ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μπαίνουν μπουλντόζες στον Αστέρα

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Μπαίνουν μπουλντόζες στον Αστέρα



Λίγο πριν εκπνεύσει το 2014 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης του θρυλικού ξενοδοχείου «Αστέρας Βουλιαγμένης», το οποίο θα σταματά να δέχεται κρατήσεις από τα μέσα Νοεμβρίου. Το «γενικό πλάνο» ανάπτυξης ξενοδοχείου, που έχει φιλοξενήσει κατά το παρελθόν προσωπικότητες όπως ο Φρανκ Σινάτρα και η Τζέιν Φόντα, προβλέπει την κατασκευή δύο επτάστερων ξενοδοχείων και 15 πολυτελών κατοικιών.



Πρόκειται για τα πρώτα επτάστερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και από τα ελάχιστα σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, με τον νέο ιδιοκτήτη της έκτασης στον Λαιμό Βουλιαγμένης να είναι το αραβικών συμφερόντων Jermyn Street Real Estata Fund IV.

Τα επόμενα βήματα

Ωστόσο, το τυπικό σκέλος της αγοραπωλησίας (η μεταβίβαση του Αστέρα Βουλιαγμένης από το Δημόσιο στους Άραβες) δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Και αυτό επειδή θα πρέπει να επικυρωθεί το ΕΣΧΑΔΑ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου) από το Συμβούλιο της Επικρατείας και στη συνέχεια να εκδοθεί το απαιτούμενο προεδρικό διάταγμα και να κυρωθεί από τη Βουλή.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η συνολική αξία της επένδυσης, δηλαδή η αγοραπωλησία και οι εργασίες ανακατασκευής, θα αγγίξει το 1 δις δολάρια.

Δεν γνωρίζει κρίση

Το πολυτελές ξενοδοχείο φαίνεται ότι δεν γνωρίζει κρίση. Εξακολουθεί να προσελκύει πλήθος τουριστών από το εξωτερικό, με το 17% του τζίρου του να προέρχεται από την αμερικανική αγορά. Επίσης, οι Ρώσοι είναι οι τρίτοι πιο σημαντικοί πελάτες του Αστέρα, ενώ στο παραδοσιακό «κοινό» του ξενοδοχείου ανήκουν οι Άγγλοι και οι Γερμανοί.

Το φετινό καλοκαίρι ο αριθμός των διανυκτερεύσεων υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί κατά 5.000, οι οποίες πέρυσι είχαν διαμορφωθεί στις 55.321 στα ξενοδοχεία «Arion Resort & Spa» και «Τhe Westin Athens».

Ούτε τη μαρίνα Βουλιαγμένης φαίνεται να αγγίζει η ανυπαρξία ρευστότητας στην αγορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τη μαρίνα υπάρχει λίστα αναμονής και λόγω της αυξημένης ζήτησης ο Αστέρας Βουλιαγμένης προχώρησε πρόσφατα σε αύξηση των χρεώσεων.

Ακόμη ένα αξιοσημείωτο στοιχείο είναι το γεγονός ότι αυξήθηκε και η ζήτηση για την κάρτα μέλους της παραλίας, που εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο αύξηση εσόδων σε ποσοστό 22%, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Οι τιμές είναι προσαυξημένες κατά δύο ευρώ και στην παραλία, όπου το κόστος είναι 15 ευρώ τις καθημερινές και 25 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.

Από τι αποτελείται ο Αστέρας Βουλιαγμένης

Το «φιλέτο» της Βουλιαγμένης αποτελείται από:

- το Arion Resort & Spa, που διαθέτει 123 κλίνες, 58 μπανγκαλόου, εστιατόρια, καταστήματα, υπαίθρια πισίνα και συνεδριακό κέντρο
- το Westin Hotel Athens, που αποτελείται από 162 κλίνες, αίθουσα γυμναστηρίου, εστιατόρια και μπαρ, καταστήματα και συνεδριακό χώρο
- το πρώην ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αφροδίτη», που εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια περίπου 20,1 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει αναξιοποίητη έκταση. Οι προδιαγραφές αξιοποίησης της «Αφροδίτης» προβλέπουν τη δημιουργία 148 δωματίων, όπως και τη μετατροπή ορισμένων από τις κλίνες σε πολυτελείς σουίτες
- δύο παραλίες, του Αστέρα, που καταλαμβάνει 1.600 μέτρα ακτογραμμής, και του ΕΟΤ που εκτείνεται σε 2.100 μέτρα ακτογραμμής
- τη μαρίνα Βουλιαγμένης -θα παραχωρηθεί για 40 χρόνια- με τη σύμβαση 40ετούς μίσθωσης, που υπέγραψε η Αστήρ Παλάς με την ΕΤΑΔ να είναι ύψους 43 εκατ. ευρώ.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: