ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Καλή η κίνηση αλλά χρειάζεται και ένα συνέδριο της από εδώ; πλευράς

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Καλή η κίνηση αλλά χρειάζεται και ένα συνέδριο της από εδώ; πλευράς




Στο συνέδριο της δημοτικής παράταξης "ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" παρέστη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ" κ. Τάσος Ευσταθίου.



Ο κ. Ευσταθίου να θυμίσουμε είχε παραιτηθεί από την δημοτική παράταξη Νέα Δημοτική Κίνηση του κ. Γιάννη Αναγνώστου  καταγγέλλοντας τον νυν Δήμαρχο και επικεφαλή της παράταξης "ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" κ. Βασίλη Βαλασόπουλο  για αυταρχισμό.

Διαβάστε τι έγραφε τότε και κρίνετε εσείς με ποιο πολιτικό σκεπτικό πήγε στο συνέδριο της δημοτικής παράταξης που ηγείται ο κ. Βαλασόπουλος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΑΣΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Κύριε Πρόεδρε,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαστε μάρτυρες μιας αλαζονικής, αυταρχικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς από τον πρώτο πολίτη του Δήμου μας, η οποία μέρα με την μέρα αυξάνεται.

Ο Δήμαρχος, προφανώς αποφάσισε στα πλαίσια μιας μικροπολιτικής στάσης, με χαρακτηριστικά παλαιοτέρων εποχών που όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε, να ακολουθήσει μια πορεία που σίγουρα οδηγεί στην οπισθοδρόμηση.

Τα αποτελέσματα αυτής της στάσης του εκδηλώθηκαν και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο όπου χαρακτηριστικά παραθέτω ότι:

Δεν μου επετράπη ο λόγος για να υποβάλω κάποιες ουσιαστικές και κρίσιμες ερωτήσεις που προέκυψαν κατά την πορεία της συζήτησης συγκεκριμένου θέματος πριν πάρει ο Δήμαρχος το λόγο και περατωθεί η συζήτηση.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης έγινε προσωπική επίθεση από τον Δήμαρχο σε Δημοτικό Σύμβουλο, ο οποίος ΄΄διανοήθηκε΄΄ να έχει διαφορετική άποψη και αντί απάντησης, δέχθηκε ειρωνεία με προσβλητικούς, απαξιωτικούς και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

Αυτή η απρεπής και προκλητική συμπεριφορά του Δημάρχου προς εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους, φαινόμενο το οποίο έχει εμφανισθεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, είναι δείγμα έλλειψης πολιτισμένου πολιτικού ύφους και δημοκρατικής αγωγής!

Και μέσα σε αυτό το πολιτικό κλίμα που υπάρχει στο Δημοτικό Συμβούλιο και γενικά στην πόλη μας, ο Δήμαρχος μεθοδεύει να ανασύρει υποθέσεις που θα έπρεπε να ΄΄διαλευκανθούν΄΄ από την Δικαιοσύνη, κατά την εκτίμησή του.

Αυτό θα έπρεπε να το έχει κάνει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα και όχι να το φέρει στην επικαιρότητα παραμονές των δημοτικών εκλογών, επιδιώκοντας και προσδοκώντας πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη. Αντίθετα, αυτό που έκανε στα τρία χρόνια της θητείας του ήταν να αφήνει να πλανώνται ερωτηματικά και υπονοούμενα στην Ηλιούπολη.

Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να εκτρέψει την προσοχή των Δημοτών από τα μεγάλα και υπαρκτά προβλήματα, παραβλέποντας ότι η μάχη των εκλογών θα δοθεί και για αυτά, αλλά και για το ύφος της εξουσίας, τον τρόπο άσκησης πολιτικής, καθώς και για την λειτουργία και την συμπεριφορά του Δημάρχου ως προς την άσκηση των καθηκόντων του.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω, πως είναι αυτονόητο ότι όσοι ασκούν διοίκηση θα πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να δώσουν εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη αλλά και στους δημότες που τους εμπιστεύτηκαν.

Ο Δήμαρχος προφανώς ξεχνά ότι οι κάτοικοι της πόλης μας ζητούν και μάλιστα μέσα στην πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε, ότι όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά θα πρέπει να είμαστε πιο κοντά στους συμπολίτες μας και με τις πράξεις μας να συμβάλλουμε στην ενότητα της κοινωνίας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα έπρεπε να κινείται η Δημοτική Αρχή γιατί αυτό έχουν ανάγκη οι πολίτες στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε.

Επειδή λοιπόν δεν είμαι διατεθειμένος να ακολουθήσω τον κατήφορο που επέλεξε ο Δήμαρχος και σεβόμενος τους πολίτες της Ηλιούπολης που με εκλέγουν συνεχώς δημοτικό σύμβουλο από το 1998 και μάλιστα με σημαντικό αριθμό ψήφων, δηλώνω με αίσθημα ευθύνης ότι παραιτούμαι από Δημοτικός Σύμβουλος, ελπίζοντας ότι η Διοίκηση του Δήμου μας θα προβληματιστεί και θα αλλάξει έστω και καθυστερημένα προς την ορθή κατεύθυνση και θα λειτουργήσει επιτέλους με δημοκρατική πρακτική προς όφελος του λαού της πόλης μας.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου που με τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια και με εμπιστεύτηκαν.

Υπόσχομαι πως με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, θα εξακολουθήσω να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή της μάχης, αγωνιζόμενος για τα προβλήματα της Ηλιούπολης, για όλα όσα αξίζουν, για όλα όσα πιστεύω.

Εύχομαι σε όλους Καλές γιορτές!!

Τάσος Ευσταθίου
Το δικό μας "αυθαίρετο" συμπέρασμα είναι πως ο κ. Βαλασόπουλος ή άλλαξε συμπεριφορά και έγινε ποιο δημοκρατικός ή ο κ.  Ευσταθίου ήταν υπερβολικός όταν παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος καταγγέλλοντας τον τότε και νυν Δήμαρχο ως περίπου δικτάτορα   λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές στις οποίες κατέβηκε με δικό του πολιτικό σχηματισμό και αφήνοντας στα "κρύα του λουτρού" τον Γιάννη Αναγνώστου και την Νέα Δημοτική Κίνηση. 

Για εμάς καλώς έκανε και πήγε (εμείς δεν πήγαμε στην εκδήλωση αλλά έχουμε μάτια πλέον παντού) και θα το δείτε και σε άλλο ρεπορτάζ μας μέσα από το συνέδριο της παράταξης του κ. Κοκοτίνη που έγινε και αυτό πριν μερικές μέρες στο αναψυκτήριο της Πόλης μας. 

Είχε κόσμο το συνέδριο του Ηλιού-πολις  και για αυτό δεν το διαφημίσαμε όπως αρμόζει σε ένα συνέδριο μιας δημοτικής παράταξης που έχει την στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια η αλήθεια είναι πως η Ηλιούπολη και συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ της Πόλης ελάχιστα κατανοεί τις αλλαγές που έχει κάνει στο κόμμα ο Πρόεδρος κ. Αλέξης Τσίπρας και δρα ακόμα ως μαρξιστική συνιστώσα μιας εποχής που έχει παρέλθει οριστικά για όλα τα δημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης. 

Αλλά ας πάμε στην από εδώ πλευρά και ας τονίσουμε πως τα δυο συνέδρια των δημοτικών παρατάξεων που στηρίζει το ΠΑ.ΣΟ.Κ και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πόλη μας τους οδηγούν σε μια εκκίνηση εν όψει των εκλογών του 2019 (τοπικές μιλάμε ή άλλες έρχονται)  που τους φέρνει σε πλεονεκτική θέση.

Πρέπει και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις(της από εδώ πλευράς μας ενδιαφέρουν εμάς) να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους από ΤΩΡΑ γιατί οι παλιές λογικές ένα χρόνο πριν οργανωνόμαστε οδήγησαν στα τραγικά αποτελέσματα των δημοτικών του 2014.

"Ιδού η Ρόδος λοιπόν ιδού και το πήδημα" πριν βρεθούμε πάλι σε ιδεολογικά και κομματικά αδιέξοδα συντροφικά μαχαιρώματα , ίντριγκες και νέες ήττες. 
Η Ηλιούπολη Χωρίς Όρια στηρίζει και ανήκει ιδεολογικά σε αυτό που κακώς ονομάζουμε συλλήβδην δεξιά παράταξη, αφού χωρίς σαφείς ιδεολογικές αναφορές αυτή η "δεξιά"  χώρεσε μέσα ένα σωρό αποστάτες από ιδεολογικούς χώρους που ουδεμία σχέση δεν έχουν ούτε με την δεξιά αλλά ούτε και με την Πατρίδα. 

Εάν π.χ η δεξιά είναι αυτή που παλεύει να καταργήσει την ιδιοκτησία (ΕΝΦΙΑ), πιστεύει στον άκρατο φιλελευθερισμό στην οικονομία και κυρίως εάν δεν σέβεται θεσμούς όπως η Εκκλησία και η Οικογένεια ψηφίζοντας Νόμους που διαλύουν τα Ιερά και Όσια της Φυλής ε δυστυχώς δεν θα πάρουμε....... 

Με Κακλαμάνηδες , Μητσοτάκηδες , Ρουσόπουλος , Κωστάκηδες και Λάκηδες δεν έχουμε εμείς ΟΥΔΕΜΙΑ ιδεολογική συγγένεια. 

Λένε πως ένα μεγάλο κόμμα πρέπει να δέχεται όλες τις τάσεις δηλαδή η ΝΔ του 19% είναι αυτό το κόμμα που πρέπει να δέχεται κάθε ιδιαιτερότητα στελέχους που ήρθε στο κόμμα μετά το 2000 μόνο και μόνο για να οδηγηθούμε στα δεινά της διακυβέρνησης Καραμανλή 2004-2009 όπου η διαπλοκή έκανε πάρτι; 

Αλλά ας τα αφήσουμε τώρα αυτά άλλωστε τα λάθη του παρελθόντος θα οδηγήσουν τη ΝΔ σε λίγους μήνες στην αντιπολίτευση. 

Ως αξιωματική αντιπολίτευση θα έχει όλο τον χρόνο να "καθαρίσει" αφού τα λαμόγια πάνε σε κόμματα που συμμετέχουν σε Κυβερνήσεις και η ΝΔ δεν θα είναι στην επόμενη Κυβέρνηση. 

Σ.Μ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κωλοτούμπες. Σόδομα και γόμορα.

Ανώνυμος είπε...

Όλο τα παρεάκι μαζί στις 2 Νοέμβρη στην αιμοδοσία του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Όχι μόνο την προεκλογική περίοδο.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΑ ΤΑ ΑΤΙΘΑΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΥΓΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΗΤΑΝ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ. ΚΟΡΟΙΔΟ ΔΕΞΙΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗ. ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Σεμνά και ταπεινά ομορφόπαιδα.

Ανώνυμος είπε...

Τι συνέδριο ζητάς παλληκάρι μου; Άσε να βρούν κάνα ευρώ να καταθέσουν στεφάνι την 28η Οκτωβρίου. Άσε που δε βρέθηκαν μαζί στις εκλογές θα βρεθούν σε συνέδριο;

Ανώνυμος είπε...

Τον κύριο Παρρά δεν τον παίρνουν πια μαζί τους; Θα κατέβει σε 5 χρόνια και αυτός υποψήφιος Δήμαρχος;

Ανώνυμος είπε...

Ήρθατε δεύτεροι. Σας πρόλαβε ο Γαβρήλος.