ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ένα μεγάλο ΟΧΙ στους εκβιασμούς

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ένα μεγάλο ΟΧΙ στους εκβιασμούς

ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΙ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΝΕ; 
Στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής καλούμαστε να απαντήσουμε με ένα «ΝΑΙ» ή ένα «ΟΧΙ» στο τελεσίγραφο των δανειστών-«εταίρων», που δόθηκε στη κυβέρνηση στις 25-6-2015.
Το διακύβευμα αυτού του δημοψηφίσματος, δεν είναι το δίλημμα «ευρώ- δραχμή», όπως προσπαθούν να μας πείσουν αυτοί, που μας κυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια, μαζί με τα εξαρτημένα, από αυτούς κανάλια, αλλά και τα γνωστά πια στελέχη, του ακραίου ευρωπαϊκού συστήματος, που συντονισμένα μας απειλούν.



Φάνηκε ξεκάθαρα, ότι δεν ήθελαν συμφωνία , αμοιβαία αποδεκτό συμβιβασμό, που θα «μόλυνε» και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως του Νότου. 

Επιθυμούν την πτώση, της πρώτης αντιστεκόμενης κυβέρνησης και την επιστροφή στην γνωστή, παλιά συνταγή, των χρήσιμων, συνεργαζομένων ηγετών, του παρελθόντος.

Η προσφυγή, για πρώτη φορά, μετά την μεταπολίτευση, στον λαό με δημοψήφισμα, έφθασε, να θεωρείται …αντιδημοκρατικό μέτρο, από τους υποστηρικτές της ανομίας. 

Το παλιό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, μαζί με νεόκοπους πολιτικούς αστέρες, νομίζουν, ότι ήλθε η ευκαιρία, να καλυφθούν τα ανομήματά τους, να ξεπλυθούν οι αμαρτίες και το δύσοσμο παρελθόν τους, γι’ αυτό και υιοθετούν πλήρως την επιχειρηματολογία των δανειστών.

Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν, τις σημερινές δυσκολίες και την ταλαιπωρία των πολιτών, με τις κλειστές τράπεζες και τις δυσάρεστες συνέπειες στην αγορά, που στην ουσία, οι δανειστές επέβαλαν, καταπατώντας κάθε κανονισμό της ΕΕ .

«ΝΑΙ» σημαίνει, πορεία προς το γκρεμό, σύμφωνα με την εμπειρία των τελευταίων πέντε χρόνων.
Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Το δημοψήφισμα αυτό, έχει βαθύ συμβολισμό:
• Tην αντίσταση του λαού στους εκβιασμούς,
• Tην ανάγκη, ο λαός να μπει σε πρώτο πλάνο, να υποστηρίξει την νέα πορεία της χώρας μας, μακριά από νέα απάνθρωπα μέτρα λιτότητας, πάλι μονόπλευρα, κατά μισθών, συντάξεων και μικρομεσαίων εισοδημάτων και μάλιστα χωρίς την προοπτική αναγκαίας διαγραφής– απομείωσης του χρέους, που ακόμη και το ΔΝΤ πια, σήμερα ομολογεί.
Τούτες τις κρίσιμες ώρες τίποτα δεν μας φοβίζει.
Με ψυχραιμία, υπομονή, επιμονή και αγωνιστικότητα, λέμε δυνατά και με πάθος, το μεγάλο μας «ΟΧΙ».

Η ψήφος μας είναι απαραίτητη, για την οικονομική επιβίωση της χώρας μας και του λαού μας, με αξιοπρέπεια και περηφάνια, ενάντια σ’ αυτούς, που μας θέλουν ταπεινωμένους.
Η ψήφος μας είναι ευρωπαϊκή ψήφος, για μια Ευρώπη της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού.

Τέλος θέλουμε να υπογραμμίσουμε απευθυνόμενοι σε παράγοντες της αυτοδιοίκησης:
Όσοι στήριξαν τα μνημόνια, τα τελευταία 5 χρόνια ή απλά δεν αντέδρασαν ως όφειλαν, είμαστε σίγουροι, ότι αν επιδείκνυαν το μισό πάθος, από αυτό, που επιδεικνύουν σήμερα, η αυτοδιοίκηση δεν θα αντιμετώπιζε τόσα σοβαρά προβλήματα.

Ο τοπικός μας άρχοντας, θα έπρεπε, να αποφύγει τις καλυμμένες-ακάλυπτες υποδείξεις του, που έμμεσα απευθύνει μαζί με πληροφορίες για το δημοψήφισμα, προς τους δημότες, στην προσπάθειά του να χτίσει “αδέξια” το μέλλον του. Ο Λαός, έτσι κι αλλιώς διαθέτει κοινό νου και επίσης είναι ενωμένος.

3/7/2015
Γραφείο Τύπου
Ηλίου-πόλις, ανθρώπινη πόλη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ανάγκασαν τον κ. Κοκοτίνη,σοβαρό άνθρωπο,να βγάλει ανακοίνωση Παρασκευατικα.
Αφού την έβλεπε τη δουλειά που πάει τον εξέθεσαν.
Τι δουλειά είχαν οι αυτοδιοικητικοί με το ΝΑΙ και το ΟΧΙ της κεντρικής πολιτικής σκηνής.