ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Η ΝΔ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΙΖΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ»

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Η ΝΔ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΙΖΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ»


Συνέντευξη στο Bombtv
«Ο Σαμαράς πρέπει να καλέσει τον Τσίπρα και να τον ενημερώσει» τονίζει η βουλευτής της ΝΔ - Τι λέει για την απλή αναλογική και τους 180


Σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί η Ντόρα Μπακογιάννη ανοίγει τα χαρτιά της και μιλάει ευθέως για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, για την ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου και για το ιδιαιτέρως πολωμένο πολιτικό κλίμα.


Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bombtv και στον δημοσιογράφο Κώστα Τσιτούνα η βουλευτής της ΝΔ ξεκαθαρίζει - μεταξύ άλλων - ότι στην Ελλάδα έχει τελειώσει «η αλαζονεία των αυτοδύναμων κυβερνήσεων» και στέλνει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ένα το μάθημα κι ένα το ξεμάθημα»

Η κυρία Μπακογιάννη διαχωρίζει τη θέση της και από τον Σαμαρά και από τον Τσίπρα για τα περί σκισίματος των μνημονίων και δεν διστάζει να δηλώσει με νόημα: «Η ΝΔ δεν μπορεί να σκίζει μνημόνια για να είμαστε σοβαροί...».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η πρώην υπουργός εκτιμά ότι «με το υπάρχον πολιτικό κλίμα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τους 180, αλλά μέχρι τον Φεβρουάριο έχουμε πολύ χρόνο».

Όπως λέει στην συνέντευξή της το κλίμα μπορεί να αναστραφεί και περιγράφει τον... οδικό χάρτη που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα της:

-Να μείνουμε πιστοί στη γραμμή μεταρρυθμίσεων

-Να πούμε όχι στην λογική Τσίπρα «σκίζω τα μνημόνια»

-Να εισάγουμε μια σοβαρή φορολογική μεταρρύθμιση γιατί δεν αντέχει ο έλληνας να πληρώνει τόσα πολλά.

Αναφερόμενη στην φορολογία των εφοπλιστών τονίζει ότι υπάρχει πολιτική βούληση, αλλά είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί «υποχρεωτική φορολογία» διότι υπάρχει πάντα ο φόβος να πάρουν τα καράβια τους και να φύγουν.

Αίσθηση προκαλεί η άποψη που καταθέτει η κυρία Μπακογιάννη για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την υιοθέτηση της απλής αναλογικής, αν και όπως διευκρινίζει κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει τώρα.

Παράλληλα εκφράζει τη δυσφορία της για την πόλωση που υπάρχει στο πολιτικό σύστημα και για όσους αποκαλούν συλλήβδην αργυρώνητους όσους δεν θέλουν πρόωρες εκλογές.

Η κυρία Μπακογιάννη υπογραμμίζει ότι ο Σαμαράς πρέπει να καλέσει τον Τσίπρα και να τον ενημερώσεις τόσο για τα οικονομικά και τους κινδύνους για τα εθνικά θέματα.

«Αν ο Τσίπρας αρνηθεί κάτι τέτοιο ή αν πάει και πει στον Σαμαρά να παραιτηθεί, τότε κακό του κεφαλιού του...» υπογραμμίζει και συμπληρώνει:

«Δεν μπορούμε να συγκυβερνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μπορούμε να συνεννοηθούμε».



Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στο newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: