ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ο Χρύσανθος προτρέπει τον Σαμαρά να φτιάξει… κυβέρνηση του βουνού

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ο Χρύσανθος προτρέπει τον Σαμαρά να φτιάξει… κυβέρνηση του βουνού


Ίσως είναι στη φύση κάθε Αριστερού το διαρκές φλερτ με το… βουνό. Από τότε που, μετά την Απελευθέρωση από τους ναζί το 1945, και το ξέσπασμα του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα, η Αριστερά επέλεξε να σχηματίσει τη δική της κυβέρνηση, τη λεγόμενη “κυβέρνηση του βουνού”, και να επιχειρεί να ασκήσει από εκεί την εξουσία. Από… τα βουνά.

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης βέβαια, δεν είναι πλέον Αριστερός, μετά από πολλές δεκαετίες διαδρομής σε συστημικά μονοπάτια του δημοσίου βίου και του πολιτικού φάσματος. Τα σχετικά γονίδια ωστόσο, δεν σκοτώνονται απόλυτα και ολοκληρωτικά.

Ο διαχρονικός στενός συνεργάτης και συνοδοιπόρος του Αντώνη Σαμαρά, λειτούργησε ως “alter ego” του μεγάλου χαμένου των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, στα χρόνια της διακυβέρνησης του τόπου, μετά το 2012.

Χρεώθηκε μια σειρά από λάθος επιλογές και στρατηγικές αναλύσεις, που φάνηκε να μην βρίσκονται σε απόλυτη αντιστοιχία με το τί πραγματικά συνέβαινε στην ελληνική κοινωνία, με τα γνωστά, τραγικά αποτελέσματα, που οδήγησαν τη Νέα Δημοκρατία στην ταπεινωτική ήττα της 25ης Ιανουαρίου από ένα κόμμα που πριν από 3 χρόνια δεν ξεπερνούσε σε εκλογική επιρροή το 4%.

Αλλά και με την αντοχή της Χρυσής Αυγής, η οποία ήταν το δεύτερο άκρο στη συλλογιστική Λαζαρίδη περί “θεωρίας των δυο άκρων”, καθώς το εθνικιστικό μόρφωμα συγκέντρωσε στις εκλογές του Ιανουαρίου, και με την ηγεσία του προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, ελάχιστες λιγότερες ψήφους από όσες είχε στις εκλογές του 2012.

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης παραμένει ο βασικός πολιτικός συνομιλιτής του Αντώνη Σαμαρά, με κεντρικό ρόλο στη χάραξη της στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές.

Μια στρατηγική που έχει παγιδεύσει τη Νέα Δημοκρατία στο περιθώριο του πολιτικού φάσματος, χαρίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να την κατηγορεί ότι λειτουργεί ως “εθνική γεροντοκόρη”, και εύχεται την καταστροφή της χώρας, για να δικαιωθεί η πολιτική της.

Μια στρατηγική που έχει οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία σε πρωτοφανή και χωρίς ιστορικό προηγούμενο χαμηλά ποσοστά, συρρίκνωσης της επιρροής της και απαξίωσης της απήχησης του πολιτικού λόγου της, με τις δημοσκοπήσεις να προκαλούν κάθε φορά και μεγαλύτερο σοκ.

Ακόμη και όσο υποχωρούν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και όσο οι συμπεριφορές… τσίρκου από την πλευρά της κυβέρνησης προκαλούν ανησυχία και τρόμο, η Νέα Δημοκρατία δεν κερδίζει. Παραμένει καθηλωμένη.

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης λοιπόν φέρεται να “ξαναχτύπησε” χθες, στη συνεδρίαση του 15μελους Συμβουλίου της ΝΔ. Και να υπερασπίστηκε με πάθος τη γραμμή της σκληρής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς… οίκτο για τη σημερινή κυβέρνηση.

Αυτό που λέγαμε στην αρχή. Στο… βουνό. Και αυτή είναι η πολιτική τραγωδία της σημερινής Κεντροδεξιάς. Με αυταπόδεικτη αφετηρία την άρνησή της να παραδεχτεί τα λάθη της 3ετους διακυβέρνησης και στοιχειωδώς να ζητήσει από τους Έλληνες συγγνώμη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εαν δε στείλει σπίτι της ο ΣΑΜΑΡΑΣ εξ ολοκλήρου την ομάδα που τον χαντάκωσε βλέπε και ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ δεν βγάζει τον Ιούνιο στην αρχηγία ακόμη και εάν ο ΤΣΙΠΡΑΣ χρεωκοπήσει τη χώρα.