ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αφού μόνο η παρούσα Δημοτική Αρχή μας απαντάει συνεχίζουμε να ψάχνουμε τους φουσκωμένους λογαριασμούς ΕΥΔΑΠ μόνοι μας

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Αφού μόνο η παρούσα Δημοτική Αρχή μας απαντάει συνεχίζουμε να ψάχνουμε τους φουσκωμένους λογαριασμούς ΕΥΔΑΠ μόνοι μας


Ο κ. Θεόδωρος Γεωργάκης άφησε χρέη στην ΕΥΔΑΠ  πάνω από 1.500.000 ευρώ μήπως ξέρουν κάτι για αυτό οι αντιδήμαρχοι του που πολιτεύονται ακόμα ;

Δεν βγαίνει να μας πει και αυτός πόσα μας άφησε ο αείμνηστος Κιντής που του κάνανε και άγαλμα
Έχουμε και νέες ερωτήσεις για την Παρούσα Δημοτική Αρχή 
Τελικά αφού ουδείς εκτός από την νυν  δημοτική αρχή δεν μας απάντησε για το πως χρεωθήκαμε στην ΕΥΔΑΠ και μη θέλοντας να αδικήσουμε καμιά δημοτική παράταξη συνεχίζουμε τον μοναχικό μας δρόμο για την σωστή σας πληροφόρηση.



Άλλωστε εμείς πάμε τις έρευνές μας μέχρι τέλος. Και το τέλος είναι ή η πολιτική καταδίκη ή (αυτό που λείπει από την Ελλάδα χρόνια τώρα) η τιμωρία όσων δεν διαχειρίστηκαν σωστά δημόσιο χρήμα.

Πάμε λοιπόν να σας παρουσιάσουμε ένα έγγραφο που  βγάζει κάποιες ευθύνες από τον πρώην μας Δήμαρχο  κ. Γιάννη Αναγνώστου στην περίπτωση του τεράστιου χρέους της ΕΥΔΑΠ,

Η Νέα Δημοτική Κίνηση ουδέποτε μας έστειλαν ένα δελτίο τύπου όμως εμείς δεν θα τους αδικήσουμε για αυτό.

Δική τους στρατηγική , δικό τους και το αποτέλεσμα αυτής την περίεργης στρατηγικής.

Εμείς σε λίγο θα τους "απαλλάξουμε" από κάποια "βάρη" που δεν έχουν στο θέμα της ΕΥΔΑΠ.

Ο κ. Αναγνώστου λοιπόν ανέλαβε τα ηνία του Δήμου μας την 1/1/2007 μετά την νίκη της στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2006.

Στο έγγραφο που σας παρουσιάζουμε βλέπετε το οποίο έχει ημερομηνία 22/01/2010 βλέπετε πως η Διοίκηση Αναγνώστου είχε υπογράψει στις 31/03/2009 δύο χρόνια την ανάληψη των καθηκόντων της  σύμβαση για ρύθμιση οφειλών με την ΕΥΔΑΠ συνολικού ποσού 1.704.342, 49 ευρώ.

Και ο πλέον αφελής αντιλαμβάνεται πως οι οφειλές αυτές αφορούν στο μεγαλύτερο ποσοστό της τάξεως του 100% θα λέγαμε εμείς στην Διοίκηση Θ. Γεωργάκη (εάν έχει αντίρρηση μπορεί να απαντήσει)

Το χρέος ρυθμίστηκε σε 48 δόσεις των  35.507, 14 ευρώ όπως διαβάζετε στο σχετικό έγγραφο.

Από αμέλεια της Διοίκησης Αναγνώστου ή επειδή δεν είχαν χρήματα στις 20/11/2009 έγινε κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής ύψους 50.000,00 ευρώ και η εταιρία αναφέρει πως πιστώσαμε λογαριασμούς σας ισόποσης αξίας.

Από την ρύθμιση η Διοίκηση Αναγνώστου είχε καταβάλει μέχρι τις 22/01/2010 812.526,64 ευρώ

Όμως όπως αναφέρει το έγγραφο εκκρεμεί η καταβολή των τρεχόντων λογαριασμών υδροληψίας οι οποίες έως τις 4/01/2010 ανέρχονται στο ποσό των 584.422, 45 ευρώ.

Γίνεται αντιληπτό δηλαδή πως η Διοίκηση Αναγνώστου κατόρθωσε να αποπληρώσει αυτά τα χρήματα αλλά στην ουσία και με βάση την κατανάλωση που είχε το συνολικό χρέος μειώθηκε μόλις 228.104 ευρώ.

Μέχρι τότε δηλαδή είχε ρίξει το χρέος προς την ΕΥΔΑΠ ουσιαστικά στα 1.416.238 (αφού αφαιρέσαμε την νέα  οφειλή της)

Η Διοίκηση Αναγνώστου έπεσε στις 1/1/2011 και δεν γνωρίζουμε στον ένα χρόνο ακόμα που είχε τι παραπάνω πέτυχε στο να μειώσει και άλλο το χρέος προς την ΕΥΔΑΠ.

Όμως αυτό που μάθαμε και σας το λέμε με απόλυτη σιγουριά είναι πως με την 244/2010 απόφαση του Δ.Σ εγκρίθηκε η άτοκη ρύθμιση της οφειλής με διαγραφή όλων των προσαυξήσεων.

Οι προσαυξήσεις ήταν όπως βλέπετε και στο έγγραφο 581.390,11 ευρώ. Πάνω από μισό εκατομμύριο δηλαδή.

Θέλουμε να μας πληροφορήσει η νυν Δημοτική Αρχή εάν τελικά η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση χάθηκε και για ποιους λόγους.

Και φυσικά να μας πει (γιατί εμείς από την ΕΥΔΑΠ έστω και μετά τις εκλογές) θα μάθουμε πόσα οφείλουμε ΤΩΡΑ στην ΕΥΔΑΠ ως Δήμος. 

Από το 2008 και πιο πριν μάλλον χρωστάμε στην ΕΥΔΑΠ ως Δήμος και τώρα έχουμε 2014 . Δηλαδή έχουν περάσει 6 ολόκληρα χρόνια και ακόμα χρωστάμε.

Άμα πάει η ΕΥΔΑΠ σε ιδιώτη θα μείνει ο Δήμος χωρίς νερό και οι δομές του.

Ουδείς ιδιώτης θα θέλει να του χρωστάνε τέτοια ποσά και το Κράτος έτσι θα αναγκαστεί να δώσει ΤΖΑΜΠΑ την ΕΥΔΑΠ

Αυτό τα λέμε για τους συντρόφους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που μας βούλιαξαν σε όσους δήμους διοίκησαν.

Τα 12 χρόνια διοίκησης του ΚΚΕ  στην Πόλη μας (γιατί και ο Γεωργάκης -άλλα 16 χρόνια αυτός - θα αναγκαστεί και θα  μιλήσει)  άφησαν χρέη και δεκάδες υπαλλήλους που έκαναν συνδικαλισμό και πληρώνονταν για αυτό.

Εδώ θα τα γράφουμε όλα

Τα ψέματα τελείωσαν για όλους .....

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: