ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τους ένωσε όλους ο "υπό κατασκευή" ναός των Κοπτών σε οικόπεδο στον Άγιο Κωνσταντίνο

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Τους ένωσε όλους ο "υπό κατασκευή" ναός των Κοπτών σε οικόπεδο στον Άγιο Κωνσταντίνο

Όλες οι δημοτικές παρατάξεις αρνούνται και αντιδρούν στη δημιουργία Ναού της Αιγυπτιακής Κοπτορθόδοξης Εκκλησίας σε δημόσιο οικόπεδο που βρίσκεται επί των οδών Λυσίου και Ιπποκράτους στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ηλιούπολη.



Σύμφωνα με απόφαση που ήταν ομόφωνη το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τα ακόλουθα :

Να συγκροτηθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή προκειμένου αυτή:

α) να προβεί σε παράσταση στην ΕΤΑΔ και στους εμπλεκόμενους φορείς,

β) να ενημερώσει με επιστολές τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Παιδείας, τη Βουλή των Ελλήνων και τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα, τους Βουλευτές της Β' Αθήνας, για τις εξελίξεις επί των δημοσίων ακινήτων ΑΒΚ 1920 & 1921,

γ) να ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής, καθώς και το σύνολο των δημοτών και να προγραμματίσει συγκέντρωση των δημοτών στο χώρο,

δ) να ενημερώσει τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Επίσης, να συγκροτήσει και να συγκαλέσει άμεσα Επιτροπή Νομικής Υποστήριξης και Επιτροπή Τεχνικής Υποστήριξης, οι οποίες θα συνδράμουν το έργο της Διαπαραταξιακής Επιτροπής.

Επομένως οι δημοτικές παρατάξεις της Πόλης μας αντιδρούν στη δημιουργία του Ναού στο συγκεκριμένο σημείο όπως αναφέρουν και χωρίς βέβαια να προτείνουν άλλο σημείο της Πόλης μας όπου θα μπορούσε να ανεγερθεί ο συγκεκριμένος ναός. 

Οι δημοτικές παρατάξεις δηλώνουν πως  διαφωνούν η εγκατάσταση του Ναού να γίνει σε μία ήδη επιβαρυμένη και πυκνοκατοικημένη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις (θέσεις στάθμευσης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κ.λπ.)

Η δική μας εκτίμηση είναι πως ο Ναός των Κοπτών θα ανεγερθεί τελικά σε εκείνο το σημείο αφού η Πολιτεία που έχει παραχωρήσει το συγκεκριμένο οικόπεδο δεν έχει κάποιο άλλο ακίνητο να τους παραδώσει σε κοντινό σημείο της Πόλης. 

Άλλωστε όπου και να τους παραχωρήσει χώρο ανέγερσης Ναού οι αντιδράσεις θα είναι ίδιες αφού ουδείς πολίτης σέβεται τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των μειονοτήτων εκτός και ανήκει και ο ίδιος σε μια τέτοια μειονότητα. 

Το Ηλιούπολη Χωρίς Όρια είναι αντίθετο με την ανέγερση Ναού Κοπτών στην Πόλη μας και ξεκάθαρα λέει πως δεν είναι δυνατόν να δημιουργείται οπουδήποτε Ναός σε μια Πόλη που δεν υπάρχουν καν κόπτες!!!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν υπάρχει δείγμα κόπτη στην ηλιούπολη, επόμένως και κανένα ψηφαλάκι, γιατι να μην ενωθούν; Mαζί με όλους και οι αριστερούληδες.