθαρος ο κ. Πατσαβός μέσα στο δημοτικό συμβούλιο

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ξεκάθαρος ο κ. Πατσαβός μέσα στο δημοτικό συμβούλιο



ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΙΜΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ 
Π.ΠΑΤΣΑΒΟΣ: Βεβαίως! Γι’ αυτό τα λέω, για να γράφονται. Έχουμε λοιπόν 3.000.000 εισπράξεις, που ένας, ο πιο αδαής επιχειρηματίας, θα είχε κέρδη ανά έτος τουλάχιστον 400.000 – 500.000 €. Ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας εισπράττει 3.000.000 €, αν μέσα στον χρόνο δεν βάλει στην τσέπη του 400.000 €, πρέπει να το κλείσει το μαγαζί, για να ψαχτεί του τι συμβαίνει, κάτι γίνεται εκεί πέρα. Δηλαδή πρέπει να το κλείσει και να ψάξει τις αιτίες και από πού είναι η διαρροή, γιατί σίγουρα υπάρχει διαρροή. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά. Δηλαδή αντί να κερδίζεις και 400.000 – 500.000, να χρεώνεσαι και 1.000.000. 

Διαβάστε την  ΟΛΗ τοποθέτηση του κυρίου Πατσαβού που μας βρίσκει ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνους 
Π.ΠΑΤΣΑΒΟΣ: Προσπάθησα να ακούσω με προσοχή, όσο διαθέτω, γιατί ζαλίστηκα όπως σας είπα, από ένα σημείο και μετά έχασα τη ροή. Γιατί κανένας δεν στάθηκε στην ουσία. Νομίζω ότι όλη αυτή η κουβέντα, εκτός από τους συναδέλφους μου που πήραν τον λόγο, από την πλευρά της Διοίκησης και οι ερωτήσεις που μπήκαν από την πλευρά της Μείζονος Αντιπολίτευσης, για μένα είχαν στόχο να μας αποπροσανατολίσουν.

Εδώ μιλάμε για δημόσια περιουσία, μιλάμε για δημόσια επιχείρηση. Όλοι δεχθήκατε ότι τα αποτελέσματα που έχουμε μπροστά μας, είναι αποτελέσματα κακοδιαχείρισης. Και ενώ βλέπετε ότι υπάρχει μια τρελή, ανεξήγητη δηλαδή χρέωση, ζημία, δεν αναλογιστήκατε γιατί; Δεν μας είπατε από πού προέρχεται αυτή η ζημία.

Εγώ θα ήθελα, μια και περιμένει ο κ.Αναγνώστου να πάρει τον λόγο για να μας απαντήσει…

Ι.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Ποιο είναι το πρόβλημά σου;

Π.ΠΑΤΣΑΒΟΣ: Ρωτάω. Ερώτηση κάνω, για να απαντήσεις.

Ι.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Σε βλέπω με μια έντονη επιθετική διάθεση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Αναγνώστου, μην απαντάτε σας παρακαλώ.

Π.ΠΑΤΣΑΒΟΣ: Διαπιστώσατε κάτι τέτοιο εσείς οι ομιλητές;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τη συμπάθειά σας δείξατε. Λοιπόν συνεχίζουμε.

Π.ΠΑΤΣΑΒΟΣ: Δεν μπορώ να καταλάβω δηλαδή. Το πρόβλημά μου είναι και ρωτάω να μου εξηγήσετε, πώς γίνεται να εισπράξατε 3.000.000 € περίπου, να μη βάλουμε και τα διαφυγόντα κέρδη που είχαμε από δημόσιες σχέσεις, από εξυπηρετήσεις και…

Ι.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: (Παρεμβαίνει εκτός μικροφώνου).

Π.ΠΑΤΣΑΒΟΣ: Από τότε που η διαχείριση των αναψυκτηρίων…

Ι.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Για τη Διοίκηση την προηγούμενη.

Π.ΠΑΤΣΑΒΟΣ: Για την προηγούμενη μιλάω και μιλάω και για την προ-προηγούμενη και για όλες τις Διοικήσεις θα μιλήσω. Ναι, για τους τσαμπατζήδες μιλάω και για τα Φιλόπτωχα Ταμεία και εξυπηρετήσεις, στα οποία μπορούμε να αναφερθούμε κιόλας, αλλά νομίζω ότι είναι γνωστά σε όλους τους Ηλιουπολίτες. Δηλαδή ενδεχομένως από τις πέντε παρέες, αναλογικά σας λέω εγώ, η μια σίγουρα δεν πλήρωνε. Αφού θέλετε, κ.Αναγνώστου, να ακούσετε.

Ι.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Έχετε στοιχεία γι’ αυτό;

Π.ΠΑΤΣΑΒΟΣ: Έχω στοιχεία, ναι. Βεβαίως έχω στοιχεία.

Ι.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Προσέξτε τα. Γράφονται και στα Πρακτικά.

Π.ΠΑΤΣΑΒΟΣ: Βεβαίως! Γι’ αυτό τα λέω, για να γράφονται. Έχουμε λοιπόν 3.000.000 εισπράξεις, που ένας, ο πιο αδαής επιχειρηματίας, θα είχε κέρδη ανά έτος τουλάχιστον 400.000 – 500.000 €. Ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας εισπράττει 3.000.000 €, αν μέσα στον χρόνο δεν βάλει στην τσέπη του 400.000 €, πρέπει να το κλείσει το μαγαζί, για να ψαχτεί του τι συμβαίνει, κάτι γίνεται εκεί πέρα. Δηλαδή πρέπει να το κλείσει και να ψάξει τις αιτίες και από πού είναι η διαρροή, γιατί σίγουρα υπάρχει διαρροή. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά. Δηλαδή αντί να κερδίζεις και 400.000 – 500.000, να χρεώνεσαι και 1.000.000.

Αυτό λοιπόν είναι το στοιχείο το βασικό που μας κάνει να βγάζουμε το συμπέρασμα ότι μιλάμε για κακοδιαχείριση, μιλάμε για κακοδιοίκηση, για πελατειακές σχέσεις και για δημόσιες σχέσεις στις πλάτες άλλων. Το ίδιο έγινε και επί Δημαρχίας του κ.Θόδωρου Γεωργάκη, αλλά εκεί ήταν λίγο πιο έξυπνοι και μπόρεσαν και το διαχειρίστηκαν λίγο διαφορετικά, δεν αύξησαν τόσο πολύ το χρέος. Αλλά δυστυχώς όταν μια Διοίκηση μέσα σε ενάμιση χρόνο καταφέρνει αυτά τα αποτελέσματα, λυπάμαι, πρέπει να σηκωθεί να ζητήσει συγνώμη από τους Ηλιουπολίτες, από το Δημοτικό Συμβούλιο και να δούμε από δω και πέρα τι θα κάνουμε.

Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε όμως; Πού μας οδηγεί αυτό το πράγμα; Μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν χρειάζεται καμιά μεγάλη μελέτη. Εγώ είχα γράψει, σε συνδυασμό και μ’ αυτό που είπε και ο κ.Πανταζόπουλος, είχα γράψει: Μελέτη βιωσιμότητας. Τι είναι τώρα; Εδώ ευτυχώς έχουμε αρκετούς Λογιστές, σε δύο λεπτά μπορείς να την κάνεις. Με 3.000.000 έσοδα σε μια επιχείρηση, η βιωσιμότητά της είναι, άμα δουλεύεις, με 20%, δεν σας λέω παραπάνω. Όποιος δεν δουλεύει με 20% αυτού του είδους τα αναψυκτήρια, που τα κέρδη από τον καφέ και τα αναψυκτικά είναι τεράστια…

Γ.ΜΠΕΝΑΣ: Και λίγα λες!

Π.ΠΑΤΣΑΒΟΣ: Θα ρώταγα τον κ.Μπενά τώρα, με πρόλαβε, που είναι και η ειδικότητά του, η δουλειά του. Όποιος δεν δουλεύει, είναι για φυλακή. Δεν το συζητάμε δηλαδή. Και κοινωνική πολιτική να κάνεις. Δηλαδή πουλώντας μέχρι τις 12.00΄ – 13.00΄ τον καφέ 1 €, να πάει ο κόσμος να πιει τον καφέ του και να μην τον πληρώσει 2,5 και 3,5 €.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Και το τοστ δώρο.

Π.ΠΑΤΣΑΒΟΣ: Και το τοστ δώρο και το νερό δώρο. Περίπατο μιλάμε. Δηλαδή δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε τη δημόσια περιουσία για να κάνουμε μια ιδιωτικού τύπου εκμετάλλευση και δημόσιες σχέσεις στις πλάτες άλλων.

Τι άλλο αποτέλεσμα φέρνουμε; Την απαξίωση του δημόσιου τομέα. Εμείς οι σοσιαλιστές λέμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τη δημόσια περιουσία. Είναι δυνατόν να μην μπορεί να διαχειριστούμε δύο καταστήματα που είναι αφρός; Και ειδικά έτσι όπως τα επεκτείνατε δηλαδή, αυτό έπρεπε να είναι χρυσορυχείο. Και ας καταστρέψατε και το Άλσος, καταπατήσατε τα πάντα, όλα. Εμείς είχαμε κάνει ένα πέτρινο αναψυκτήριο πανέμορφο, μας έδωσαν συγχαρητήρια.

Α.ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ: Εσείς;

Π.ΠΑΤΣΑΒΟΣ: Εμείς. Ήμουν Συνοικιακός Σύμβουλος, κα Τσατσούλη, την εποχή που φτιάχτηκε, σε συνεργασία με τον αείμνηστο Κιντή και τον Κυριάκο τον Κανελλόπουλο. Όλη τη διευθέτηση του Άλσους. Αλλά τότε το διαχειριστήκαμε μια χαρά. Ερχόταν ο κόσμος, έπινε τον καφέ του, γέμιζε, ευχαριστιόταν. Μετά το πήρε η επόμενη Διοίκηση, είχαμε τις ενστάσεις μας για το πώς το χρησιμοποίησε για δημόσιες σχέσεις. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την πρώτη χρονιά που ο κ.Θόδωρος Γεωργάκης έκανε τη γιορτή του, κάλεσε όλους τους Ηλιουπολίτες σαν αυλικούς να πάνε να χαιρετίσουν τον βασιλιά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πατσαβέ, παρακαλώ πάρα πολύ. Σας είπα και πιο πριν, να προσέχετε τις εκφράσεις σας.

Π.ΠΑΤΣΑΒΟΣ: «Σαν βασιλιάς» είπα. Τι είπα; Γιατί; Δεν ήταν;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ξέρετε τι είπατε και θα έπρεπε να είστε πιο προσεκτικός.

Π.ΠΑΤΣΑΒΟΣ: Είμαι προσεκτικότατος. Και δεν είναι υποτιμητικός χαρακτηρισμός αυτός, κα Πρόεδρος. Ούτε γυρίζω πίσω. Λέω, για να δώσω το στοιχείο ότι ακόμη και με τεράστια έξοδα, γιατί όλες αυτές οι δημόσιες σχέσεις γινόντουσαν μέσα από αυτό τον χώρο, πάλι δεν παρουσίαζε ζημίες. Καταλάβατε τι θέλω να πω;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κι όπως ξέρετε, ο κ.Γεωργάκης πάντα πλήρωνε ό,τι έκανε εκεί και υπήρχαν πάντα αποδείξεις γι’ αυτά.

Π.ΠΑΤΣΑΒΟΣ: Δεν είπα ότι δεν πλήρωνε. Δεν είπα τέτοιο πράγμα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να μη θίγετε λοιπόν ανθρώπους που δεν έχουν αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να σας απαντήσουν.

Π.ΠΑΤΣΑΒΟΣ: Δεν είπα εγώ αυτό. Δεν άφησα υπονοούμενα ότι δεν πλήρωνε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αφήσατε.

Π.ΠΑΤΣΑΒΟΣ: Αλλά ενδεχομένως σε ένα άλλο κέντρο, σε έναν άλλο χώρο να έπρεπε να πληρώσει κάτι τι παραπάνω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ.Δήμαρχος θέλει να κάνει μια παρέμβαση.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Κύριε Πατσαβέ, με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπό σας, θερμή παράκληση. Κι αυτό θυμάμαι ότι το λέτε εσείς, που λέτε ότι είσαστε και οι παλαιότεροι στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχετε εμπειρία και γνώση. Ξέρετε πολύ καλά ότι, όταν δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος στο Δημοτικό Συμβούλιο που δεν έχει τη δυνατότητα να απαντήσει σε θέματα που τον αφορούν, δεν μπορούμε να αναφερόμαστε. Σας παρακαλώ πάρα πολύ, σας κάνω έκκληση για την ποιότητα του Συμβουλίου, εάν υπάρχει ένας άνθρωπος στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσα, πολίτης πια, που αναφέρεστε σ’ αυτόν, να

τον καλέσουμε, να τοποθετηθείτε και να έχει το δικαίωμα απάντησης.

Αλλά δεν μπορείτε σ’ έναν Δήμαρχο 16 χρόνια εκλεγμένο από τον λαό της Ηλιούπολης, δεν μπορείτε να λέτε τέτοια πράγματα όταν αυτός είναι απών. Σας θερμοπαρακαλώ μην το συνεχίσετε. Τίποτα άλλο δεν έχω να σας πω. Παρακαλώ πάρα πολύ! Έκκληση κάνω γι’ αυτό και ξέρετε ότι δεν είμαι και από τους ανθρώπους που είχα καλή σχέση με τον προηγούμενο Δήμαρχο. Αλλά είναι παράκληση. Είναι θέμα αρχής στην ιστορία αυτού του τόπου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πατσαβέ, συνεχίστε.

Π.ΠΑΤΣΑΒΟΣ: Μάλλον τις φτιάξατε, κ.Βαλασόπουλε, τις σχέσεις σας. Δεν με πειράζει.

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: (Παρεμβαίνει εκτός μικροφώνου).

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ, κ.Κωνσταντινόπουλε! Κύριε Πατσαβέ, συνεχίστε παρακαλώ.

Π.ΠΑΤΣΑΒΟΣ: Εγώ θα απαντήσω στον κ.Δήμαρχο. Απάντησα στον κ.Δήμαρχο ως προς την τελευταία του νύξη, ότι είχε κακές σχέσεις με τον .Δήμαρχο. Μα εγώ στην τοποθέτησή μου, κι εδώ είναι τα Πρακτικά…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παράκληση έκανε ο κ.Βαλασόπουλος.

Π.ΠΑΤΣΑΒΟΣ: Σας παρακαλώ, μην πιάνεστε τώρα από το τίποτα. Εγώ δεν είπα κακό για τη Διοίκηση του κ.Γεωργάκη. Εγώ είπα, παρά το ό,τι…

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Το μικρόφωνο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μόνο του έκλεισε. Φανταστείτε τι έπαθε μ’ αυτά που άκουσε.

Π.ΠΑΤΣΑΒΟΣ: Λέω, παρά το ό,τι χρησιμοποιήθηκε για δημόσιες σχέσεις, που έγινε αυτό, το ξέρουν όλοι οι Ηλιουπολίτες, δεν λέω κάτι πίσω από την πλάτη, άλλωστε δημόσιο πρόσωπο είναι ο κ.Γεωργάκης και η Δημοτική Αρχή που είχε τη Διοίκηση 16 χρόνια. Αυτό μας έλειπε, να μην μπορούμε να εκφραστούμε. Δεν θεωρείται πισώπλατη μαχαιριά. Αυτά τα έχουμε πει και δημόσια, κ.Βαλασόπουλε, τα έχουμε πει και ενώπιόν του. Καλό λέω για τον κ.Γεωργάκη, ότι παρά το ό,τι χρησιμοποιήθηκε για δημόσιες σχέσεις, ενώ θα μπορούσε περισσότερο να χρησιμοποιηθεί για κοινωνικούς σκοπούς, παρά ταύτα δεν παρουσίασε ζημίες και αυτό το τέρας που μας έρχεται σήμερα εδώ. Το καταλάβατε;

Λέω λοιπόν μη νοιαζόμαστε πολύ για τη νομιμότητα. Τη νομιμότητα έπρεπε να την έχουμε σκεφτεί, οι προηγούμενοι μιλάω, και εμείς. Εμείς αμέσως που αναλάβαμε, είπαμε: «Κύριοι, δεν είναι ηθικό και δεν είναι και νόμιμο να κρατάμε κλειστά τα αναψυκτήρια». Γιατί είναι δημόσια περιουσία, χάνουμε χρήματα και οι εργαζόμενοι μένουν στον δρόμο σε μια τέτοια περίοδο που πραγματικά απορώ πώς συντηρούνται. Απορώ. Δηλαδή ο μεγαλύτερός μου προβληματισμός αυτή την περίοδο, είναι πώς συντηρούνται αυτοί οι άνεργοι, πρώην εργαζόμενοι, οι απολυμένοι. Είναι τραγικό. Αυτή την περίοδο θα μπορούσαν να δουλεύουν οι εργαζόμενοι και να πληρώνονται. Απόδειξη είναι ότι αυτές τις δύο εβδομάδες που λειτούργησαν –αυθαίρετα θέλετε; Αυθαίρετα. Νόμιμα; Νόμιμα- το αναψυκτήριο, το αναψυκτήριο έφερε κέρδη, τα οποία υπάρχουν στα συρτάρια σας και δεν τα παραλαμβάνετε για δικούς σας λόγους. Λέω λοιπόν τη νομιμότητα ας την αφήσουμε. Είναι ειδικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στην παρανομία.

Το θέμα μας είναι η βιωσιμότητα, αυτό είναι το στοιχείο που πρέπει όλοι να σκύψετε. Αφού αποδεχθήκατε ότι η κατάσταση ήρθε από την κακοδιαχείριση, όλοι το είπατε, δεν μπορείτε να το πάρετε πίσω, σημαίνει ότι εσείς που είστε καλύτεροι, μπορείτε να το διαχειριστείτε. Κι αν δεν μπορείτε εσείς, ζητήστε και τη δική μας βοήθεια.

Είναι κρίμα και είναι στίγμα για τους Ηλιουπολίτες και για τον Δήμο της Ηλιούπολης, αν προχωρήσετε σ’ αυτή τη λύση, χωρίς να έχετε δείξει το μέλλον. Αν είναι να τα νοικιάσετε πάλι, σας πληροφορώ ότι παρά τα κέρδη που θα κάνουν οι ιδιώτες, απλήρωτους θα σας αφήσουν. Το καταλάβατε; Γιατί όταν δείχνεις μια τέτοια απαξίωση, απαξιώνει και ο άλλος την όποια σχέση έχει μαζί σου.

Πέραν αυτού, εγώ θέλω να κλείσω λέγοντας ότι είναι κρίμα να χάσει ο Δήμος μια τέτοια σημαντική πηγή εσόδων. Είναι κρίμα να χάσει ένα εργαλείο, που αν κλείσει η εταιρία αυτή, δεν μπορεί να ξαναδημιουργηθεί από τον Νόμο. Αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλο εργαλείο στα χέρια του Δήμου Ηλιούπολης και για να δώσει θέσεις εργασίας και κέρδη να αποκομίσει και κοινωνικές παροχές να δώσει στους Ηλιουπολίτες. Θα δώσει δύναμη σ’ εσάς και σ’ εμάς να υποστηρίξουμε και την υπόλοιπη δημόσια περιουσία που έρχεται και που σήμερα είναι οι χειρότεροι καιροί, οι πιο επικίνδυνοι καιροί από το Μνημόνιο και από τους Νασταίους. Τα 50 δις τα γράφουν κάθε μέρα οι εφημερίδες, που αναζητούμε. Κι ευτυχώς που ακόμη τελικά που δεν τα έχουμε καθαρίσει από τους Νασταίους, γιατί θα πήγαιναν κατευθείαν εκεί, δεν το συζητάω, θα είχαν φύγει.

Για να μπορέσουμε να έχουμε το θάρρος και την πίστη να ζητήσουμε την παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας, πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να το διαχειριστούμε. Κι αν δεν μπορούμε αυτό το μαγαζάκι –που είπε ο Δήμαρχος σε κάποια εκδήλωση- να το διαχειριστούμε, τότε δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τίποτα.

Είπαν και οι άλλοι ομιλητές τα υπόλοιπα. Λέω λοιπόν και κλείνω, κα Πρόεδρος, αφού αποδεχόμαστε ότι η κατάσταση είναι από κακοδιαχείριση, σημαίνει ότι ο κ.Δήμαρχος κι εσείς με την εμπειρία σας μπορείτε, εφόσον αποδεδειγμένα είναι βιώσιμη, να το συνεχίσετε και επιβάλετε να την κρατήσετε αυτή την επιχείρηση. Να συνεχίσουμε, να εξοφλήσουμε άμεσα τους εργαζόμενους και άμεσα να τους προσλάβουμε για να ανοίξουν άμεσα τα καταστήματα. Να κάνουμε διαχειριστικό έλεγχο και να καταλογιστούν όλες οι ευθύνες.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τρία χρόνια μετά και δεν έχουν αποδοθεί αυτές οι ευθύνες. 

Θα αποδοθούν όμως να είσαστε σίγουροι. Το κακό είναι πως κάποιοι έχουν το θράσος και ζητάνε και πάλι την ΨΗΦΟ μας για να μας ξαναβουλιάξουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: