ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε μέρος των συνόρων με τη Ρωσία

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε μέρος των συνόρων με τη Ρωσία


Η επιχείρηση αυτή αποτελεί μέρος του "ειρηνευτικού σχεδίου" για το οποίο ο Ποροσένκο μίλησε τηλεφωνικά με τον Πούτιν, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την ΜέρκελΤο Κίεβο υποστήριξε ότι έθεσε υπό τον έλεγχό του ένα τμήμα των συνόρων του με τη Ρωσία, μήκους 100 χιλιομέτρων, όπου οι φιλορώσοι αντάρτες αντιστέκονταν στις ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας ακόμη και άρματα μάχης.


"Οι αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά άρματα τα οποία ήρθαν από τη Ρωσία" ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ουκρανική προεδρία. Μετά την εξέλιξη αυτή ο νέος πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας οι οποίοι του ανέφεραν ότι έχουν ανακαταλάβει τα σύνορα σε μήκος 100 χιλιομέτρων, συνέχισε η ανακοίνωση, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η επιχείρηση αυτή των ουκρανικών δυνάμεων αποτελεί μέρος του "ειρηνευτικού σχεδίου" για το οποίο ο Ποροσένκο μίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την καγκελάριο της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ουκρανού προέδρου, ο Ποροσένκο διαμαρτυρήθηκε στον Πούτιν επειδή επέτρεψε να περάσουν άρματα στη χώρα του. Ο εκπρόσωπος Σβιατοσλάβ Τσεγκόλκο έγραψε μάλιστα στη σελίδα του στο Facebook ότι ο Ποροσένκο χαρακτήρισε "απαράδεκτη" την κατάσταση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: