Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η “Νέα Δημοτική Κίνηση” στηρίζει τη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην Ευρώπη. Ο αγώνας για το αν θα κρατηθεί η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης ή θα ταυτιστεί με τις περιθωριακές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, πέφτει στις δικές μας πλάτες. 

Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες του σήμερα και να μην θέσουμε σε κίνδυνο τα όσα με κόπο πέτυχαν οι προηγούμενες γενιές. 

Τώρα είναι η ώρα όλοι μας να δώσουμε τη μάχη για να συνεχίσουμε ό,τι καλό έγινε και να αλλάξουμε τις παθογένειες.

Με σοβαρότητα, με γενναιότητα.
Για τη δημοκρατία, για την Ελλάδα.

ΝΑΙ! ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ.

Γραφείο Τύπου
30-6-2015

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ολόκληρη η ομιλία του Κώστα Καραμανλή:

«Ελληνίδες, Έλληνες,

Έρχονται κάποιες στιγμές στις οποίες διακυβεύονται πάρα πολλά, μέσα σε λίγες μέρες. Όποτε τέτοιες ιστορικές προκλήσεις τις αντιμετωπίσαμε με ομοψυχία και ψυχραιμία, επιτύχαμε ως Έθνος. Αντίθετα, όποτε πρυτάνευσε η απερισκεψία και ο διχασμός υποστήκαμε συμφορές. Η πρόσφατη ιστορία μας του 20ου αιώνα περιέχει επαρκή παραδείγματα και των δύο εκδοχών.

Μία τέτοια ιστορική πρόκληση αντιμετωπίζουμε σήμερα. Και η έκβαση της θα εξαρτηθεί από την δική μας επιλογή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμφίβολα, έχει πολλές αδυναμίες στη λειτουργία της. Και, προφανώς, οι εταίροι μας έκαναν σφάλματα σοβαρά στην αντιμετώπιση της κρίσης. Βεβαίως, λάθη κάναμε και εμείς. Και οι οδυνηρές συνέπειες αυτών των λαθών έχουν επιβαρύνει πολλούς συμπολίτες μας. Όμως, η πραγματικότητα αυτή δεν μεταβάλλει τη ζωτική ανάγκη της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και, ακόμη περισσότερο, στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

Η παραμονή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια δεν επιβάλλεται μόνο για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους, αφού τυχόν έξοδός μας από αυτήν θα συνεπαγόταν αδιανόητα μεγαλύτερο κόστος και θυσίες, πρωτίστως από τους πιο αδύναμους. Επιβάλλεται, πάνω από όλα, για λόγους εθνικούς.

Όποιος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε αυτή τη δύσκολη και ασταθή γειτονιά του κόσμου, όπως όλοι εμείς οι Έλληνες, ξέρει από μικρό παιδί ότι η εθνική ασφάλεια πρέπει να είναι το υπέρτατο κριτήριο των αποφάσεών μας.

Μοιράζομαι αυτές τις σκέψεις μαζί σας, όχι γιατί έχω οποιαδήποτε προσωπική επιδίωξη. Το τελευταίο που επιθυμώ είναι να εμπλακώ σε κομματικούς ανταγωνισμούς και διαμάχες. Αισθάνομαι όμως την υποχρέωση να σας πω, όπως πάντα, την αλήθεια.

Εξωθώντας την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου εκθέτουμε τη χώρα μας σε κινδύνους. Και αυτό δεν πρέπει να γίνει με κανέναν τρόπο. Όσοι, καλοπροαίρετα, νομίζουν ότι ψηφίζοντας ''όχι» την Κυριακή ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, σφάλλουν. Και σφάλλουν σοβαρά. Διότι η επικράτηση του ''όχι» θα ερμηνευθεί από όλους, σε όλον τον κόσμο, ως επιλογή αποχώρησης από την καρδιά της Ευρώπης. Θα είναι το πρώτο βήμα προς την έξοδο.

Πιστεύω βαθειά ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ενωμένης Ευρώπης. Και αυτό πρέπει να το επιβεβαιώσουμε αποφασιστικά.

Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη. Με σύνεση, με ενότητα, με εθνικό φρόνιμα, με σεβασμό στις θυσίες των Ελλήνων.»

Ανώνυμος είπε...

από το Σταμάτη Μορφονιό

Εκείνοι που θα έπρεπε να βρίσκονται στα λαγούμια τους για την τραγική κατάσταση της χώρας κάνουν κηρύγματα εντιμότητας. Έγιναν εισαγγελείς και αγορεύουν από τηλεοράσεως.

Οι εκπρόσωποι του βρωμερού πολιτικού συστήματος των σαράντα τελευταίων χρόνων που έγδαρε αυτή τη χώρα έρχονται τώρα και ζητάνε και τα ρέστα. Μιλούν για ουρές στα ΑΤΜ και ξέχασαν τις ουρές στα συσσίτια της ντροπής. Μιλούν για ουρές στα βενζινάδικα και ξέχασαν τις στρατιές των ανέργων.

Μιλούν για ψεύτες και ξέχασαν τα ψέματα που αράδιαζαν σαράντα χρόνια τώρα. Μιλούν για προδότες και ξέχασαν μίζες, σκάνδαλα, ρεμούλες, πελατειακά πάρε δώσε.

Εκείνοι που θα έπρεπε να κρύβονται βρήκαν ευκαιρία να βγουν στα κάγκελα. Βρήκαν ευκαιρία οι από πάντα πρόθυμοι και δίνουν τα διαπιστευτήρια τους. Βγήκαν στα κανάλια με τα σάλια να τους τρέχουν πεινασμένοι για εξουσία.Ποτίζουν ξεδιάντροπα φόβο έναν λαό που θα έπρεπε να τους έχει φτύσει στα μούτρα εδώ και χρόνια.

Εκείνοι που έστειλαν τόσους χιλιάδες νέους ανθρώπους εξόριστους από εδώ κι από εκεί τολμούν και πιάνουν στο στόμα τους τις νέες γενιές.Αυτές τις γενιές που ποτέ δεν υπολόγισαν και τις έχουν χρεώσει μέχρι το λαιμό πριν καν γεννηθούν.

Εκείνοι που έκαναν τα όνειρα να μοιάζουν πολυτέλεια μιλάνε για ελπίδα.Η ελπίδα λένε θα έρθει αρκεί να σκύψεις λίγο ακόμα. Και λίγο ακόμα. Και λίγο ακόμα. Που ακούστηκε ελπίδα με σκυμμένο κεφάλι ;

Η ελπίδα λένε θα έρθει αν είσαι φρόνιμος και υπάκουος. Η ελπίδα πάντα έρχεται από ανυπάκουους με υψωμένα κεφάλια και υψωμένες γροθιές.

Δωσ’ τους να φάνε τον φόβο τους.


Σταμάτης Μορφονιός για το nostimonimar.gr

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!! Λίγο πριν φύγει ο Κουρουμπλής διόρισε τον ανιψιό του στο «ΕΛΠΙΣ»

Ο Λευτέρης Κουρουμπλής, ανιψιός του Υπουργού διορίστηκε ως επικουρικός ιατρός για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στο ΓΝΑ ΕΛΠΙΣ, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Ο Υπουργός προκήρυξε θέση επικουρικού οδοντιάτρου στο νοσοκομείο Ελπίς που δεν ήταν σε καμία περίπτωση αναγκαίο, ενώ αντίθετα για κλινικές με μεγάλες ελλείψεις γιατρών, όπως στη χειρουργική, όπου υπηρετούν 2 μόνιμοι, 1 επικουρικός και 1 με απόσπαση, δεν προκηρύχτηκε καμία θέση.
Εκεί δηλαδή που υπάρχει απόλυτη ανάγκη για ενίσχυση του προσωπικού.
Ο Υπουργός αποφάσισε να προκηρύξει τη θέση φωτογραφικά, με την διαδικασία των ειδικών διατάξεων και με τον τρόπο αυτό, κατέλαβε τη θέση ο ανιψιός του αφού στη λίστα δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος με τις προϋποθέσεις αυτές για την ειδικότητα του οδοντιάτρου.

http://newsmessinia.blogspot.com/2015/07/blog-post_29.html

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ - ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΟΔΕΥΕΙ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ, αύξησε το μισθό του στις 280.000 ευρώ.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΟΔΕΥΕΙ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Ο Στάθης Τσοτσορός, πρόεδρος των ΕΛΠΕ, αύξησε το μισθό του στις 280.000 ευρώ.
Ο κ. Τσοτσορός αποτελεί προσωπική επιλογή του Υπουργού κ. Λαφαζάνη.
Ενώ η ελληνική οικονομία βυθίζεται και η χώρα σταδιακά οδηγείται στη χρεοκοπία, ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Στάθης Τσοτσορός αύξησε τις ετήσιες αποδοχές του στις 280.000 ευρώ.

Πρόκειται για μία απόφαση-πρόκληση, αφού με τα δραματικά οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας εκείνος προχώρησε στην αύξηση των ετήσιων αποδοχών του κατά 110.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, μεθοδεύοντας απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ΕΛΠΕ στις 25 Ιουνίου, στην οποία πλειοψηφεί μετοχικά το ελληνικό Δημόσιο, που εκπροσωπείται από τον ίδιο, πέτυχε να αυξηθούν οι ετήσιες αποδοχές του στις 280.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσοτσορός αποτελεί επιλογή του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη.

http://newsmessinia.blogspot.com/2015/07/280000.html