ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : «Μόνο ο Μητσοτάκης κάνει μεταρρυθμίσεις το τελευταίο εξάμηνο»

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

«Μόνο ο Μητσοτάκης κάνει μεταρρυθμίσεις το τελευταίο εξάμηνο»


Για κωλυσιεργία υπουργών στην υλοποίηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απέδωσε τα εύσημα του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το έργο που συνεχίζει να παράγει.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως «η αξιολόγηση προϋποθέτει μεταρρυθμίσεις».

«Το τελευταίο εξάμηνο ο μόνος που κάνει μεταρρυθμίσεις είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχει καταφέρει με διαπραγμάτευση να μη συνεχιστούν οι υποχρεωτικές απολύσεις (στο Δημόσιο) το 2015 και πλέον η διαπραγμάτευση προβλέπει να επιτευχθεί ο στόχος του 2014. Το πρώτο εξάμηνο πετύχαμε τους στόχους μας, ωστόσο τώρα διαβάζω ο ένας υπουργός δεν υπογράφει, ο άλλος δεν υπογράφει» επεσήμανε.
«Αν πιστεύουμε ότι είμαστε καλύτερα χωρίς την τρόικα και τα λεφτά της Ευρώπης, να βγούμε να το πούμε. Εγώ δεν το υποστηρίζω. Αν όμως έχουμε αποφασίσει να κλείσει η αξιολόγηση, να βγούμε στις αγορές και να έχουμε προληπτική γραμμή στήριξης, τότε η ιδέα ότι ένας υπουργός δεν υπογράφει μια υποχρέωση, ενώ την ημέρα που ανέλαβε υπουργός γνώριζε ότι αναλαμβάνει αυτή την υποχρέωση, μου προκαλεί αφόρητη δυσφορία» πρόσθεσε.

«Είναι προφανές ότι το τελευταίο εξάμηνο η Ελλάδα έμεινε πίσω στις μεταρρυθμίσεις. Δεν είναι τρελοί οι Ευρωπαίοι που μας τα λένε» επεσήμανε επίσης.
«Τη συμφωνία την υπογράφεις για να την τηρήσεις. Η Ευρώπη μας λέει "κάντε αυτά που έχετε υπογράψει, τόσο τρομερό είναι;". Η κακιά Ευρώπη μας εκβιάζει με τα λεφτά της για να θεσπίσουμε τη δυνατότητα να απολύεται συνδικαλιστής που έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα» σχολίασε με αρκετή δόση ειρωνείας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί με κολακευτικά σχόλια στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο Σαμαράς κράτησε τη χώρα στο ευρώ. Αυτή είναι η μεγάλη του επιτυχία, και γι’ αυτό θα μείνει στην Ιστορία» είπε.
«Κάποιοι είχαν την άποψη ότι θα βρεθεί πολιτική λύση διαπραγμάτευσης με τρόικα, χωρίς να κάνουμε αυτά που έχουμε συμφωνήσει. Αν θέλεις να είσαι στο ευρώ και την Ευρωζώνη ακολουθείς τους κοινούς κανόνες που έχουν αυτές οι χώρες και αυτοί είναι οι κανόνες του καπιταλισμού. Έτσι δουλεύουν οι προηγμένες χώρες. Αν θέλεις να είσαι στο ευρώ πρέπει να ακολουθήσεις κάποιους κανόνες. Η “κοινωνικοποιήση” των τραπεζών δεν είναι μέσα στους κανόνες. H Ευρώπη έχει κάνει τραπεζική ένωση. Δεν μπορείς να αγγίξεις τις τράπεζες. Αν γίνει αυτό που λέει ο κ. Λαφαζάνης, τότε είσαι έξω από την Ευρώπη. Τελεία και παύλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: