ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Απάντηση από τον κ. Γιώργο Χατζηδάκη Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης για το θέμα μας με τα χρέη στην ΕΥΔΑΠ

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Απάντηση από τον κ. Γιώργο Χατζηδάκη Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης για το θέμα μας με τα χρέη στην ΕΥΔΑΠ

2.000.000 ευρώ χρέη στην ΕΥΔΑΠ παρέδωσε η Διοίκηση  Αναγνώστου μήπως τώρα θέλει να μας πει πόσα χρέη παρέλαβε από Γεωργάκη ; 
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ 2007-2010

Απάντηση λάβαμε από την Δημοτική Αρχή για το δημοσίευμά μας σχετικά με τα χρέη του Δήμου Ηλιούπολης προς την ΕΥΔΑΠ. Θα θέλαμε να σας τονίσουμε πως γνωρίζαμε πολύ καλά το δυσβάστακτο χρέος που παρέδωσε στην νυν δημοτική αρχή η προηγούμενη σχετικά με την ΕΥΔΑΠ.

Θέλαμε όμως από επίσημα χείλη (Αντιδήμαρχος Προγράμματος και Ανάπτυξης) να μάθουν ΟΛΟΙ πως η διοίκηση Αναγνώστου παρέδωσε χρέη 2.000.000 στην ΕΥΔΑΠ φεύγοντας. 
Διαβάστε την απάντηση του κ. Χατζηδάκη 
Αγαπητέ κ. Μαρίνη, καταρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη δουλειά που κάνετε στο blog. Είναι σημαντικό για τη δημοκρατία ο πλουραλισμός των απόψεων. Γνωρίζοντας την εντιμότητα σας και την ευθύτητα σας θα ήθελα με χαρά να σας απαντήσω σχετικά με το δημοσίευμά σας για τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ

Όπως γνωρίζετε αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Δήμου το 2011 παραλάβαμε ένας χρέος στην ΕΥΔΑΠ ύψους 2.000.000 ευρώ για το οποίο μπήκαμε σε ρύθμιση και αποπληρώνουμε μηνιαίως τις δόσεις.

Το ποσό που αναφέρεται στον λογαριασμό ύψους 14680 από προηγούμενες οφειλές είναι αυτό που έχει ρυθμιστεί και το οποίο μειώνεται σταδιακά αποπληρώνοντας τις δόσεις. 

Επίσης, όπως θα γνωρίζετε η κατανάλωση της ΕΥΔΑΠ έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία 3,5 χρόνια για δύο σημαντικούς λόγους.

Πρώτον εξαιτίας της αντιμετώπισης της τεράστιας διαρροής ύδατος που υπήρχε για χρόνια στο σχολικό συγκρότημα των πολυκλαδικών και δεύτερον και κυριότερο γιατί ενώ μέχρι το 2011 το αυτόματο πότισμα στα πάρκα και τις νησίδες της πόλης ήταν συνδεδεμένο με το δημοτικό φωτισμό και λειτουργούσε χειμώνα καλοκαίρι επί πάρα πολλές ώρες, πλέον έχουν τοποθετηθεί αυτόματοι χρονοδιακόπτες.

Απόδειξη όλων των παραπάνω είναι ότι οι τρέχοντες λογαριασμοί το 2009 ήταν στα 343.000 ευρώ ενώ το 2013 κυμάνθηκαν στα 236.000 ευρώ. 

Είμαι στη διάθεση σας για οιαδήποτε επιπλέον διευκρίνηση.

Με εκτίμηση
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Εμείς τι να πούμε πως δεν θυμόμασταν τα νερά που έτρεχαν στους δρόμους;

Τότε βλέπετε λεφτά υπήρχαν; για να τα σκορπάμε στους δρόμους. Δεν κρύψαμε ποτέ πως η νυν διοίκηση έχει περιορίσει την σπατάλη και βέβαια εμείς εδώ έχουμε μάθει να κάνουμε ρεπορτάζ. 

Εμείς θα συνεχίσουμε να γινόμαστε "ενοχλητικοί" σε όλες τις διοικήσεις μέχρι να μάθουμε πως τελικά ο Δήμος μας έφτασε να χρωστάει πάνω από 10.000.000 ευρώ χωρίς ουσιαστικά να έχει γίνει κανένα μεγάλο έργο. 

Τελικά η ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε δεν ήταν το μόνο σκάνδαλο κακοδιαχείρησης , η σπατάλη ήταν γενική και φυσικά τέτοια φαινόμενα θα έπρεπε να είχαν καυτηριαστεί από τον Τοπικό Τύπο αλλά και από κάποιες παρατάξεις που σκούζουν τώρα χωρίς στοιχεία για πολιτικές σκοπιμότητες. 

Κύριοι εδώ είμαστε εμείς για το οτιδήποτε σκάνδαλο έχετε με στοιχεία ή με ενδείξεις και το ψάχνουμε εμείς. 

Και κάτι τελευταίο εμείς δεν πετάμε λάσπη όπως κάνουν κάποιοι "συνάδελφοι".

Και επειδή λέμε ονόματα μιλάμε για την εφημερίδα Νότια Προάστια που προσπαθεί εδώ και καιρό να μας κάνει το μαύρο-άσπρο και βέβαια απορούμε με την νυν Δημοτική Αρχή που δέχεται να συκοφαντείτε έτσι. 

Επειδή λόγω της ενασχόλησης μου με την δημοσιογραφία στις τηλεοπτικές εκπομπές ΖΟΥΓΚΛΑ και ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ έχω πάει  πολλές φορές κατηγορούμενος για το ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ πλέον της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου (ηλεκτρονικού στην δική μου περίπτωση)  και αθωώθηκα σε όλες δεν ανέχομαι να γίνεται τέτοιου είδους δημοσιογραφία από κανέναν. 

Θίγεται το λειτούργημα που υπηρετώ και φυσικά δεν θα χαριστώ σε κανέναν που μολύνει αυτό που κάνω επί 17 συναπτά έτη. 

Αυτά προς το παρόν και ευχαριστούμε την Δημοτική Αρχή που μας απάντησε.

Αυτό δείχνει και την διαφορά τους με τον πρώην τακτικό μέλος του Δ.Σ της ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε που δεν καταδέχεται να μας απαντήσει. 

Δεν πειράζει επειδή εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε την έρευνά μας ίσως χρειαστεί να απαντήσει αλλού. 
Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: