ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δυσαρεστημένη η εβραϊκή κοινότητα με την υπουργοποίηση του "αντισημίτη Βορίδη"

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Δυσαρεστημένη η εβραϊκή κοινότητα με την υπουργοποίηση του "αντισημίτη Βορίδη"



ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΕΤΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ

Τα ΜΜΕ του Ισραήλ ασχολήθηκαν δεόντως με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά, απηχώντας τη δυσαρέσκεια της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας για την υπουργοποίηση του Μάκη Βορίδη
Την δυσαρέσκεια τους εκφράζουν κάποια ΜΜΕ στο Ισραήλ με την υπουργοποίηση του Μάκη Βορίδη κατηγορώντας τον ως αντισημίτη. Οι εφημερίδες τονίζουν την σχέση του με τον Γάλλο Jean-Marie Le Pen τον οποίο θεωρεί τον ως μέντορα και φίλο του.

Ο 49χρονος πολιτικός στις εθνικές εκλογές του 2000 συνεργάστηκε με τον "ακροδεξιό" Κωνσταντίνο Πλεύρη, που αργότερα έγραψε το 1400 σελίδων βιβλίο "Εβραίοι, Όλη η Αλήθεια", στο οποίο παρακινούσε του Έλληνες να σκοτώσουν Εβραίους".


Καμιά σχέση με την πραγματικότητα έχουμε διαβάσει το βιβλίο και πουθενά δεν αναφέρει τις ανοησίες που ισχυρίζονται τα ισραηλινά ΜΜΕ.

Όταν ο Βορίδης απέτυχε εκλογικά, "το κόμμα του προσχώρησε στο ΛΑΟΣ, ο ηγέτης του οποίου Γιώργος Καρατζαφέρης, σε μία ομιλία του στη Βουλή έριξε το φταίξιμο για την 11/9 στους Εβραίους.

Πριν από δύο έτη, ο Βορίδης μαζί με άλλα μέλη του ΛΑΟΣ προσχώρησαν στο συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο διορισμός του επικρίθηκε έντονα από την ελληνική εβραϊκή κοινότητα: "Κανείς Εβραίος δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με την υπουργοποίηση ενός ανθρώπου που, μέχρι πριν δύο χρόνια, ήταν ηγετικό μέλος του ακροδεξιού και αντισημιτικού κόμματος ΛΑΟΣ.", αναφέρει η Victor Eliezer, Γ. Γραμματέα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.

Ο Βορίδης "εξέφρασε την αντίθεσή του στους αρνητές του Ολοκαυτώματος και δεσμεύτηκε να ‘βάλει τέλος στην αντισημιτική, ρατσιστική προκατάληψη, η οποία είναι κατάφωρη παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας”. Ο Ελιέζερ θεωρεί ότι “είναι βήμα στη σωστή κατεύθυνση", ανέφερε όμως στον ιστοχώρο πως η Εβραϊκή κοινότητα θα ήθελε να δει εκείνον, όπως και τα άλλα, πρώην μέλη του ΛΑΟΣ, να απαρνούνται εντελώς τις παλιές τους θέσεις.


Οι Εβραίοι δεν θα επιβάλλουν στους άλλους λαούς το πως θα γράφεται η Ιστορία και φυσικά είναι αδιανόητο να θέλουν να μην υπάρχει αντίθετη ΑΠΟΨΗ και να ποινικοποιούνται οι Ιδέες όπως γίνεται στο Ισραήλ.


Η Ελληνική Δημοκρατία είναι σαφέστατα καλύτερη από την Ισραηλινή που καταπιέζει εδώ και χρόνια τους Παλαιστίνιους και είναι μισητή από όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής.

Ο Μάκης Βορίδης ουδέποτε υπήρξε αντισημίτης και είναι πολύ ανοιχτό μυαλό για να είναι φυλετιστής ή ρατσιστής.

Θα κριθεί από το έργο του φυσικά και είναι από τα πλέον σοβαρά και αξιόλογα στελέχη της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: