ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η απάντηση του κ. Θεμιστοκλή Γιαννόπουλου στο θέμα μας για τις διαφημιστικές πινακίδες.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Η απάντηση του κ. Θεμιστοκλή Γιαννόπουλου στο θέμα μας για τις διαφημιστικές πινακίδες.

Κύριε Μαρίνη καλησπέρα,

Παρακολουθώ αναρτήσεις σας με όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Πόλη μας και διαπιστώνω ότι προσπαθείτε να έχετε πλήρη και αντικειμενική προσέγγιση. 
Επίσης διαπιστώνω ότι η πληροφόρησή σας στις περισσότερες των δημοσιεύσεών σας είναι έγκυρη

Στις δύο αναρτήσεις σας που έχουν σχέση με την καθαριότητα και τις διαφημίσεις των γηπέδων σας έδωσαν λάθος πληροφορίες, και έτσι θα σας καταθέσω στοιχεία για καλύτερη προσέγγιση του θέματος.

1. Η 262/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν αναφέρεται σε διαφημίσεις αλλά σε χορήγηση ειδών διαβίωσης και διατροφής σε άπορους Δημότες. Πιθανόν να αναφέρεσθε σε άλλη απόφαση.

2. Η Πόλη μας στο ποδόσφαιρο δεν έχει καμία ομάδα στην Δ’ κατηγορία ποδοσφαίρου,( προφανώς στο ποδόσφαιρο αναφέρεσθε ) . Άρα δεν εμπλέκεται πουθενά το Παρακαταθηκών και Δανείων, η Ταμειακή Υπηρεσία κ.ά..

3. Το Διοικητικό Συμβούλιο του τότε Αθλητικού Οργανισμού με απόφασή του το 2001 έδωσε τη δυνατότητα σε όλα τα Σωματεία να αναρτούν διαφημίσεις στους αθλητικούς χώρους, προκειμένου να ενισχύονται οικονομικά, για τα έξοδα της πρώτης ομάδας.

 Την απόφαση αυτή διατήρησαν όλες οι Διοικήσεις έως σήμερα. Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός με απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου τον Φεβρουάριο του 2014, μετά από συζήτηση με τα σωματεία που χρησιμοποιούν τα 2 κλειστά γυμναστήρια και τα 2 γήπεδα ποδοσφαίρου, τους ανέθεσε επιπλέον την καθαριότητα των χώρων αυτών, και τα απάλλαξε από την συμβολική καταβολή χρημάτων για την χρήση τους.

Η αδυναμία της Πολιτείας να μας ενισχύει με προσωπικό ( μόνιμο ή εποχιακό), η μη προγραμματισμένη και έγκαιρη ενίσχυσή μας με προσωπικό που προέρχεται από προγράμματα κοινωφελούς εργασίας , και η μείωση της χρηματοδότησης του Οργανισμού πλέον του 50%, μας οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση .
.
4. Το 2011 έγινε προσπάθεια από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό εκμίσθωσης των διαφημίσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις και καρποφόρησε μόνο το κολυμβητήριο όπου και μισθώνεται μέχρι σήμερα σε διαφημιστική εταιρεία μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Το 2008 είχε γίνει προσπάθεια με πλειοδοτικό διαγωνισμό από την τότε Διοίκηση και ήταν άγονη. 

5. Μετά από διαγωνισμό που κάναμε δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από διαφημιστικές εταιρείες για την μίσθωση των διαφημίσεων στις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις επειδή οι ομάδες μας όλες ( με εξαίρεση το βόλεϊ γυναικών, φέτος ) αγωνίζονται σε τοπικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, δεν υπάρχει κάλυψη ( τηλεόραση, εφημερίδες, κ.ά..) και σπάνια τα εισιτήρια θεατών ξεπερνούν τα 100. Δηλαδή είναι μειωμένου διαφημιστικού ενδιαφέροντος.

Όμως όταν οι ομάδες ή μέλη τους απευθύνονται κυρίως σε Τοπικά καταστήματα, μπορούν να πάρουν τη διαφήμιση είτε γιατί αγαπάνε την ομάδα, ή έχουν περάσει οι ίδιοι ή οι γονείς τους, ή τα παιδιά τους από αυτή ως παίχτες – πρόεδροι – προπονητές κ.ά΄., ή από προσωπικές – οικογενειακές σχέσεις

6. Στα Αθλητικά Σωματεία αθλούνται περισσότερα από 5.000 παιδιά, τα παιδιά μας.Τα σωματεία είναι μη κερδοσκοπικά, έχουν μέλη δηλαδή τους γονείς, ελέγχονται από τους γονείς στις Γενικές τους Συνελεύσεις ,από τις Ομοσπονδίες τους,τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, σύμφωνα με τα χαρτιά που ζητάει κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός, πριν τους επιτρέψει τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσουν.

7. Πραγματικά το ενδιαφέρον σας να βοηθήσετε στο να βρεθεί διαφημιστική εταιρεία να αναλάβει τις πινακίδες στα γήπεδα με χαροποίησε και θέλω εάν επιθυμείτε, να κάνουμε άμεσα μια συνάντηση παρουσία της υπηρεσίας, προκειμένου να ετοιμάσουμε νέο πλειοδοτικό διαγωνισμό σχετικά με τις διαφημιστικές πινακίδες των γηπέδων.

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ


Υ.Γ.1 Για πληρέστερη ενημέρωση ο κος Ασωνίτης είναι ένας παλιός ποδοσφαιριστής, επιστήμονας και στέλεχος σε ιδιωτική Α.Ε. , παράγοντας σήμερα του ποδοσφαίρου που αγαπάει τον Φωστήρα και έχει δύο γιούς τον Νίκο και τον Βασίλη που αγωνίζονται αφιλόκερδος για τον Φωστήρα. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φωστήρα πλαισιώνεται από αξιόλογους και καταξιωμένους συμπολίτες μας που μέλημά τους είναι να εκπαιδεύουν, μέσω του αθλητισμού και όχι μόνο, τα παιδιά μας. 

Και για μένα είναι τιμή μου που ήμουν συνυποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Βαλασόπουλου με τον κο Ασωνίτη ο οποίος έχει ορισθεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΗΛ στο οποίο έχω την τιμή να προεδρεύω. Πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και για τον κο Πανατζόπουλο Δημήτρη που τον είχε συμπεριλάβει ως υποψήφιό με τον συνδυασμό του στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές και για όσους συνεργάζονται μαζί του.
Υ.Γ. 2 Περιμένω τηλέφωνό σας για να γίνει η συνάντηση.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Στο mail μας ήρθε από πολύ αξιόπιστη πηγή , τρισέλιδο απόσπασμα από τα πρακτικά της τρίτης συνεδρίασης της νέας δημοτικής περιόδου ,του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης. 

Μιλάει για την συνεδρίαση της 22ης Οκτωβρίου 2014 και αναφέρει πως υπάρχει απαρτία αφού από τα 41 μέλη του συμβουλίου υπάρχουν παρόντα τα 39

Αναφέρει τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων και γράφει:

ΑΡ ΑΠΟΦΑΣΗΣ  262/2014 
ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Καθορισμός Τελών Διαφήμισης έτους 2015 

Γράφει μάλιστα πως η απόφαση ΑΥΤΗ πήρε αριθμό 262/2014 και είναι αναρτητέα στο διαδίκτυο. 

Θα την σκανάρουμε και θα την ανεβάσουμε στη σελίδα μας , εάν και εσείς μας λέτε πως αυτή η απόφαση που έχουμε δεν αφορά τα διαφημιστικά τέλη!!!

Προφανώς και το ρεπορτάζ μας στηρίζετε σε αυτή την απόφαση και εάν τελικά δεν ΙΣΧΥΕΙ τότε αρχίσαμε ένα θέμα από κάτι που δεν υπάρχει!!!

Όμως πως γίνετε και είναι αναρτημένη στην επίσημη σελίδα του Δήμου Ηλιούπολης!!!!!

Κάντε κλικ εδώ και θα την βρείτε με ημερομηνία 22/10/2014 και αριθμό απόφασης 262/2014 

Επομένως εμείς έχουμε καλή πληροφόρηση και εσάς δεν σας έχουν ενημερώσει σωστά οι συνεργάτες σας.

Πως αλλιώς θα είχε αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του Δήμου ,ως απόφαση για τα  διαφημιστικά τέλη στους αθλητικούς χώρους περιόδου 2015, κάτι που όπως λέτε εσείς αφορά την  χορήγηση ειδών διαβίωσης και διατροφής σε άπορους συμπολίτες μας;

Από εκεί διαβάσαμε για τα ελάχιστα χρήματα της διαφημιστικής δαπάνης στους αθλητικούς μας χώρους, και μας κάνει εντύπωση πως κανείς από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους δεν μας ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ως όφειλε  για τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Ήδη επιχειρηματίες της Πόλης μας ,θα ήθελαν να διαφημιστούν αφού κρίνουν τις τιμές προβολής της επιχείρησής τους ιδιαίτερα συμφέρουσες.

Δεν το πιστεύουν πως μπορούν να διαφημιστούν τόσο φθηνά!!!!

Το πρακτικό έχει υπογραφεί από τους 39 παρόντες δημοτικούς συμβούλους. 

Η απόφαση έχει παρθεί κατά πλειοψηφία , και βλέπουμε τις διαφωνίες  των Κοκοτίνη , Αναγνώστου , Τσατσούλη , Σόφη , Αγαδάκου κ.α,  είναι στους μειοψηφούντες. 

Ενώ επίσης βλέπουμε  πως ΑΠΕΙΧΑΝ οι Ευσταθίου , Κουρής , Πανταζόπουλος και Πούλος. 

Τέτοια αληθοφάνεια σε απόφαση που δεν ΥΠΑΡΧΕΙ ;

Άρα εμείς έχουμε κ. Γιαννόπουλε σωστή πληροφόρηση ,και εσείς λάθος αφού δεν σας ενημέρωσαν σωστά για την απόφαση που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο στον ιστότοπο του Δήμου μας. 

Επομένως στη συνάντησή μας ,και όσο εμείς το ψάχνουμε , θα σας έχουμε και αυτό το τρισέλιδο για να δείτε πως τελικά έχουμε εμείς δίκιο.

Μέχρι τότε μπορείτε να την διαβάσετε από την επίσημη σελίδα του Δήμου Ηλιούπολης όπου έχει αναρτηθεί κ. Γιαννόπουλε.

Άλλωστε μάθαμε μέσα σε μια εβδομάδα πάρα  πολλά από τα μηνύματα των αναγνωστών μας ,και μας κάνει εντύπωση πως η παράταξη του κ. Αναγνώστου δεν έχει να πει κάτι για το θέμα αυτό. 

Καλούμε επίσης  όλες τις δημοτικές παρατάξεις, και αυτή των κομμουνιστών να μας στείλουν τις απόψεις τους για το θέμα ,και εμείς θα τις φιλοξενήσουμε. 

Και λέμε και αυτή της κ. Τσατσούλης γιατί είναι πάγια θέση μας να ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ σε όλες τις μορφές ΦΑΣΙΣΜΟΥ μαύρου ή κόκκινου. 

Έχουμε γράψει άλλωστε πολλάκις φορές τις αντιθέσεις μας, με όσους δεν υπερασπίζονται τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Όμως δεν φιμώνουμε κανέναν , απλώς υπερασπιζόμαστε την Αστική μας Δημοκρατία που με όλες τις ατέλειες και τα κακά της , είναι καλύτερη από οποιαδήποτε μορφή τυραννίας. 

Θα περιμένουμε λοιπόν να συγκεντρώσουμε και άλλα στοιχεία και ευχαριστούμε την παρούσα δημοτική αρχή για την άμεση απάντηση στο θέμα που αναρτήσαμε. 

Ελπίζουμε να κάνουμε ΛΑΘΟΣ και να μην έχουν χαθεί εκατομμύρια ευρώ από την διαχείρηση των διαφημιστικών πινακίδων. 

Όμως επειδή είχαμε "γερές"  ομάδες στη Β' Εθνική για πολλά χρόνια , το δημοσιογραφικό μας ένστικτο μας λέει πως οι ιδιώτες έκαναν "πάρτι" με τα δικά μας χρήματα.

Το ρεπορτάζ μόλις άρχισε και θα τελειώσει όταν η ΑΛΗΘΕΙΑ θα λάμψει, και θα γίνει γνωστή στο κάθε δημότη της Πόλης μας.

Άλλωστε η Πόλη μας είναι τόσο μικρή και οι δημότες μας τόσο ομιλητικοί που ήδη έχουμε υλικό περισσότερο από όσο μας χρειάζεται για να βγάλουμε στην επιφάνεια ένα καθεστώς αδιαφάνειας που ταλάνιζε την Πόλη μας για δεκαετίες.

Γιατί όποιος θέλει να έχει ιδιωτικά αθλητικά σωματεία θα πρέπει να έχει και τα ανάλογα χρήματα για να τα λειτουργήσει.

Οι Πρόεδροι με τα λεφτά του Κράτους μας τελείωσαν, και είναι καιρός να δούμε πόσα και ποια σωματεία είναι υγιή και θα επιβιώσουν στο καινούργιο περιβάλλον.

Η απόφαση του 2001 να παραχωρηθούν οι δομές του Δήμου σε ιδιώτες ΤΖΑΜΠΑ,  φαντάζει στην σημερινή χρεοκοπημένη Ελλάδα ως πρόκληση.

Οι δομές ή θα ανήκουν σε ιδιώτες και θα πληρώνουν από την τσέπη τους ή θα παραμείνουν στους Δήμους και αυτοί θα φροντίζουν πως θα τις συντηρήσουν.

Κρατικοδίαιτοι ιδιώτες δεν είναι ανεκτοί πλέον από την πλειοψηφία των Ελλήνων Πολιτών.

Το γεγονός πως όλες οι διοικήσεις διατήρησαν την απόφαση αυτή , δείχνει και την παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος.

Όλοι κάνουν "ρουσφέτια" με τα δικά μας λεφτά και ο λογαριασμός πάει σε όλους μας.

Τα γήπεδα και οι αθλητικές δομές της Πόλης έγιναν με λεφτά του Κράτους και δεν είναι δυνατόν να παραχωρούνται ΤΖΑΜΠΑ σε ιδιώτες.

Αυτή είναι η δική μας ΑΠΟΨΗ εάν όμως η εκλεγμένη πλειοψηφία έχει άλλη ΑΠΟΨΗ εμείς την σεβόμαστε.

Άλλωστε εμείς εδώ είμαστε για να λέμε στον κόσμο τι συμβαίνει.

Η δική μας διαδικτυακή παρουσία δεν έχει να κάνει με στενά κομματικά όρια.

Άλλωστε η δική μας ιδεολογία δεν εκπροσωπείται καν στο δημοτικό συμβούλιο της Πόλης μας.

Δεν είμαστε με δημοτικές παρατάξεις που πριμοδοτούν τους ιδιώτες και παραχωρούν δωρεάν τις αθλητικές μας δομές.

Άλλωστε τι νόημα έχει  να ζητάνε οι Δήμοι συνέχεια χρήματα από την Πολιτεία και την Κεντρική Διοίκηση αφού για χρόνια πάλευαν για αυτονόμηση;

Αφού δεν έχουν τους κατάλληλους οικονομικούς πόρους γιατί δεν αναζητούν λύσεις;

Και αφού εξαρτώνται από την Κεντρική Διοίκηση για ποια ανεξαρτησία και αυτονομία μας μιλάνε προεκλογικά οι δημοτικές παρατάξεις;

Με τα λεφτά των δανειστών συντηρούμε ακόμα κομματικούς στρατούς επομένως αργά η γρήγορα πολλοί Δήμοι θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο.

Για αυτό και εμείς γράφουμε κάθε φορά εδώ πως δεν υπάρχει ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ άνθρωπος που να είναι οικονομικά εξαρτημένος.

Επομένως ούτε Δήμος υπάρχει αφού όταν κοπεί η κρατική χρηματοδότηση όλες οι δομές του θα κλείσουν.

Αξιοποιείστε την περιουσία του Δήμου μας. αναθέστε σε ιδιώτες που αναλαμβάνουν όχι μόνο τα έσοδα αλλά και το κόστος συντήρησης των αθλητικών δομών και όλα θα είναι καλύτερα.

Άλλωστε το δικό μας ρεπορτάζ λέει πως τα παιδιά που συμμετέχουν στα αθλητικά σωματεία καλούνται να πληρώσουν τις στολές τους ακριβά και τίποτα δεν τους χαρίζεται.

 Η επιχειρηματικότητα με τα λεφτά του Κράτους απέτυχε και μας οδήγησε σε σκληρά μνημόνια και οικονομική υποταγή.

΄Δική μας πάγια θέση είναι πως οι Δήμοι θα πρέπει να έχουν δικά τους έσοδα και να μπορούν να συντηρούν το προσωπικό τους χωρίς να ζητάνε ολοένα και περισσότερα χρήματα από το ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟ ελληνικό Κράτος.

Άλλωστε πλέον όλοι γνωρίζουμε πως λεφτά δεν υπάρχουν!!!!

Και όσοι τα είχαν τα έβγαλαν στο εξωτερικό...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΑΣΙΑ Η ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ο ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ) ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΕΣ-ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 22/10/2014 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 26/3/2015 - ΘΕΜΑ 8 Λήψη απόφασης για τον τρόπο διαχείρισης και λειτουργίας του Δ' Αθλητικού Κέντρου.

Ανώνυμος είπε...

Αχ, κύριε Πρόεδρε
Ο Δήμαρχος έχει φροντίσει και για ζωντανή κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και για ανάρτηση των προσκλήσεων, των αποφάσεων και των πρακτικών για να μην φωνάζει συνέχεια και η αξιότιμη δημοτική σύμβουλος η κα Δουβή. ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!!!
Εσείς κύριε Πρόεδρε
Δεν φροντίζετε στη γραμμή του Δημάρχου να ενημερωθούν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού που ηγείστε http://athlitismos.dimosilioupolis.gr/ οι στήλες με τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΠΑΟΔΗΛ (δεν υπάρχει αναρτημένη ούτε μια για δείγμα) και με τις ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ Δ.Σ. ΠΑΟΔΗΛ(η ενημέρωση σταμάτησε στις 17/9/2013).
Για να μην σας μπερδεύουν και οι συνεργάτες σας.