ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Πλήρης αδιαφορία των κατοίκων της Πόλης μας για την φωτιά στον Υμηττό

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Πλήρης αδιαφορία των κατοίκων της Πόλης μας για την φωτιά στον Υμηττό


Τελικά αρκούσε μόνο μισή ώρα παρακολούθησης του δημοτικού συμβουλίου της 27ης Ιουλίου για να επιβεβαιώσουμε όσα σας είχαμε γράψει εκείνη την μέρα.

Ουδείς κάτοικος ήρθε να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός πως κάηκε ένα μεγάλο τμήμα του δάσους μας. Αυτό που και το 1998 είχε καεί πάλι και έκανε 17 ολόκληρα χρόνια για να το δούμε και πάλι στάχτη.

Καμιά οικολογική οργάνωση δεν ήταν παρούσα να διαμαρτυρηθεί αφού φαίνεται πλέον δεν διοικεί τον Δήμο η "κακιά" δεξιά και τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιπολίτευση στο Δήμο και ετοιμάζεται να πάρει τα ηνία σε τέσσερα χρόνια κάνουν και οι οικολόγοι τα στραβά μάτια!!

Στις κραυγαλέες παραλείψεις της παράταξης του κ. Βαλασόπουλου για την επέκταση της πυρκαγιάς και το κάψιμο ολοσχερώς του δάσους της περιοχής μας η αξιωματική αντιπολίτευση του κ. Κοκοτίνη στο δημοτικό συμβούλιο φαντάζει το τέλειο δεκανίκι.

Με αυτό το δεκανίκι και απουσία ισχυρής πατριωτικής δεξιάς μέσα στο δημοτικό συμβούλιο η παρούσα δημοτική αρχή θα πορευθεί έως το 2019 όπου θα παραδώσει τον Δήμο σε άλλα χέρια.

Η λαϊκή νομιμοποίηση της παρούσας δημοτικής αρχής έχει χαθεί μετά το δημοψήφισμα αφού ο λαός της Πόλης μας όπως και όλης της Ελλάδας είπε ΟΧΙ στα μνημόνια της ΥΠΟΤΑΓΗΣ.

Τώρα για να πάμε και στα του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος ομολόγησε πως δεν γίνεται ουσιαστική αποψίλωση του δάσους αφού αυτό προϋποθέτει τα αντίστοιχα κονδύλια, και εθελοντές που και αυτοί δεν υπάρχουν στο βαθμό που χρειάζονται.

Μάλιστα αίσθηση μας έκανε η καταγγελία του κ. Αναγνώστου πως δεν υπήρχαν πυροφύλακες στα φυλάκια την μέρα της πυρκαγιάς.

Ο κ.  Χρήστος Καλαρρύτης  (Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία) διέψευσε τους ισχυρισμούς και τις πληροφορίες του κ. Αναγνώστου τονίζοντας πως τα φυλάκια ήταν πλήρως  επανδρωμένα και στην τοποθέτησή του είπε πως όλα λειτούργησαν άψογα από τις  υπηρεσίες του δήμου!!

Κανένα ίχνος αυτοκριτικής από την δημοτική αρχή η οποία μάλλον έχει καταλάβει πως έχει να κάνει με δημοτικούς συμβούλους που αρέσκονται στην συναίνεση και δεν θέλουν να κοντράρουν την παρούσα δημοτική αρχή προφανώς μη έχοντας να προτείνουν κάτι καλύτερο!!!

Σας βάλαμε την συνεδρίαση να την παρακολουθείσετε εσείς για να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.

Εμείς τα έχουμε βγάλει για αυτό τον λόγο και δεν παρακολουθούμε από κοντά τις συνεδριάσεις αυτές αφού γνωρίζουμε από πριν πως δεν πρόκειται να δούμε κάτι το ιδιαίτερο .

Άλλωστε η ζωντανή κάλυψη μας βοηθάει να κάνουμε το ρεπορτάζ μας . Θεωρούμε πως έστω ένας δημοτικός σύμβουλος (καλή θέληση είδαμε μόνο από την παράταξη Νέα Δημοτική Κίνηση του κ. Αναγνώστου) θα πρέπει να οδηγήσει την υπόθεση της πυρκαγιάς στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να ερευνήσει αυτή εάν λειτούργησαν όλα ΑΨΟΓΑ όπως ισχυρίζεται η παρούσα δημοτική αρχή.

Άλλωστε με διμηνίτες και ένα σωρό άλλα ευτράπελα που ακούσαμε εκεί φύγαμε σχεδόν φοβισμένοι πως στην επόμενη μεγάλη η μικρή πυρκαγιά θα καεί ό,τι απέμεινε από το δάσος μας.

Ευτυχώς που οι εμπρηστές δεν παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια (ή μήπως τα παρακολουθούν;) για να δουν την γύμνια μας στην πρόληψη αλλά και στην πυρόσβεση και να συνεχίσουν να οικοπεδοποιούν τον Υμηττό μας.

Να γνωρίζουν επίσης οι δημότες πως υπεύθυνο για να κλείνει την πρόσβαση στο δάσος είναι το Κράτος και το τοπικό τμήμα της περιοχής μας και πως φυσικά η πυρόσβεση βαρύνει αποκλειστικά την Πυροσβεστική.

Επομένως στο δήμο μας μένει μόνο το σχέδιο της πρόληψης των πυρκαγιών που είναι τόσο σαθρό όσο σαθρό είναι και το πολιτικό προσωπικό που εσείς επιλέξατε για να σας εκπροσωπεί στο Δήμο.

Επειδή βαρεθήκαμε από διάφορους πονηρούς που μας ταυτίζουν με την παρούσα δημοτική αρχή να τονίσουμε πως είμαστε το μοναδικό ιστολόγιο της Πόλης που κάνει αντιπολίτευση.

Από εμάς μαθαίνετε για τα σκάνδαλα , από εμάς βλέπετε φωτογραφίες σκουπιδιών και μπάζων στην Πόλη μας , από εμάς μαθαίνετε ΠΡΩΤΟΙ ποιος είναι ο επόμενος Δήμαρχος της Πόλης!!

Έτσι και τώρα αφού τέσσερα χρόνια πριν προβλέπουμε το βατερλό της δημοτικής παράταξης ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ να μας ακούτε.

Εμείς αφουγκραζόμαστε πολύ καλά την κοινωνία της Πόλης μας. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που είμαστε σε θέση να εκμεταλλευθούμε την δυσαρέσκεια για να ακούσουμε και άλλες φωνές στο δημοτικό συμβούλιο σε τέσσερα χρόνια.

Για το σκάνδαλο στο ΣΠΑΥ θα έχουμε αναλυτικό μεγάλο ρεπορτάζ σε λίγες μέρες αφού θα έχουμε όλο το πόρισμα που έφυγε για εισαγγελέα από τον κ. Ρακιντζή.

Αυτά προς το παρόν . Όλο τον Αύγουστο θα μείνουμε εδώ στην Πόλη για να σας ενημερώνουμε για ό,τι συμβαίνει. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΧΝΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ.
Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.