ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου
ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ 
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20.12.1971 και κατοικεί από τότε στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Είναι το πρώτο τέκνο Αρκάδων γονέων, του Άγγελου Δημητρίου του Στυλιανού εξ Ελάτου Κυνουρίας και την Νικολέτας Παινέση του Βλασίου εξ Αγίου Πέτρου Κυνουρίας. Οι γονείς του του έδωσαν το όνομα Στυλιανός προς τιμή του πατέρα του πατέρα του. Εισήλθε στην Εκκλησία δια του Αγίου Βαπτίσματος στον Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Αγιά Σωτήρα) Βίλαρη Μάνδρας Αττικής το έτος 1972. Έχει δύο αδέλφια τον Βλάσιο (+19.1.1992) και την Παναγιώτα.

Έλαβε την εγκύκλιο παιδεία στο 6ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου. Κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων εισήλθε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή. Μετά τον Κύκλο του Λυκείου παρακολούθησε τον ετήσιο κύκλο Ιερατικής κατάρτισης (Δ΄ Λυκείου). Κατά την φοίτηση του παρακολούθησε το Εργαστήρι Φωτογραφίας με τον Καθηγητή Βλάχο, ασχολήθηκε με τα κοινά στις Μαθητικές Κοινότητες και συμμετείχε σε εκδηλώσεις ως παρουσιαστής ή συντελεστής, εντός και εκτός Σχολής ( Θεατρικά Έργα με την διδασκαλία του καθηγητού Ιωάννου Σίμου - παρουσιάσεις σε Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και Στάδιο Παναθηναϊκού). Κατά το Δ΄έτος με την προτροπή του καθηγητού Ιωάννου Κωνσταντινίδη (+) εργάστηκε τ΄ απογεύματα ως επιμελητής αιθούσης της "Εταιρίας των Φίλων του Λαού (Ευριπίδου 12).

Το 1992 εισήχθη κατόπιν εξετάσεων στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών. Εξελέγη και στα τρία έτη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στα αυτοδιοικητικά όργανα των σπουδαστών και κατέλαβε και την θέση του Προέδρου του Συλλόγου Φοιτητών. Πρωτοστάτησε στους αγώνες διεκδίκησης καλλίτερης και ανώτερης εκπαίδευσης στις σχολές αυτές. 

Παράλληλα με τις σπουδές του εργάστηκε ως οδηγός Δημοσίας χρήσεως επιβατικού αυτοκινήτου (ταξί) και σε Εκκλησιαστικό περιοδικό. Με κατατακτήριες εξετάσεις εισήλθε και στα δύο τμήματα της Θεολογικής Σχολής και επέλεξε να φοιτήση στο τμήμα Θεολογίας του οποίου ανακηρύχθηκε πτυχιούχος. Το καλοκαίρι του 2004 με υποτροφία της Καθολικής Εκκλησίας μετέβη στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας για σπουδές.

Στις 8.11.1996 ενεγράφη ως Δόκιμος Μοναχός στην εν Αθήναις, Ιερά Μονή Ασσωμάτων Πετράκη, και έλαβε την Μοναχική Κουρά στις 1.2.1997 από τον Καθηγούμενο της Αρχιμανδρίτη κυρό Χριστόφορο Παπαδόπουλο. Κατά την κουρά έλαβε το Μοναχικό όνομα Σεραφείμ προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σεραφείμ Τίκα.

Την Κυριακή 2.2.1997 με εντολή του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, χειροτονήθηκε Διάκονος υπό του Πνευματικού του Πατρός Επισκόπου Διαυλείας Δαμασκηνού, στον εν Αθήναις Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής οδού Ακαδημίας. Διορίστηκε Διάκονος του Ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοσπηλαιωτίσσης Αθηνών και αποσπάσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, όπου ανέλαβε υπηρεσία στις 16.2.1997

Την Κυριακή 12.8.2001 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στο Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως και διορίσθηκε εφημέριος του ιερού Ναού Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Ηλιουπόλεως. Διορίσθηκε Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου και υπεύθυνος Νεότητος του ναού.

Το Ιούνιο του 2002 αποσπάθηκε ως προσωρινός εφημέριος στον Προσκηνυματικό Ναό Αποστόλου Παύλου Ηλιουπόλεως αναλαβών παράλληλα και τα καθήκοντα του Προεδρεύοντος του Δ.Σ. του Βρεφονηπικού Σταθμού του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Τον Νοέμβριο του 2002 μετετέθη ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, όπου και υπηρετεί διορισθείς και πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου (Μάρτιος 2004).

Στις 21.11.2002 ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος του απένειμε το οφίκκιον του Αρχιμανδρίτου κατά την Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως.

Το Σάββατο του Λαζάρου το 2003 στο Παρεκκλήσι του Αποστόλου Ανδρέου του Αρχιεπισκοπικού Μεγαρού ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τον χειροθέτησε Πνευματικό - Εξομολόγο.

Το Φεβρουάριο του 1996 προσελήφθη από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Σεραφείμ, αρχικά ως υπάλληλος της Οικονομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και διετέθη στην Συνοδική Επιτροπή Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Ιεράς Συνόδου. Τον Σεπτέμβριο του 1996 ανέλαβε υπεύθυνος του Γραφείου Πρωτοκόλλου της Ιεράς Συνόδου, θέση την οποία διατήρησε και ως κληρικός μέχρι τις 21.1.1999 οπότε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος τον ανακάλεσε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Τον Μαρτιο του 2000 ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τον προσέλαβε ως γραμματέα της Διευθύνσεως Ποιμαντικού έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό το Μητροπολίτη Αχελώου κ. Ευθύμιο.

Τον Ιανουάριο του 2010 προσλαμβάνεται ως μετακλητός υπάλληλος της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στόν κλάδο Διαδικτύου.

Ως πρεσβύτερος μετέβει και εξυπηρέτησε λατρευτικά και πνευματικά στην περίοδο του Πάσχα την Μπουζουμπούρα του Μπουρούντι - Κεντρική Αφρική (2002), την Νησίδα Ηρακλειά των Κυκλάδων (2003 & 2004), την Μπανγκόνκ της Ταυλάνδης, (2005), το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής (2008), το Σάο Πάολο της Βραζιλίας (2009), στην Μονή Αγίου Ιεροθέου Μεγάρων (2013) και στις Καμάρες Σίφνου (2014) και σε άλλες ευκαιρίες την νήσο Πρώτη της Κωνσταντινουπόλεως, το Αλγέρι της Αλγερίας στην Βόρεια Αφρική, το Μαρ δελ Πλάτα της Αργεντινής, την νήσο Ίμβρο (Μ. Τεασσαρακοστή 2011), την Πατριαρχική Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστορίας ΝέαςΥόρκης (13/12/2011-31/1/2012) .

Έχει επισκεφθεί με Εκκλησιαστικές αποστολές και ιδιωτικά τις Εκκλησίες της Κωνσταντινουπόλεως (11 φορές) Αλεξανδρείας (5 φορές) Αντιοχείας, Ιεροσολύμων, Μόσχας (2 φορές), Κύπρου (4 φορές), Πολωνίας (6 φορές) Φινλαδίας και Εσθονίας. Και ακόμα τις Η.Π.Α.(8 φορές), Αυστραλία (2 φορές), Ιταλία (2 φορές), Αργεντινή (4 φορές), Ισπανία (3 φορές), Μάλτα, Λίβανο, Ιρλανδία (2 φορές), Ηνωμένο Βασίλειο, Λιθουανία, Εσθονία, Σουηδία, Ουκρανία(4 φορές), Τουρκία (5 φορές).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ.
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΣΕΜΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΣΕΡΑΦΕΙΜ.