ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ναι κύριε Ασωνίτη υποψήφιε δημοτικέ σύμβουλε του Βαλασόπουλου δεν κάναμε καλό ρεπορτάζ....

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ναι κύριε Ασωνίτη υποψήφιε δημοτικέ σύμβουλε του Βαλασόπουλου δεν κάναμε καλό ρεπορτάζ....

ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΜΕ "ΧΑΣΕΙ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ; 

Διαμαρτυρήθηκε ο Πρόεδρος του Φωστήρα κ. Σπύρος Ασωνίτης σε ανάρτηση μας στις 8/5/2015 για την έλλειψη καθαριότητας στο Β' Αθλητικό Κέντρο Ηλιούπολης.



Διαβάστε σχετικά κάνοντας κλικ εδώ και δείτε το σχόλιό του.

Μάλιστα μας είπε πως τα έσοδα από τις διαφημιστικές πινακίδες δεν τα παίρνει ο Δήμος Ηλιούπολης αλλά τα σωματεία Φωστήρα και Διάνα, και πως είναι λίγα για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Μας επέπληξε τότε πως σας λέγαμε ψέματα και πως ο Δήμος δεν έχει σχέση με τα έσοδα από τις διαφημιστικές πινακίδες.

Τότε δεν γνωρίζαμε πως ο κ. Ασωνίτης ήταν υποψήφιος με την δημοτική παράταξη του κ. Βαλασόπουλου.

Επομένως όντως δεν κάναμε καλό ρεπορτάζ, και δεν αντιληφθήκαμε για ποιο λόγο ένας ιδιώτης έγραφε καλά λόγια για την δημοτική αρχή.

Θεωρήσαμε πως απλώς συμπαθούσε την νυν δημοτική αρχή λόγω πράσινων πολιτικών πεποιθήσεων.

Άλλωστε η παρούσα δημοτική αρχή δεν μας είχε συνηθίσει σε παραχωρήσεις σε ιδιώτες δομών του Δήμου μας με αδιαφανείς διαδικασίες.

Ανακαλύψαμε με την βοήθεια καλού φίλου και υποψηφίου δημοτικής παράταξης πως στο δημοτικό συμβούλιο της 22 Οκτωβρίου 2014 ορίζεται με ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΑΦΗΝΕΙΑ, στην απόφαση με αριθμό 262/2014  πως τα έσοδα από διαφημίσεις εισπράτονται από την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου πλην της Δ' κατηγορίας που πληρώνονται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή στις ΔΟΥ.

Αναφέρει ακόμα πως τα τέλη για διαφημίσεις που γίνονται σε αθλητικούς χώρους είναι 1,03 ευρώ /τ.μ/όψη/ εβδομάδα. 

Λίγα μας φαίνονται ,αλλά αφού έτσι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο εμείς τι να πούμε.

Άμα ήταν δικός τους ο χώρος θα έδιναν τέτοια φθηνή  διαφήμιση;

Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο, είναι το γεγονός πως οι δημοτικοί σύμβουλοι των άλλων δημοτικών παρατάξεων έχουν ΧΡΕΟΣ απέναντι στους δημότες που τους εξέλεξαν, να ελέγχουν την δημοτική αρχή και όχι να "κοιμούνται" στα δημοτικά συμβούλια που λαμβάνονται αποφάσεις οικονομικής φύσεως.

Έπρεπε έστω και ένας να έχει φέρει το θέμα σε δημοτικό συμβούλιο και όχι να αναγκαζόμαστε εμείς να ψάχνουμε τώρα πόσα χρήματα έχουν "χαθεί" από αυτές τις διαφημιστικές πινακίδες.

Και να το ψάξουμε και παλιότερα εάν νομίζει κάποιος πως έχουμε πολιτικά ή κομματικά κίνητρα.

Άλλωστε όσοι μας διαβάζουν γνωρίζουν πως δεν έχουμε πένα εξαρτημένη ή στην περίπτωση μας πληκτρολόγιο αλλά δρούμε πραγματικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ και για αυτό γινόμαστε ανεξέλεκτοι.

Πουθενά δεν αναφέρεται πως έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση της διαφήμισης στα ιδιωτικά σωματεία και αναμένουμε με ποιο ιδιωτικό συμφωνητικό και πότε παραχώρησε η Δημοτική Αρχή αυτή την πηγή εσόδων σε ΙΔΙΩΤΕΣ.

Και φυσικά θα ενημερώσουμε και τις Δικαστικές Αρχές εάν τα σωματεία που εισέπραξαν έχουν δηλώσει αυτά τα έσοδα στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Εάν κόβουν αποδείξεις στους διαφημιζόμενους και κυρίως εάν διαφημίζουν κάποιους ΔΩΡΕΑΝ επειδή είναι ομοϊδεάτες τους ή φίλοι.

Άλλωστε πως να μην είμαστε καχύποπτοι όταν τα σκάνδαλα στο Δήμο μας ΚΕΔΗΛ , ΕΥΩΝΥΜΟΣ οδεύουν προς τις δικαστικές αίθουσες, παρά την ΟΜΕΡΤΑ που υπάρχει από ορισμένες δημοτικές παρατάξεις.

Γιατί ουδείς Ηλιουπολίτης πιστεύει πλέον πως με ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ διαδικασίες μπορεί να προχωρήσει άλλο το πράγμα.

Αναμένουμε λοιπόν απαντήσεις .

Πρώτον ποια χρονιά ο Δήμος έκανε δώρο σε ιδιωτικά σωματεία δικά του διαφημιστικά έσοδα;

Άρα δικά μας έσοδα αφού εμείς οι Δημότες είμαστε ο Δήμος

Δεύτερον τι εισπράττουν κάθε μήνα από αυτά τα αθλητικά σωματεία ΔΙΑΝΑ και ΦΩΣΤΗΡΑΣ.

Τρίτον εάν είναι σε θέση να αποδείξουν πως έχουν φορολογηθεί για αυτά τους τα ΕΣΟΔΑ.

Αφού τα έσοδα πηγαίνουν; στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου με ποιον τρόπο μοιράζονται μετά στα σωματεία;

Αυτά είναι η αρχή ενός ρεπορτάζ που θα σταματήσει μάλλον όταν η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την τιμιότητα ή την παραβατικότητα όσων έκριναν πως εμείς εδώ δεν κάνουμε σωστό ρεπορτάζ.

Για την ιστορία να γράψουμε πως ο Ασωνίτης Σπυρίδων του Βασιλείου τιμήθηκε με μόλις 144 ψήφους από τους ψηφοφόρους της παράταξης ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ του κ. Βαλασόπουλου.

Και το γράφουμε αυτό για όσους αμφισβητούν το ΓΕΓΟΝΟΣ πως ήταν υποψήφιος , γιατί δυστυχώς σε αυτή την Πόλη είναι πολλοί αυτοί που δεν βλέπουν σκάνδαλα , που αγιοποιούν πρώην Δημάρχους και που ονειρεύονται την επιβολή αυταρχικών καθεστώτων που θα σώσουν τάχα την δύσμοιρη πατρίδα μας.

Η Δημοκρατία μπορεί να είναι ένα ατελές πολιτικό σύστημα αφού δυστυχώς οι ΑΡΙΣΤΟΙ δεν επιβραβεύονται, αλλά εξακολουθεί να είναι προτιμότερο από οποιαδήποτε μορφή δικτατορίας.

Δεν είναι τυχαίο το σχόλιο μας αυτό , έχει να κάνει για το επόμενο ρεπορτάζ μας εδώ.

ΥΓ: Έχουμε μετρήσει πάνω από 40 διαφημιστικές πινακίδες σε αθλητικούς χώρους της Πόλης μας, και αναρωτιόμαστε πραγματικά ποιον δουλεύουν όσοι ισχυρίζονται πως είναι στο ΤΖΑΜΠΑ όλοι και λεφτά-γιοκ.

Αλήθεια γιατί δεν  σε μια διαφημιστική εταιρεία την εκμετάλλευση  να τους φέρει ζεστό χρήμα στα ταμεία του Δήμου αφού αυτοί δεν τα καταφέρνουν;

Σ.Μ 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχει κάποια συγγένεια με τον κύριο που έχει διορισθεί τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Ηλιούπολης-Γρηγόρης Γρηγορίου ή πρόκειται για συνωνυμία;

Ανώνυμος είπε...

21212121

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μαρίνη καλησπέρα,
Παρακολουθώ αναρτήσεις σας με όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Πόλη μας και διαπιστώνω ότι προσπαθείτε να έχετε πλήρη και αντικειμενική προσέγγιση. Επίσης διαπιστώνω ότι η πληροφόρησή σας στις περισσότερες των δημοσιεύσεών σας είναι έγκυρη. Στις δύο αναρτήσεις σας που έχουν σχέση με την καθαριότητα και τις διαφημίσεις των γηπέδων σας έδωσαν λάθος πληροφορίες, και έτσι θα σας καταθέσω στοιχεία για καλύτερη προσέγγιση του θέματος.
1. Η 262/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν αναφέρεται σε διαφημίσεις αλλά σε χορήγηση ειδών διαβίωσης και διατροφής σε άπορους Δημότες. Πιθανόν να αναφέρεσθε σε άλλη απόφαση.
2. Η Πόλη μας στο ποδόσφαιρο δεν έχει καμία ομάδα στην Δ’ κατηγορία ποδοσφαίρου,( προφανώς στο ποδόσφαιρο αναφέρεσθε ) . Άρα δεν εμπλέκεται πουθενά το Παρακαταθηκών και Δανείων, η Ταμειακή Υπηρεσία κ.ά..
3. Το Διοικητικό Συμβούλιο του τότε Αθλητικού Οργανισμού με απόφασή του το 2001 έδωσε τη δυνατότητα σε όλα τα Σωματεία να αναρτούν διαφημίσεις στους αθλητικούς χώρους, προκειμένου να ενισχύονται οικονομικά, για τα έξοδα της πρώτης ομάδας. Την απόφαση αυτή διατήρησαν όλες οι Διοικήσεις έως σήμερα. Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός με απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου τον Φεβρουάριο του 2014, μετά από συζήτηση με τα σωματεία που χρησιμοποιούν τα 2 κλειστά γυμναστήρια και τα 2 γήπεδα ποδοσφαίρου, τους ανέθεσε επιπλέον την καθαριότητα των χώρων αυτών, και τα απάλλαξε από την συμβολική καταβολή χρημάτων για την χρήση τους. Η αδυναμία της Πολιτείας να μας ενισχύει με προσωπικό ( μόνιμο ή εποχιακό), η μη προγραμματισμένη και έγκαιρη ενίσχυσή μας με προσωπικό που προέρχεται από προγράμματα κοινωφελούς εργασίας , και η μείωση της χρηματοδότησης του Οργανισμού πλέον του 50%, μας οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση .

Ανώνυμος είπε...

4. Το 2011 έγινε προσπάθεια από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό εκμίσθωσης των διαφημίσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις και καρποφόρησε μόνο το κολυμβητήριο όπου και μισθώνεται μέχρι σήμερα σε διαφημιστική εταιρεία μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό.Το 2008 είχε γίνει προσπάθεια με πλειοδοτικό διαγωνισμό από την τότε Διοίκηση και ήταν άγονη.
5. Μετά από διαγωνισμό που κάναμε δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από διαφημιστικές εταιρείες για την μίσθωση των διαφημίσεων στις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις επειδή οι ομάδες μας όλες ( με εξαίρεση το βόλεϊ γυναικών, φέτος ) αγωνίζονται σε τοπικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, δεν υπάρχει κάλυψη ( τηλεόραση, εφημερίδες, κ.ά..) και σπάνια τα εισιτήρια θεατών ξεπερνούν τα 100. Δηλαδή είναι μειωμένου διαφημιστικού ενδιαφέροντος. Όμως όταν οι ομάδες ή μέλη τους απευθύνονται κυρίως σε Τοπικά καταστήματα, μπορούν να πάρουν τη διαφήμιση είτε γιατί αγαπάνε την ομάδα, ή έχουν περάσει οι ίδιοι ή οι γονείς τους, ή τα παιδιά τους από αυτή ως παίχτες – πρόεδροι – προπονητές κ.ά΄., ή από προσωπικές – οικογενειακές σχέσεις
6. Στα Αθλητικά Σωματεία αθλούνται περισσότερα από 5.000 παιδιά, τα παιδιά μας.Τα σωματεία είναι μη κερδοσκοπικά, έχουν μέλη δηλαδή τους γονείς, ελέγχονται από τους γονείς στις Γενικές τους Συνελεύσεις ,από τις Ομοσπονδίες τους,τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, σύμφωνα με τα χαρτιά που ζητάει κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός, πριν τους επιτρέψει τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσουν.
7. Πραγματικά το ενδιαφέρον σας να βοηθήσετε στο να βρεθεί διαφημιστική εταιρεία να αναλάβει τις πινακίδες στα γήπεδα με χαροποίησε και θέλω εάν επιθυμείτε, να κάνουμε άμεσα μια συνάντηση παρουσία της υπηρεσίας, προκειμένου να ετοιμάσουμε νέο πλειοδοτικό διαγωνισμό σχετικά με τις διαφημιστικές πινακίδες των γηπέδων.

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Υ.Γ.1 Για πληρέστερη ενημέρωση ο κος Ασωνίτης είναι ένας παλιός ποδοσφαιριστής, επιστήμονας και στέλεχος σε ιδιωτική Α.Ε. , παράγοντας σήμερα του ποδοσφαίρου που αγαπάει τον Φωστήρα και έχει δύο γιούς τον Νίκο και τον Βασίλη που αγωνίζονται αφιλόκερδος για τον Φωστήρα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φωστήρα πλαισιώνεται από αξιόλογους και καταξιωμένους συμπολίτες μας που μέλημά τους είναι να εκπαιδεύουν, μέσω του αθλητισμού και όχι μόνο, τα παιδιά μας.
Και για μένα είναι τιμή μου που ήμουν συνυποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Βαλασόπουλου με τον κο Ασωνίτη ο οποίος έχει ορισθεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΗΛ στο οποίο έχω την τιμή να προεδρεύω. Πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και για τον κο Πανατζόπουλο Δημήτρη που τον είχε συμπεριλάβει ως υποψήφιό με τον συνδυασμό του στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές και για όσους συνεργάζονται μαζί του.
Υ.Γ. 2 Περιμένω τηλέφωνό σας για να γίνει η συνάντηση.