ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Αιμοδοσία

To 1980 ιδρύθηκε στην ενορία μας Τράπεζα Αίματος. Κάθε χρόνο δύο φορές, πραγματοποιεί αιμοδοσία.

1. την Κυριακή των Βαΐων,
2. την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.
Συλλέγονται περίπου 150 φιάλες αίμα το οποίο διατίθενται σε ενορίτες που το χρειάζονται καί πρώτα πρώτα στους συγγενείς των αιμοδοτών.

Επικοινωνία: 9-11 π.μ.
Τηλέφωνο: +30 210 97 50 736

Αιμοδοσία είναι η εκούσια προσφορά μικρής ποσότητας αίματος από το αίμα μας, για να σωθεί κάποιος συνάνθρωπός μας πού κινδυνεύει.

Δεν είναι δύσκολο, ούτε έπαιτε έξοδα. Χρειάζεται αγάπη, αποφασιστικότητα και κυρίως ζωντανή πίστη, γνωρίσματα κάθε χριστιανού, πού κάνει πράξη το λόγο του Θεού. Καί μόνο η σκέψη ότι πέντε λεπτά αρκούν για να σωθεί ένας άνθρωπος, συντρίβει κάθε φόβο καί μικροψυχία, γίνεται πηγή θάρρους καί ακλόνητης απόφασης για την πραγματοποίηση της προσφοράς αίματος. Τέλος, γίνεται αιτία εσωτερικής χαράς, διότι η έμπρακτη αγάπη, η ανθρωπιά και η χάρις του Θεού μας μεταμορφώνουν εσωτερικά και μας αγιάζουν.

Πού Απευθύνεται η πρόσκληση;

H πρόσκληση αυτή απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο. Η προσφορά αγάπης και ζωής σε κάποιον συνάνθρωπό μας πού κινδυνεύει είναι χριστιανικό καθήκον.Αν αρνηθούμε την πρόσκληση, τότε πώς θά έχουμε την απαίτηση να μας δώσουν αίμα οι άλλοι, για μας τους ίδιους ή για κάποιο δικό μας πρόσωπο, εάν το χρειαστούμε;

Ποιοι μπορούν να δώσουν αίμα;

Κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει αιμοδότης. Χρειάζεται βέβαια θάρρος, αγάπη, καλή υγεία καί η ηλικία του/της να κυμαίνεται από 18 έως 60 ετών, για άνδρες και γυναίκες.

Πόσο συχνά μπορούμε να δώσουμε αίμα;

Η συχνότητα που μπορεί ο αιμοδότης να δίνει αίμα, είναι κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες. Συνήθως οι τακτικοί αιμοδότες δίνουν αίμα τρεις φορές το χρόνο.

Πόσο διαρκεί η αιμοληψία;


Η αιμοληψία που γίνεται από ειδικά συνεργεία κρατικών Νοσοκομείων, διαρκεί μόνο 5 λεπτά, ενώ στη συνέχεια απαιτούνται 10 λεπτά, για να αναπληρώσει ο οργανισμός τήν ποσότητα αίματος πού του λείπει.

Πόσο αίμα δίνουμε;

Η ποσότητα αίματος που αφαιρείται εντελώς ανώδυνα και ακίνδυνα από τον οργανισμό μας, δεν ξεπερνάει τα 300 με 350 γραμμάρια. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί με το ένα εκατοστό περίπου αίματος που έχει ο κάθε άνθρωπος.

Ωφελεί η αιμοδοσία τον αιμοδότη;
Ασφαλώς ναί. Διότι το αίμα του οργανισμού μας ανανεώνεται κατά κάποιο τρόπο καί συντελεί έτσι στη μεγαλύτερη ενεργητικότητα του οργανισμού. Εκτός αυτού, το αίμα που προσέφερε ο αιμοδότης πριν χορηγηθεί, εξετάζεται σχολαστικά στά ιατρικά εργαστήρια για πολλές αρρώστιες που πιθανόν να έχει περάσει ο αιμοδότης χωρίς να το ξέρει. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί, ο,τιδήποτε, το αίμα καταστρέφεται και ο αιμοδότης ειδοποιείται με προσωπική επιστολή για να κάνει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Αγάπη

Η σωτηρία μας προήλθε από την Σταυρική θυσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Το Τίμιο Αίμα Του προσφέρεται δωρεάν σε κάθε Θεία Λειτουργία στούς πιστούς, ως φάρμακο σωτήριο καί μετάγγιση αθανασίας.

Ο Χριστός μας μας ζωοποιεί μέ τό Αίμα Του καί μας θεραπεύει από την αμαρτία.

Και εμείς λοιπόν μέ τήν προσφορά μικρής ποσότητας από τό αίμα μας, μιμούμεθα τόν Πρώτο Αιμοδότη - Ζωοδότη Χριστό, συμβάλλοντας αποφασιστικά στήν σωτηρία του εν Χριστώ αδελφού μας πού κινδυνεύει.
Επικοινωνία

Τα γραφεία του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας είναι ανοιχτά για το κοινό καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 8:30 έως και τις 11:30 και από τις 18:00 έως και τις 19:30.

Ταχ. Διεύθυνση: Διγενή 20 και Αλεξάνδρου Παναγούλη

Τηλέφωνο Ναού: +30 210 9711531

Τηλεομοιότυπο Ναού (FAX): +30 210 9718980

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: ck.agmarina@gmail.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να δω μπροστάρηδες όλους αυτούς που συνωστίζονταν την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών στις πρώτες θέσεις και τώρα έχουν εξαφανιστεί.