ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Επιστολή του Δημάρχου σχετικά με την καθαριότητα στην πόλη

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Επιστολή του Δημάρχου σχετικά με την καθαριότητα στην πόλη

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για περιορισμό της ανεξέλεγκτης απόθεσης ογκωδών (καρέκλες, στρώματα, τζάμια κτλ.) μαζί με κλαριά και μπάζα, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Παραδείγματος χάρη, χθες το συνεργείο μας επί δύο ώρες μάζευε ογκώδη πίσω από τον Δημοτικό Κινηματογράφο. Δηλαδή στο κέντρο της πόλης!

Το τελευταίο τρίμηνο η υπηρεσία περισυνέλεξε πάνω από 1000 σημεία εναπόθεσης ογκωδών. Με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις, κατανοώντας την αδυναμία αρκετών συμπολιτών να ενοικιάσουν οι ίδιοι ειδικές σκάφες για την εναπόθεση υλικών ανακαίνισης, η δημοτική αρχή τις εξασφαλίζει δωρεάν με ένα τηλεφώνημα.


Σε σχέση με το πράσινο, έχουμε να φροντίσουμε περίπου 2.500 στρέμματα πρασίνου (κλάδεμα, συντήρηση, φυτεύσεις, διανομή λιπάσματος κτλ.) με το 1/3 του προσωπικού που υπήρχε την προηγούμενη δεκαετία.

Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε και εδώ ανεξέλεγκτο κλάδεμα των δέντρων και την εναπόθεσή τους σε κοινόχρηστους χώρους που σταδιακά μετατρέπονται σε εστίες μόλυνσης. Δεν ειδοποιείται ο Δήμος για την περισυλλογή αλλά και όταν ειδοποιείται έχουν ήδη μετατραπεί οι εστίες εναπόθεσης σε χαβούζες.

Κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας να βοηθήσουν στην προσπάθειά μας για μια καθαρή πόλη, σεβόμενοι τους κοινόχρηστους χώρους. Οποιαδήποτε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση της καθαριότητας και του πρασίνου στην πόλη θα πέσει στο κενό αν δεν έχει τη συμπαράστασή σας.

Σύντομα με την πρόσληψη συμβασιούχων θα βελτιώσουμε άμεσα την κατάσταση, όμως και πάλι η προσπάθειά μας θα αποτύχει αν δεν έχει τη δική σας στήριξη.


Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης
Βασίλης Βαλασόπουλος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

<> οι συμπολίτες αλλά μη διαμαρτύρεσαι και εσύ Δήμαρχε για τη μείωση του προσωπικού.

Συνοδοιπόρος των μνημονιακών κυβερνήσεων υπήρξες και συνεργάτης του Γεωργίου Παπανδρέου.
Που έβγαλε εκείνο το διάγγελμα από το Καστελλόριζο πριν χρόνια και έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ.

Ανώνυμος είπε...

Ευρωπαίοι οι συμπολίτες αλλά μη διαμαρτύρεσαι και εσύ Δήμαρχε για τη μείωση του προσωπικού.

Συνοδοιπόρος των μνημονιακών κυβερνήσεων υπήρξες και συνεργάτης του Γεωργίου Παπανδρέου.
Που έβγαλε εκείνο το διάγγελμα από το Καστελλόριζο πριν χρόνια και έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ.