ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Καμιά προοπτική για το μέλλον δεν έχει η Πόλη μας όσο παραμένουμε κολλημένοι στα πρότυπα της αριστεράς

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Καμιά προοπτική για το μέλλον δεν έχει η Πόλη μας όσο παραμένουμε κολλημένοι στα πρότυπα της αριστεράς


Τελικά και μετά τις εκλογές και την ΝΙΚΗ του Παπανδρεϊκού Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου η Ηλιούπολη απέδειξε για ακόμη μια φορά πως είναι μια Πόλη που κινείται "κεντροαριστερά" σταθερά τα τελευταία 30 χρόνια.


Αυτό είναι αποτέλεσμα της έλλειψης μιας ισχυρής προσωπικότητας από τον χώρο της κεντροδεξιάς που θα βάλει ένα τέλος στους μύθους και τις φαντασίες όσων ακόμη και σήμερα ισχυρίζονται πως ο κομμουνισμός και η σοσιαλδημοκρατία μπορούν να λύσουν πιο αποτελεσματικά τα δικά μας προβλήματα.

Βλέπουμε π.χ δημοτικές παρατάξεις που ανήκαν στο παρελθόν στο χώρο της κεντροδεξιάς όπως αυτή της κ. Πίκουλα να έχει κοινές θέσεις με τους κομμουνιστές της κ. Τσατσούλη σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητά μας.

Ουδείς γνωρίζει με ακρίβεια να απαντήσει που κινείται ιδεολογικά ένα ευρύ φάσμα δημοτικών παρατάξεων που κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ο καιροσκοπισμός και η άμα κάτσει κατάληψη της Δημαρχίας!!!

Μέσα σε αυτό το σαθρό πολιτικό σκηνικό η δημοτική παράταξη Πρώτα η Ηλιούπολη με βαθύτατες πασοκικές καταβολές πέτυχε να κερδίσει μια Δημαρχία που την διεκδικούσε από πρώην συντρόφους της που τώρα έγιναν ΣΥΡΙΖΑ !!!

Εάν τα ποσοστά των δημοτικών αλλά κυρίως των ευρωεκλογών επιβεβαιωθούν στις προσεχείς εθνικές εκλογές η συντριβή της κεντροδεξιάς στην Πόλη μας θα είναι η μεγαλύτερη από το 1974 έως σήμερα.

Η μοναδική Τοπική Οργάνωση της ΝΔ έχει χρέος να έρθει σε επαφή με τους εναπομείναντες κεντροδεξιούς της Πόλης μας για να συζητήσουν έστω και μια φορά ουσιαστικά "τις φταίει" και από το 1974 έως και σήμερα στην Πόλη μας δεν έχει εκλεγεί ΠΟΤΕ δεξιός δήμαρχος.

Και μην μου πείτε τώρα για τον κ. Γιάννη Αναγνώστου, γιατί όπως όλοι θυμάστε στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών που πέρασαν η δημοτική του παράταξη στήριξε κατόπιν δικής του παρότρυνσης τον Συριζαίο κ. Κοκοτίνη .

Καθώς έχουμε ακόμα 4 χρόνια πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές είναι ίσως καιρός να αναλογιστούμε πως είναι δυνατόν στη δική μας Πόλη να βρίσκονται τόσοι πολλοί που να πιστεύουν πως η κομμουνιστική βαρβαρότητα είναι λύση στα προβλήματά μας.

Εμείς με την πολύ μικρή παρουσία μας σε τοπικό επίπεδο έχουμε ήδη καταφέρει να δημιουργήσουμε "ενοχές" σε κάποιους που επί χρόνια πλούτισαν με μόνο τους προσόν την κομματική τους αριστερή ταυτότητα.

Το επόμενο στάδιο θα είναι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι που κατάντησαν την Πόλη μας σε αυτά τα χάλια

Και δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε για το ΟΝΕΙΔΟΣ το μεγαλύτερο αναψυκτήριο της Πόλης μας να φέρει το όνομα ενός κομμουνιστή που δεν πίστευε στην Αστική Δημοκρατία μας.

Και φυσικά υπερασπιζόταν τις Λαϊκές "Δημοκρατίες" που έστειλαν στα κρεματόρια εκατομμύρια δυστυχείς πολίτες των πρώην κομμουνιστικών κρατών.

Σε αυτό αφιέρωσαν το αναψυκτήριο της Πόλης επειδή επί 12 συναπτά έτη βεβήλωσε την Πόλη μας με την βοήθεια όσων ακόμα και σήμερα επιβουλεύονται τη Δημοκρατία μας.

Όσο λοιπόν οι προσωπικότητες της από εδώ πλευράς συμμαχούν με όσους επιβουλεύονται τη Δημοκρατία μας , έκλεψαν δις ευρώ και μας έφεραν σε αυτά τα χάλια τόσο εμείς από εδώ μέσα θα τονίζουμε την ανάγκη μιας δημοτικής παράταξης με ξεκάθαρες θέσεις , με συγκεκριμένη αντικομμουνιστική και αντιφασιστική ιδεολογία  αλλά κυρίως με αποθέματα δημοκρατίας σε μια Πόλη που κυβερνήθηκε επί 12 έτη ως Σοβιέτ από έναν Δήμαρχο παντελώς ανελεύθερο και οπαδό ολοκληρωτικών καθεστώτων και άλλα 16 φεσώθηκε από έναν Δήμαρχο άρχοντα των ακινήτων!!!

Η παρένθεση του Γιάννη Αναγνώστου αποτέλεσε ένα θλιβερό διάλειμμα που απέδειξε πως δεν είναι ικανή μόνο η καλή σου διάθεση αλλά χρειάζεσαι και την κατάλληλη ομάδα για να μην φύγεις ως αποτυχημένος στα οικονομικά και κυρίως με βαρύτατες καταγγελίες για στελέχη της δημοτικής σου παράταξης.


Ελπίζουμε πως στο μέλλον όλα τα στελέχη της από εδώ πλευράς που βοήθησαν για να επιτευχθεί έστω αυτή η ΝΙΚΗ το 2006 θα βρεθούν και πάλι μαζί σε κοινούς αγώνες για να αλλάξει ρότα η Πόλη μας.


Εμείς θα στηρίξουμε όποια επιλογή θεωρούμε πως έχει όχι τις πιο πολλές πιθανότητες να εκλεγεί με παραχωρήσεις και παρασκηνιακές συμμαχίες.

Θα στηρίξουμε όποια έχει ξεκάθαρη ιδεολογία , και ικανούς ανθρώπους που θα δώσουν άλλη ώθηση στην ανάπτυξη της Πόλης μας.

Κόντρα σε τοπικούς επιχειρηματίες που κοιτάνε μόνο το πορτοφόλι τους εμείς θα δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις συνθήκες που θα ξανακάνουν την Πόλη μας μια συνοικία που θα ζηλεύουν όλες οι γειτονικές των όμορων δήμων.

Χρειάζεται πολύ δουλειά και κυρίως αγώνας για να συσπειρώσουμε και να δημιουργήσουμε εκείνη την γενιά που δεν θα ανέχεται να διαφημίζεται η ανελευθερία ως πολιτική επιλογή και που επιτέλους θα πάνε σπίτια τους εκείνοι οι δημοτικοί υπάλληλοι που δεν δούλεψαν ώρα και πληρώθηκαν πλουσιοπάροχα κατά τα έτη 1990-2010.

Περιμένοντας από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου το πόρισμα για την κακοδιοίκηση της περιόδου 2006-2010 και στο δικό μας Δήμο ευελπιστούμε πως θα βρεθούν δημοτικοί σύμβουλοι και παρατάξεις να προτείνουν να γίνει διαχειριστικός έλεγχος για όλες τις δεκαετίες από το 1970 και μετά.

Με τόσα εκατομμύρια που έπεσαν στην Πόλη θα έπρεπε σήμερα να είμαστε Παρίσι και όχι Μενίδι. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστή προσέγγιση. Δυστυχώς όμως φάνηκε ότι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία οι υπεύθυνοι αλλού αρμενίζανε. Και στην Ηλιούπολη. Και σε πολλούς άλλους Δήμους της Χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Η μοναδική Τοπική Οργάνωση της Νεας Δημοκρατίας στην πόλη μας έχει υποχρέωση να αναπληρώσει τα κενά που άφησε το κλείσιμο των υπολοίπων Τοπικών Οργανώσεων. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί στις ανάγκες που προκύπτουν. Στις πρόσφατες Ευρωεκλογές δεν μπόρεσε να καλύψει τα εκλογικά τμήματα στοιχειωδώς τους απαραίτητους κομματικούς αντιπροσώπους.