ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δημήτρης Παρράς: Όλη η συνέντευξή του στον "ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ"

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Δημήτρης Παρράς: Όλη η συνέντευξή του στον "ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ"



- Πείτε μας λίγα λόγια για σας;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ηλιούπολη. Κατάγομαι από την Αιτωλοακαρνανία και τη Φωκίδα. Είμαι παντρεμένος με την οικονομική αναλύτρια Αγγελική Χατζημηνά και πατέρας ενός παιδιού.



Η οικογένεια μου από την πλευρά της μητέρας μου κατοικεί στην Αγία Μαρίνα από το 1930. Ο πατέρας μου ήταν γενικός διευθυντής στην υπηρεσία δεμάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Η μητέρα μου, Ελένη Ζαβορίτου Παρρά ήταν διευθύντρια στο 4ο Λύκειο Ηλιούπολης.


Σπούδασα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γαλλική Φιλολογία ενώ παράλληλα ολοκλήρωσα τις σπουδές μου πάνω σε θέματα Τηλεπικοινωνιών και Εφαρμογών στους Η/Υ. Δουλεύω για πάνω από 15 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα σε διάφορες θέσεις, με κύριο αντικείμενο το Web Μάρκετινγκ και την Πολιτική Επικοινωνία.


Διετέλεσα ειδικός γραμματέας στο Δήμο Ηλιούπολης από το 2006 έως το 2010 αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα των συνδημοτών μας.

Είμαι πρώτος επιλαχών στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, παλιός τομεάρχης Οργανωτικού στην Α' και Β' Αθηνών και Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.


- Γιατί κάποιος να υποστηρίξει τον Τάσο Ευσταθίου;


Γιατί ο Τάσος είναι ένας επαγγελματίας καταξιωμένος στον τομέα του με χρόνια πορείας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι γνώστης των προβλημάτων μας και το σπουδαιότερο ακούει προσεχτικά τη φωνή των συμπολιτών. Όλα αυτά τα χρόνια δε σταμάτησε να διαθέτει το όραμα και την όρεξη για τον μέλλον του Δήμου μας έχοντας κατακτήσει με τη δουλειά του την κοικωνική αποδοχή των Ηλιουπολιτών.


- Γιατί να ψηφίσει κάποιος Δημήτρη Παρρά στην Ηλιούπολη;


Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν και την ιστορία μου και τους αγώνες μου στην Ηλιούπολη. Ήμουν παρών σε όλες τις μεγάλες μάχες για την πόλη μας (δημόσια περιουσία, υπερτοπική κίνηση στις πυρκαγιές του Υμηττού, στον εκχιονισμό της πόλης. Ήμουν υπεύθυνος για τη διαχείριση και εκπόνηση του προγράμματος αδέσποτων ζώων, καθώς και για τη διαχείριση των τμημάτων δημοσίων σχέσεων και εκδηλώσεων.

Σχεδίασα τον προεκλογικό αγώνα του πρώην δημάρχου Γιάννη Αναγνώστου, είχα πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαχείριση της θεμάτων της καθημερινότητάς μας. Έδωσα το παρόν στα μεγάλα καλέσματα της παράταξής μας και τώρα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ζήτω τη ψήφο σας για να αγωνιστώ ξανά με τον ίδιο ζήλο και το πάθος που με διακατέχει γα την πόλη μας που πάντα νοιαζόμουν και δε σταμάτησα ούτε λεπτό να νοιάζομαι.


- Πολλοί σας κατηγορούν ότι διασπάσατε την παράταξη Αναγνώστου. Τι απαντάτε;

Σέβομαι τον πρώην Δήμαρχο Ηλιούπολης Γιάννη Αναγνώστου. Αγωνιστήκαμε μαζί για την Ηλιούπολη και πετύχαμε πολλά ως ομάδα. Όμως, κάποια στιγμή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου που πρέπει να κάνουμε επιλογές: Ο Γιάννης Αναγνώστου επέλεξε το μοναχικό δρόμο, απορρίπτοντας κάθε πρόταση συνεργασίας αφού ήθελε να είναι ξανά επικεφαλής. Τόσο για λόγους ηλικίας όσο και συμβολικής ανανέωσης, θα έπρεπε να καταλάβει ότι η εποχή άλλαξε. Συγκεκριμένα το 2010 ο κόσμος τον απέπεμψε. Δεν μπορεί να επαναλάβει κάτι έχοντας επιδείξει αδράνεια.


- Ποιο κύριο χαρακτηριστικό πρέπει να έχει ένας Δήμαρχος στην Ηλιούπολη;

Να αγαπάει την πόλη μας περισσότερο από τον εαυτό του.


- Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας εάν εκλεγείτε;


Να αυξηθεί η τοπική αγορά, να αξιοποιηθεί η δημόσια περιούσια προς κοινό όφελος, ν’ αποκτήσει ο Δήμος νέες πηγές χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά κονδύλια. Με λίγα λόγια ο Δήμος της Ηλιούπολης να γίνει ένα σύγχρονο αστικό κέντρο μόνιμης διαμονής και επιχειρηματικής ζωής τώρα που αλλάζει όψη η νότια πλευρά της Αττικής.

Σε αυτό το κομμάτι θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Δήμος μας χρειάζεται κι άλλα είδη εμπορικής ανάπτυξης.

Αρκετά πια με τις καφετέριες και τα σουβλατζίδικα που μας έχουν κατακλύσει. Ένας Δήμος 170.000 κατοίκων χρειάζεται και πρέπει ν΄αποκτήσει τις σωστές υποδομές.


- Ανήκετε στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρείτε ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παίζουν ρόλο τα κόμματα;

Είναι τιμή μου να ανήκω στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά. Στον πρωθυπουργό που έκανε πράξη την ελπίδα του χθες. 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο πρώτος βαθμός διοίκησης και έχει άμεση εξάρτηση από την κρατική διοίκηση. Πιστεύω στους αξιόλογους ανθρώπους ανεξαρτήτως κομματικής προσέγγισης για αυτό και είμαι λάτρης του αυτοδιοικητικού ενιαίου ψηφοδελτίου.

- Η άποψή σας για τον απερχόμενο Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο

Δεν θα σας αναφέρω την άποψή μου. Θα αναφέρω την άποψη των Ηλιουπολιτών με τους οποίους μιλάω καθημερινά για τα προβλήματα της πόλης μας. 

Ο Βαλασόπουλος διέψευσε ακόμη και τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του λειτουργώντας με τακτικές ΠΑΣΟΚ του '80. Η αμετροέπεια και ο ρεβανσισμός του ήταν τέτοιος που μέχρι σήμερα δεν έχει κατανοήσει ότι η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ δεν είναι τσιφλίκι αλλά μια σύγχρονη δυτική γειτονιά. Κι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος.

Ελπίζω για το καλό της Ηλιούπολης ο κύριος Βαλασόπουλος να καταλάβει τα λάθη του και να επιστρέψει στο δρόμο της λογικής!

Νοικοκύρεμα, δεν είναι το κίνημα δεν πληρώνω τα χρωστούμενα του Δήμου. Κοινωνική προσφορά δεν είναι η ελεημοσύνη. Πολιτισμός δεν είναι το 15νθημερο φεστιβάλ θεάτρου στο κέντρο της πόλης. Τέλος, δημοκρατία δεν είναι ο αποκλεισμός και ο αυταρχισμός από τα κοινοτικά δρώμενα. Τώρα που οι Ηλιουπολίτες έχουν αποφασίσει την καθαίρεσή του από τα κοινά.

- Ο κόσμος φαίνεται να απέχει από τις εκλογές. Ποια η γνώμη σας;

Δικαίως ο κόσμος γυρνάει την πλάτη του στο σάπιο σύστημα που μέχρι σήμερα έκανε κουμάντο στα δημοτικά πράγματα της πόλης. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που φωτογραφίζονταν χαμογελαστοί στο πλάι υπουργών του ΠΑΣΟΚ όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Αυτή η αποχή όμως δεν είναι λύση. Ούτε η ψήφος διαμαρτυρίας. Το είδαμε και το έχουμε ξαναζήσει το έργο. Ο τόπος μας έχει ανάγκη δημιουργικούς ανθρώπους, πέρα από κόμματα και χρώματα, που ξέρουν τα προβλήματα και μπορούν να εκφράσουν τον Ηλιουπολίτη. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο Τάσος Ευσταθίου. Οι πολίτες έχουν και κρίση και μνήμη.

- Κατεβαίνετε πρώτη φορά υποψήφιος. Ποια είναι η μέχρι τώρα εμπειρία σας; Τι εισπράττετε από τον κόσμο;

Η ενασχόληση μου με τα αυτοδιοικητικά της πόλης δεν είναι πρόσφατη. Από μικρό παιδί όσο θυμάμαι τον εαυτό μου παρακολουθούσα και συμμετείχα ενεργά στα κοινά της πόλης, με γνώμονα το κοινό καλό και την αγάπη μου για τη γειτονιά μου, την Αγία Μαρίνα. Όταν ανέλαβα ειδικός γραμματέας στο Δήμο την περίοδο 2006-2010, ένιωσα από πρώτη χέρι τι θα πει διοίκηση και καθημερινή μάχη Παρόλα αυτά, ως υποψήφιος νιώθω τρομερά χαρούμενος γιατί βλέπω ότι οι Ηλιουπολίτες δεν ξεχνάνε.
για τον συμπολίτη μου.




ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: Ο Δημήτρης σε αντίθεση με άλλους δηλώνει σε ποια Παράταξη ανήκει. Εμείς θα τον τιμήσουμε με την ψήφο μας και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Είπαμε εδώ δεν κρυβόμαστε. Θα θέλαμε μάλιστα να είχε μεγαλύτερο ρόλο από αυτόν του δημοτικού συμβούλου.

Εμείς ψηφίζουμε συμπολίτες μας που δεν κρύβουν την Ιδεολογία τους και βοηθάνε τους πάντες όχι όμως πουλώντας τις Ιδέες τους. 

Όσοι δεν δηλώνουν την Ιδεολογική τους ταυτότητα από εμάς ΨΗΦΟ δεν παίρνουν. 

Άλλωστε εμείς ξέρουμε πως για να ΝΙΚΗΣΕΙΣ πρέπει να πείσεις τους οπαδούς του αντιπάλου σου για την ανωτερότητά και την αποτελεσματικότητά σου και όχι να ακούς συγκαταβατικά τις αντιμνημονιακές τους κορώνες  τείνοντας χέρι φιλίας στους καθημερινούς υβριστές σου. 

Οι διοικήσεις που ήθελαν να "βολέψουν" τους πάντες απέτυχαν και μας χρεοκόπησαν. 

Οι επικεφαλής των συνδυασμών δεν μπορούν να πείσουν τους οπαδούς τους με σαφείς ιδεολογικές καταβολές να ψηφίσουν τους υβριστές τους. 

Εάν κάτι πρέπει να μάθουμε από τον νυν Δήμαρχο είναι πως δεν θέλησε να τείνει χέρι φιλίας σε όσους τον υβρίζουν.

Πήγαν μόνοι τους το 2010 γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή.

Σε λίγες μέρες θα πάτε στις κάλπες για να εκλέξετε τον ικανότερο για Δήμαρχο και η ψήφος σας θα είναι πολιτική. 

Γιατί η πολιτική δεν γίνεται με συμμαχίες παρατάξεων που πιστεύουν σε διαφορετικά πράγματα αλλά ανάμεσα σε αυτούς που έχουν κοινά. 

Τα λάθη της τετραετίας 2007-2010 φαίνεται δεν προβλημάτισαν τα στελέχη της Κεντροδεξιάς στην Πόλη μας. 

Από τις 19 του μήνα  θα έχουμε να πούμε πολλά αλλά μέχρι τότε στείλτε στο δημοτικό συμβούλιο ανθρώπους που θα ξέρουν τι  θα ψηφίζουν. 

Που θα ξέρουν βασικά πράγματα για την λειτουργία ενός Δήμου και κυρίως που δεν θα σας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες

 Ο Δημήτρης  Παρράς είναι ένας από αυτούς και για αυτό τον στηρίζουμε . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: