ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μαρίν Λεπέν: «Δεν θα συμμαχήσω με τη Χρυσή Αυγή»

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Μαρίν Λεπέν: «Δεν θα συμμαχήσω με τη Χρυσή Αυγή»

Η ηγέτις της γαλλικής ακροδεξιάς αποκλείει κάθε σκέψη για διάλογο και συνεργασία με νεοναζιστικά κόμματα, κατονομάζοντας τη Χρυσή Αυγή, το Ουγγρικό Jobbik και το Βουλγαρικό Ataka.
ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΕΤΙΣΤΕΣ-ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Του Χάρη Ξενάριου

Η πρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος Εθνικό Μέτωπο ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τους ηγέτες ακροδεξιών και ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων που εξέλεξαν αντιπροσώπους στην ευρωβουλή με στόχο την δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας, αποκλείοντας ωστόσο τη Χρυσή Αυγή, τον γερμανό νεοναζί του κόμματος NPD Ούντο Φόιχτ, το Ουγγρικό κόμμα Jobbik και το Βουλγαρικό Ataka.
Η νικήτρια της γαλλικής ευρωκάλπης χρειάζεται 25 ευρωβουλευτές από 7 διαφορετικές χώρες για να μπορέσει να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα.

Το πρακτορείο Reuters είχε μεταδόσει ότι η Λεπέν επρόκειτο να σχηματίσει συμμαχία με όλα τα ακροδεξιά κόμματα, η Λεπέν εξέδωσε μια οργισμένη απάντηση αναφέροντας: «Εκ λάθους το πρακτορείο Reuters υπαινίχθηκε ότι οραματίζομαι μια συμμαχία με το Jobbik και τη Χρυσή Αυγή. Έχω διακηρύξει ακριβώς το αντίθετο. Όταν ρωτήθηκα με ποιους δεν θα συμμαχήσω, απάντησα ονομάζοντας το Jobbik, το Ataka και τη Χρυσή Αυγή μεταξύ άλλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: