ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Φωτογραφίες από την Ενορία Αγ. Μαρίνης Ηλιουπόλεως χθες παραμονή εορτής μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνας.

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Φωτογραφίες από την Ενορία Αγ. Μαρίνης Ηλιουπόλεως χθες παραμονή εορτής μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνας.


Πλήθος πιστών, περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά, παρακολούθησαν το Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό και προσκήνυσαν την εικόνα της θαυματουργής αγιομάρτυρος Αγίας Μαρίνας περιμένοντας ευλαβικά στη σειρά τους παρά τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής.

Το Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης κ. Σεφτελής Κώστας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ και δημοτικός σύμβουλος κ. Ευσταθίου Τάσος συνοδευόμενος από το δημοτικό σύμβουλο κ. Κουρή Μιχάλη και τους υποψηφίους Παρρά Δημήτρη, Κάνδηλα Άγγελο, Πετράκη Γιάννη και Άλλας Γιάννης, η δημοτική σύμβουλος κ. Δουβή Αγγελική, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πούλος Γιάννης και η δημοτική σύμβουλος κ. Πίκουλα Αργυρώ.


Μετά το πέρας του Μέγα Αρχιερατικού Εσπερινού ξεκίνησε στον περιβάλλοντα χώρο του Ναού λαικο πανηγύρι με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.



Επίσημος προσκεκλημένος στις φετινές λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για την εορτή της Αγίας Μαρίνας και τα 80 χρόνια της Ενορίας ο μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολύκαρπος.



Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης και ο παπάς της Ενορίας έδωσαν την σπίθα για την έναρξη του πανηγυριού.
Σε κόσμια πλαίσια και χωρίς υπερβολές. Για μια βραδιά γεμάτη Ελλάδα.
Που χάρηκε και παρακολούθησε ακούραστα μέχρι το τέλος η λαοθάλασσα των πιστών που γέμισε κάθε γωνιά του προαυλιου χώρου του Ναού.
Σε δύσκολες εποχές για τους Έλληνες και την Πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: