ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ…

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ…

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ 
Φτάνει πια! Έλεος... Μερικοί ή δε βλέπουν ή κάνουν πως δε βλέπουν ή προς συμφέρον τους δε θέλουν να δουν. Γνωρίζοντας τον εαυτό μου δεν νομίζω πως είμαι ένας από αυτούς. Από τη μία στεκόμουν πάντα δίπλα σε αυτούς που δεν είχαν τη δυνατότητα να δουν ως συνάνθρωπος πάνω απ' όλα και από την άλλη κατανοούσα αυτούς που έκαναν πως δε βλέπουν. Πάντοτε όμως βρισκόμουν και θα συνεχίσω να βρίσκομαι απέναντι σ' αυτούς που ηθελημένα έκλειναν τα μάτια τους σκεπτόμενοι συμφεροντολογικά...
Τις τελευταίες μέρες διαβάζω και ακούω παράπονα από φίλους συντοπίτες μου για το έργο του Δημάρχου. Παρόλο που στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήμουν ενεργό μέλος σε αντίπαλη παράταξη από τη δική του, ήρθε η ώρα να παραδεχτώ πως με εξέπληξε! Ναι φίλοι συνδημότες, είναι η πρώτη φορά που ιδέα πολιτικού ανδρός στην Ηλιούπολη ξεπέρασε τις δικές μου σκέψεις και όνειρα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των αναπήρων και των ηλικιωμένων στην πόλη μας! 

Έχοντας άποψη πάνω σε θέματα αναπηρίας καθότι είμαι μέλος του αναπηρικού κινήματος εδώ και κάποιες δεκαετίες, πληροφορήθηκα πρόσφατα και αποδείχθηκε αληθές ότι στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας υπάρχει πλέον και λειτουργεί (!) ένα ειδικό σύστημα μεταφοράς ατόμων με κινητικές δυσκολίες λόγω αναπηρίας ή γήρατος. Το νέο σύστημα μεταφοράς επιτρέπει στις ευαίσθητες αυτές ομάδες συμπολιτών μας να μετακινούνται στις απότομες ανηφόρες και έτσι να έχουν πιο εύκολα πρόσβαση στο “πεδινό” τμήμα της πόλης. Με άλλα λόγια παύουν να είναι αποκλεισμένοι και αποκτούν πρόσβαση όχι μόνο στους δρόμους της πόλης αλλά και στην ίδια τη ζωή!

Στη συνέχεια ας μιλήσουμε για την κεντρική πλατεία της πόλης η οποία με ένα μικρό χρηματικό ποσό ομόρφυνε και απέκτησε ξανά ζωή ως χώρος αναψυχής και συνάθροισης νέων και ηλικιωμένων. Σύμφωνα με τα λεγόμενα νεαρών ατόμων η κεντρική πλατεία θα βελτιωνόταν κι άλλο αν υπήρχαν λίγα ακόμα παγκάκια και τοποθετούνταν κανα-δυο κιόσκια για τον απογευματινό ήλιο. Ας αφουγκραστούμε τις ανάγκες τους, άλλωστε για τα νιάτα δεν αγωνιζόμαστε; Για τα νέα παιδιά δεν επιδιώκουμε ένα καλύτερο μέλλον; Οι μονοδρομήσεις και οι διαπλατύνσεις των δρόμων περιμετρικά των δημοτικών-γυμνασίων-λυκείων της πόλης συνέβαλαν τα μέγιστα αφενός οι μαθητές και αθλητές να αντιμετωπίζουν λιγότερους κινδύνους ατυχήματος από τα διερχόμενα τροχοφόρα και αφετέρου το τοπικό κυκλοφοριακό πρόβλημα να μειωθεί.

Υπάρχουν πολλά ακόμα θετικά δείγματα της θητείας του Δημάρχου άξια αναφοράς. Το πολιτιστικό κέντρο Ηλιούπολης (πρώην Ο.Τ.Ε) που επιτρέπει πλεόν την πρόσβαση σε όλους σε αντίθεση με το προηγούμενο πολιτιστικό κέντρο-δημοτική βιβλιοθήκη με τα 40-45 σκαλοπάτια. Ανοίξτε την πόρτα της δημοτικής βιβλιοθήκης και απολαύστε την ανάγνωση κάποιου από τα χιλιάδες διαθέσιμα βιβλία στις αναπαυτικές πολυθρόνες σε συνθήκες απόλυτης ησυχίας...

 Οι θέσεις αναπήρων μπροστά στις τράπεζες και τα Κ.Ε.Π, οι νέοι δημοτικοί χώροι στάθμευσης (δημοτικά parking), οι τουαλέτες και ο ειδικά για σκύλους διαμορφωμένος χώρος στην περιοχή του δημοτικού σταδίου “Χαλικάκι”, η βοήθεια στους άπορους συνδημότες μας καθώς και η τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής σε πάρκα της Ηλιούπολης είναι εξίσου αξιοσημείωτα.

Συχνά, αν όχι καθημερινά, μιλάμε για την καθαριότητα της πόλης αλλά δε λέμε τι κάνουμε εμείς για να τη διατηρήσουμε! Με το να παρατάμε δεξιά και αριστερά ή όπου αλλού μας βολεύει από πλαστικές σακούλες σκουπιδιών, παλιές πόρτες και νιπτήρες μέχρι και τα πιο απλά όπως τα αποτσίγαρα πόσο συμβάλλουμε σε αυτή; Ας δείξουμε έμπρακτα λοιπόν ο καθένας μας ξεχωριστά το οικολογικό μας προφίλ.

Κλείνοντας και για να μην ξεχνιόμαστε, έμαθα και σας το μεταφέρω πως ο δήμος μείωσε το χρέος του... Σίγουρα βέβαια θέλουμε να γίνουν πολλά ακόμα. Σίγουρα έχουν γίνει και άλλα καλά πράγματα που δεν ξέρω-που δεν ξέρουμε. Ας μάθω... Ας μάθουμε... Και αφού μάθουμε τότε είμαστε υποχρεωμένοι να αντικρύσουμε την αλήθεια με ανοιχτά τόσο τα μάτια μας όσο και την ψυχή μας. Το οφείλουμε άλλωστε στην επόμενη γενιά.

ΤΣΑΤΣΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ηλιούπολη


ΥΓ. Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους και ιδιαίτερα στους νέους. Ευχαριστώ από έναν νέο πενηντατριών ετών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου συνδημότη, γράφεις για τα καλά, όπως λες. Το κόστος για όλα αυτά το έχεις δει; 78.000 ευρώ έχει στοιχίσει το αναβατόριο σε ένα δρόμο που κανείς δεν ξέρει για ποιό λόγο μπήκε εκεί. Θέλεις να μου πεις ότι κάθε ΑμεΑ που χρειάζεται αναβατόριο για τον δρόμο του, ο Δήμος θα του το προσφέρει; ή θέλεις να μου πεις ότι ο δρόμος αυτός είναι γεμάτος με ΑμεΑ; Καλά τα όργανα γυμναστικής ( περίπου 50.000 ευρώ στοίχισαν. Θεωρείς ότι με αυτά τα χρήματα δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο ο Δήμος. Οι γλουτοί είναι σημαντικότεροι; To "πάρκο σκύλων" έχεις ρωτήσει αν δίνεται στους δημότες ή σε εκπαιδευτές σκύλων; η Πλατεία είναι για σένα στολίδι με λίγα χρήματα;;;; Καλό βόλι την Κυριακή και ψήφισε τον άνθρωπο που σου πρόσφερε τόσα πολλά στην Ηλιούπολη.....