ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : 12.000.000 ευρώ ΧΡΕΟΣ παρέλαβε ο Βαλασόπουλος την 1/1/2011

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

12.000.000 ευρώ ΧΡΕΟΣ παρέλαβε ο Βαλασόπουλος την 1/1/2011


Διαβάσαμε στον "τοίχο" της δημοτικής συμβούλου Έλενας Καπίρη ένα δελτίο τύπου του  Δήμου Ηλιούπολης και αναφερόταν στο οικονομικού "θαύματος" που έχει "πετύχει" η παρούσα δημοτική Αρχή του Βασίλη Βαλασόπουλου. Διαβάστε το δελτίο τύπου:

Η οικονομική εξυγίανση του Δήμου Ηλιούπολης συνεχίζεται

Η χρηστή οικονομική διοίκηση, η μεγάλη μείωση των δαπανών και της σπατάλης και η ορθολογική χρήση των πόρων που εφαρμόστηκαν από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας τον Ιανουάριο του 2011, είχαν απτά αποτελέσματα τα οποία και εκφράστηκαν στον Ισολογισμό της Οικονομικής Χρήσης 2013 (1/1/2013-31/12/13).

Το 2013, παρά τη μεγάλή οικονομική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και τις συνεχείς μειώσεις των πόρων προς την αυτοδιοίκηση (που την τετραετία 2011-2014 άγγιξαν τα 5.000.000 ευρώ), ο Ισολογισμός του δήμου κατέγραψε πρωτοφανή κέρδη ύψους 1.024.335 ευρώ, επιβεβαιώνοντας την καλή οικονομική κατάσταση του δήμου μας και όλων των ερευνών και δημοσιευμάτων που τον κατέτασσαν στους πλέον υγιείς οικονομικά δήμους της χώρας.

Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου, τα οποία στις 31/12/2010 ήταν μόλις 604.356€ και δεν επαρκούσαν ούτε για την μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου, είναι πλέον 2.121.724€. ενώ τα συνολικά χρέη που παραλάβαμε και ξεπερνούσαν τα 12.000.000€ έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί.

Όσον αφορά τις δημοτικές επιχειρήσεις (Αγ. Ταβιθά, ΚΕΔΗΛ, ΔΕΚΕΗΛ) και την ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΑΕ αποπληρώθηκαν μέσα στην τετραετία χρέη 1.000.000 ευρώ προς το Δημόσιο και τους εργαζομένους τα οποία δημιουργήθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση.

Τη νέα πενταετία με γερές πλέον οικονομικές βάσεις θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της οκταετούς ανασυγκρότησης της Ηλιούπολης, δίνοντας έμφαση στην αναπτυξιακή πορεία της πόλης και στην περαιτέρω ανακούφιση και στήριξη όλων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Γραφείο Τύπου
4.9.14


Αφού εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Έλενα για την απώλεια που βιώνει από το Θάνατο του πατέρα της θα θέλαμε να σχολιάσουμε το δελτίο του Δήμου που έπεσε αργά στην αντίληψή μας. 

Μάλιστα μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πως 5 ημέρες μετά ουδείς από την παράταξη Νέα Δημοτική Κίνηση του κ. Γιάννη Αναγνώστου μπήκε στον κόπο να βγάλει ένα δελτίο τύπου για να απαντήσει  στο δελτίο τύπου που έβγαλε ο Δήμος Ηλιούπολης. Για την ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΑΕ τα έχουμε γράψει και έχουμε τονίσει το ΣΚΑΝΔΑΛΟ κακοδιαχείρης για το οποίο εμείς περιμένουμε ΤΙΜΩΡΙΑ των υπευθύνων. 

Όμως αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι το ποσό  χρεών που παρέδωσε η διοίκηση Αναγνώστου στον κ. Βαλασόπουλο. 

12.000.000 !!! ευρώ γράφει το δελτίο τύπου και προφανώς είναι αδύνατον  μέσα σε μια τετραετία να μαζεύτηκαν όλα αυτά. 

Γι' αυτό και είναι σημαντικό να μάθουμε πόσα ΧΡΕΗ παρέλαβε από την διοίκηση Γεωργάκη και φυσικά πόσα η διοίκηση Γεωργάκη από τον Κιντή. 

Εδώ μιλάμε για ποσά υπέρογκα και ας λένε κάποιοι πως είναι μικρά. Ένας Δήμος όπως ο δικός μας με ελάχιστους πόρους βασίζεται κυρίως στην Κρατική Χρηματοδότηση που θα βαίνει μειούμενη αφού λεφτά δεν υπάρχουν για να κάνει πάρτι σκανδάλων ο κάθε Βλαχοδήμαρχος!!!

Η κρατική χρηματοδότηση για την τετραετία 2011-2014 ήταν 5.000.000 ευρώ , 1.250.000 ευρώ τον χρόνο δηλαδή. 

Επομένως θα θέλαμε κοντά στα 10 χρόνια για να αποπληρώσουμε τις σπατάλες και το φαγοπότι προηγούμενων ετών. 

Θα θέλαμε από την αντιπολίτευση να φέρει προς συζήτηση σε Δημοτικό Συμβούλιο το ύψος του σημερινού χρέους του Δήμου μας γιατί η φράση έχει σχεδόν εκμηδενιστεί δεν μας καλύπτει. 

Από τα 12.000.000 και στα 3.000.000 να πας είναι επίτευγμα όμως επειδή η κρατική χρηματοδότηση θα είναι τα επόμενα χρόνια ακόμη μικρότερη καλό θα ήταν να ξέρουμε ακριβώς που βρισκόμαστε πριν αναγκαστεί ο Δήμος να κλείσει δομές που έχει ανάγκη. 

Γιατί για κάποιες άλλες όπως για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης είναι σπατάλη να δαπανώνται χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο.

Η Κυβέρνηση Σαμαρά είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να μάθουμε πόσοι Δήμαρχοι έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι. 

Είναι η μοναδική Κυβέρνηση που έστειλε στην Φυλακή τον δικό της "δεξιό" Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλο και ετοιμάζεται να στείλει και άλλους και μάλιστα  έναν Περιφερειάρχη του οποίου η δίωξη που έρχεται θα δημιουργήσει αίσθηση  στην κοινή γνώμη. 

Αναμένοντας απαντήσεις από την αντιπολίτευση , και φυσικά ζητώντας από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα θα επανέλθουμε μετά τον Οκτώβριο που θα αρχίσουν δειλά-δειλά να βγαίνουν στη δημοσιότητα πορίσματα που αφορούν λαμογιές και αρπαχτές στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν παρακολουθούν πλέον τις αναρτήσεις σου Αναγνώστου, Ευσταθίου, Πίκουλα για να τοποθετηθούν ή δεν τους ενδιαφέρει το θέμα;

Ανώνυμος είπε...

Ο κυρ Γιάννης αντί να ασχολείται με ΠΕΔΑ και ΚΕΔΕ και να τα ρίχνει στον κύριο Τάσο που στήριξε την Τασία που την βλέπει ο δημότης, χρόνια τώρα, καθημερινά στην πόλη δε μας λέει τι χρέος παρέλαβε όταν ανέλαβε δήμαρχος;