ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ένας χρόνος μετά την εκλογική νίκη του 2014 για τον Β.Βαλασόπουλο και τον συνδιασμό του

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ένας χρόνος μετά την εκλογική νίκη του 2014 για τον Β.Βαλασόπουλο και τον συνδιασμό του

Το μήνυμα της ανάγκης ενότητας και συμπόρευσης όλων των Ηλιουπολιτών, έδωσε στην ομιλία του απολογισμού του, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος.
Σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα κοινωνικής υποστήριξης, αφού στην αίθουσα που ήταν ασφυκτικά γεμάτη βρέθηκαν προσωπικότητες όλων των πολιτικών χώρων μεταξύ των φίλων και των μελών της παράταξης ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ο κ. Βαλασόπουλος μιλώντας εκτός κειμένου περιέγραψε ένα δυσμενέστατο οικονομικό περιβάλλον όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνει τιτάνιο αγώνα για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους πολίτες.

Η μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων κατά 60%, η αναβολή στις χρηματοδοτήσεις των εγκεκριμένων ώριμων έργων, οι καθυστερήσεις στο ΣτΕ και η υποστελέχωση λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων, συνθέτουν το τοπίο μέσα στο οποίο η δημοτική αρχή της Ηλιούπολης είναι υποχρεωμένη να δίνει καθημερινές μάχες, για να μεταμορφώσει την πόλη που χρειάζεται μια εκ θεμελίων αναδιάρθρωση.

Μέσα σ´ αυτές τις συνθήκες εξελίσσεται ένα σημαντικό έργο υποδομών με κυρίαρχη την ανάπτυξη των κοινωνικών δομών που είναι απαραίτητες για να σταθεί η τοπική κοινωνία όρθια που δοκιμάζεται από την κρίση.

Το πακέτο Γιούνκερ που θα χρηματοδοτήσει την υπογειοποίηση της Περιφερειακής Οδού και θα απαλλάξει την πόλη από την διαμπερή κυκλοφορία έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο πεζοδρόμων που θα αλλάξει την μορφή της πόλης, καθυστερεί.

Το ΣτΕ έχει μπλοκάρει τα έργα ομβρίων που θα δώσουν την απαραίτητη αντιπλημμυρική προστασία.
Η απαγόρευση των προσλήψεων που αποδυναμώνει πλήρως τις υπηρεσίες και ιδιαίτερα τον τομέα καθαριότητας.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι σε λίγες μέρες που θα έλθουν οι συμβασιούχοι της καθαριότητας είναι σίγουρο ότι η πόλη θα αλλάξει εικόνα. Όμως τόνισε ότι αυτό δεν αποτελεί την λύση. Η λύση τόνισε, βρίσκεται στην ανακύκλωση που θα μειώσει σημαντικά τόσο τους όγκους των σύμμεικτων στους πράσινους κάδους, όσο και τα κόστη και κάλεσε όλους τους πολίτες της Ηλιούπολης να συνεισφέρουν με τις δυνάμεις τους στην μεγάλη δημοτική προσπάθεια που υλοποιείται.

Γενικό προσκλητήριο συμπόρευσης απηύθυνε ο Δήμαρχος και στην μάχη που δίνεται για την διατήρηση του κοινόχρηστου περιβαλλοντικού χαρακτήρα της δημόσιας περιουσίας. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις και η κοινωνία μαζί τόνισε, θα πρέπει από κοινού να δώσουν τον αγώνα για να πείσουν την κεντρική εξουσία να αποδώσει στο δήμο τους ελεύθερους χώρους που τόσα χρόνια εκείνος διαφύλαξε για να αποδοθούν στους πολίτες.

Ο Δήμαρχος της Ηλιούπολης κατέληξε λέγοντας ότι ο αγώνας θα είναι νικηφόρος. Η δημοτική αρχή παρά τις δυσκολίες θα εκπληρώσει τις υποσχέσεις της και θα ολοκληρώσει το έργο πνοής που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια. Χρειάζεται όμως η κοινή συμπόρευση όλων, όσους απασχολεί Πρώτα η Ηλιούπολη.

Τον Δήμαρχο προλόγισαν η κα Σερέτη Χριστίνα, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Παράταξης, και ο Γραμματέας της Παράταξης κ. Μαρίνος Μπασούρης.

Η κα Σερέτη αναφέρθηκε αρχικά στην κρίση που όπως είπε έχει χτυπήσει την κοινωνία μας, σαν τον κεραυνό που σκίζει το δένδρο μέχρι τις ρίζες και σημείωσε ότι «Αποδείξαμε, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να αναπληρώσει επάξια το κεντρικό κράτος.

Απαντήσαμε στους οπαδούς του συγκεντρωτισμού ότι τα καλά αποτελέσματα, δεν επιτυγχάνονται μόνο από οικονομίες κλίμακας, αλλά και από την χρηστή διοίκηση, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία και παρά τις συνεχώς μειούμενες χρηματοδοτήσεις συμμαζέψαμε τα οικονομικά και δημιουργήσαμε πλεόνασμα». Αναφέρθηκε και στην νέα αντίληψη του ανοιχτού σχολείου στην κοινωνία που δημιουργείται ως πυλώνας για τις σύγχρονες γειτονιές, ενώ υπογράμμισε και την άμεση ανταπόκριση του δήμου στην κυβερνητική πρόσκληση να μεταφερθούν τα ταμειακά του διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος ως απόδειξη ότι η παράταξη λειτουργεί έξω από κομματικούς περιορισμούς, αλλά με τοπική και εθνική συνείδηση.

 Η παράταξη, είπε η κα Σερέτη, λειτουργεί με ανοιχτές πόρτες και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία για το διαπαραταξιακό αναπτυξιακό συνέδριο και στην υπερκομματική εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη, καθώς όπως είπε «εμείς συστρατευθήκαμε με τις δυνάμεις, της δημιουργίας και της προοπτικής και αφήσαμε πίσω μας τις δυνάμεις της αδράνειας και του παρελθόντος».

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Γραμματέας της Παράταξης κ. Μαρίνος Μπασούρης, ο οποίος σημείωσε ότι μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας, η παράταξη συνεχίζει να επιλύει καθημερνά προβλήματα και ο λαός της πόλης, γνωρίζει και αναγνωρίζει την υπερπροσπάθεια από μέρους της Διοικούσας αρχής και το έργο που γίνεται.

Οι συμπολίτες μας είπε, κατανοούν ότι δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις, αλλά για σύμπλευση που θα υπερβαίνει τους κομματικούς χρωματισμούς και βλέπουν ότι η δημοτική αρχή υιοθετεί αυτήν την αντίληψη, γιατί όπως είπε καταλήγοντας, «η πόλη έχει ανάγκη τους καλύτερους».


Δημοτική Παράταξη Δήμου Ηλιούπολης


«Πρώτα η Ηλιούπολη»

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΡΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΟΥΠΙΔΟ-ΗΛΙOΎΠΟΛΗ 2015
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
………………………………………………………………………….......................
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ΓΙΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ Η ΠΟΛΗ;
Που πάει η κατάσταση με την καθαριότητα στην Πόλη;
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
...................................................

Ανώνυμος είπε...

Πασίγνωστος ηθοποιός οδηγούσε μεθυσμένος, πέρασε με κόκκινο, χτύπησε μηχανή και εγκατέλειψε τον οδηγό.

ΚΡΙΜΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΕΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΔΗΜΑΡΧΕ !!!

Ανώνυμος είπε...


ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ;;;ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΩΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΟΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑΤΖΗΔΕΣ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ;;; Αύριο στο Δ.Σ Ψήφιση πίστωσης για Επιχορηγήσεις σε αθλητικούς συλλόγους και σωματεία!!!!!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ;;; ΟΚ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΤΕ ΟΠΩΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ, ΠΑΡΚΟ ΧΑΛΙΚΑΚΙ, ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΡΑΙΒΟΥ, ΡΕΜΑ ΠΙΛΡΟΔΑΦΝΗΣ, ΠΑΡΚΟ ΝΑΥΡΙΝΟΥ ............

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ;;; Δικών σας πολιτικών δεν ήταν οι διαθεσιμότητες;;;

Μετά τη συγκεντρωσούλα δεν πεταγόσασταν όλοι μαζί να καθαρίσετε τη ΧΑΒΟΥΖΑ στο ΓΚΑΡΑΖ;;;