Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Ο κ. Χαρδαλιάς απαντά στο προσβλητικό σχόλιο μας σε πρόσφατη ανάρτησή μας

Σε ανάρτησή μας με τίτλο "Ο Χαρδαλιάς αντί να σιωπήσει ζητάει και τα ρέστα" βρήκαμε το παρακάτω σχόλιο με nick name Νίκος Χαρδαλιάς.
Το δημοσιεύουμε αυτούσιο μόνο τόνους βάλαμε για την καλύτερη δική σας ανάγνωση. Και φυσικά παραμένει και κάτω από την ανάρτησή μας. Άλλωστε εμείς λογοκρισία δεν κάνουμε και τα σχόλιά σας ανεβαίνουν ΑΥΤΟΜΑΤΑ χωρίς δική μας παρέμβαση. Λέει λοιπόν ο κ. Χαρδαλιάς :
"Είναι τουλάχιστον αβάσιμο και προσβλητικό το σχόλιό σας...Από τον ΣΠΑΥ εχω αποχωρήσει εδώ και ενα χρόνο και μάλιστα παρέδωσα τον Σύνδεσμο με τα πάντα πληρωμένα και αποθεματικό 1 εκ ευρώ...

χθες βρέθηκα στην φωτιά γιατί ήταν δίπλα ακριβώς στο σπίτι μου στον Καρέα...στο συγκεκριμένο περιστατικό που αναφέρεστε απαντώ έξαλλος σε δυο μπαχαλάκηδες με ρέημπαντ γυαλί και αρμάνι βερμούδα που ήταν εκεί και προπηλάκιζαν δημοσιογράφους και πολιτικούς και οι οποίοι με περισσό θράσος με κατηγόρησαν ό,τι δεν έχω καμιά δουλειά στο να είμαι εκεί μια και κατοικώ στην Κηφισιά(!)...νομίζω η αγανάκτηση μου είναι τουλάχιστον δίκαιη αν αναλογιστεί κανείς οτι μένω 26 χρόνια στον Βύρωνα και ό,τι ελάχιστα λεπτά πιο πριν εκκενώσαμε τα σπίτια που μένουμε από τον φόβο του καπνού και της φωτιάς..αυτό ακριβώς τους φωνάζω...ό,τι μένω Σουλιωτών 1 και ό,τι μένω στο ενοίκιο...και να έρθουν να το διαπιστώσουν ,..ως εκ τούτου νομίζω με αδικείτε με την ανάρτησή σας, πόσο μάλλον που αφήνετε υπαινιγμούς για θέματα διαχείρισης στον ΣΠΑΥ..παρακαλώ με την εντιμότητα που θεωρώ και θέλω να πιστεύω ό,τι σας διακρίνει να προχωρήσετε σε διόρθωση...ευχαριστώ.


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ :
Έχουν ακουστεί πολλά κύριε Χαρδαλιά για κακοδιαχείρηση στον ΣΠΑΥ , και καλά έχετε καταλάβει εμείς δεν είμαστε συκοφάντες . Εμείς απλώς παρασυρθήκαμε από τον κ. Λ. Ρακιντζή ο οποίος στο πόρισμα του για τον ΣΠΑΥ αναφέρει πως βρήκε :

Τιμολόγια παροχής υπηρεσιών ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας που φτάνουν μέχρι και τα 69.000 ευρώ συν ΦΠΑ για εργασίες όπως βοτάνισμα, σκάλισμα 11.204 δενδρυλλίων, συμβάσεις παροχής υπηρεσιών που όλες αφορούν το ίδιο ποσό, 20.000 ευρώ συν ΦΠΑ για το 2012, απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών φύλαξης και ίδια καταβαλλόμενα ποσά αμοιβών, περίπου 27.000 ευρώ για χρήση κινητών τηλεφώνων, τα οποία δεν προβλέπονται για τους συνδέσμους των ΟΤΑ, είναι μερικά από τα ευρήματα του κ. Ρακιντζή. Το όλο θέμα εκκρεμεί ήδη ενώπιον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες των μελών του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ, ο οποίος απαρτίζεται από 33 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους ή δημάρχους με πληθυσμιακή αναλογία όλων των Δήμων μελών, ενώ πρόεδρός του είναι ο δήμαρχος Βύρωνα.


Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του κ. Ρακιντζή, όλες οι αμοιβές των συμβάσεων παροχής υπηρεσίας για το 2012 είναι στο ανώτατο όριο, δηλαδή στα 20.000 ευρώ συν ΦΠΑ, ανεξαρτήτως αντικειμένου.

Μάλιστα συμβάσεις παροχής υπηρεσιών με τον ΣΠΑΥ είχε και δημοτική σύμβουλος Βύρωνα και παρά το γεγονός ότι οι συμβάσεις είναι νόμιμες, αφού πρόεδρος του Συνδέσμου είναι ο δήμαρχος Βύρωνα, στο πόρισμα επισημαίνεται ότι «δεν είναι δεοντολογικά ορθό να συνδέεται με το νομικό πρόσωπο του Συνδέσμου με οποιαδήποτε μορφής εργασίας ή σχέση παροχής υπηρεσιών και μάλιστα με την καταβολή ιδιαίτερα υψηλής αμοιβής για 3-4 μήνες, 12.500 ευρώ περίπου συν ΦΠΑ, με τρεις συμβάσεις ανά έτος».
Επιπλέον, κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκαν απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών φύλαξης της ευρύτερης περιοχής του Υμηττού σε 4 διαφορετικούς εθελοντές πυροσβέστες και για κάθε χρονικό διάστημα οι αμοιβές είναι ίδιες -8.330,58 και 14.600 ευρώ- χωρίς να λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράμετροι διαφοροποίησης, όπως η συνολική έκταση φύλαξης, η μορφολογία του εδάφους κ.λπ.


Για την περίοδο 2010-2012 καταβλήθηκαν από τον ΣΠΑΥ 26.782 ευρώ για χρήση κινητών τηλεφώνων από όργανα της διοίκησης, από το προσωπικό του αλλά και από τους επικεφαλής των εθελοντικών ομάδων. Σύμφωνα με το πόρισμα του κ. Ρακιντζή, η κάλυψη των συγκεκριμένων εξόδων είναι παράνομη, καθώς στους συνδέσμους ΟΤΑ, στους οποίους ανήκει ο ΣΠΑΥ, δεν παρέχεται δικαίωμα χρήσης υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας προς κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.


Περαιτέρω, στο πόρισμα καταγράφεται παράνομη καταβολή δαπανών για καύσιμα σε Ι.Χ. φυσικών προσώπων, τα οποία ήταν ανάδοχοι παροχής υπηρεσιών προς το ΣΠΑΥ και όχι υπάλληλοί του.


Σύμφωνα με τα ευρήματα το 2008 ο ΣΠΑΥ, επικαλούμενος εξαιρετικές περιστάσεις, οι οποίες συνίστανται στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, προέβη σε διαγωνισμό μεταξύ περιορισμένου αριθμού εργοληπτικών επιχειρήσεων (σ.σ. και όχι ανοιχτό διαγωνισμό) για σύμβαση υποέργου 800.000 ευρώ που αφορούσε σε πυροπροστασία, πυρόσβεση και άρδευση περιαστικής δασικής περιοχής. «Η αντιπυρική περίοδος ήταν εκ των προτέρων καθορισμένη και το έγγραφο της Πολιτικής Προστασίας που επικαλείται ο ΣΠΑΥ για την αιτιολόγηση του επείγοντος αφορά την περίοδο του 2007 και όχι του 2008, κατά την οποία ολοκληρώθηκε το έργο» αναφέρεται στο πόρισμα, το οποίο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «υπήρχε επαρκής χρόνος για τη διενέργεια ανοιχτού τακτικού διαγωνισμού». Για το σκέλος αυτό οι όποιες πειθαρχικές ευθύνες έχουν παραγραφεί, ωστόσο οι ποινικές διερευνώνται από τον εισαγγελέα.

Ακριβές υπηρεσίες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τιμολόγια με υψηλά ποσά για παροχή υπηρεσιών. «Δεν είναι σαφές αν οι εκδότριες επιχειρήσεις είχαν τη δυνατότητα για πραγματοποίηση των εν λόγω υπηρεσιών, η εκτέλεση των οποίων απαιτεί την εργασία μεγάλου αριθμού προσωπικού για μεγάλο χρονικό διάστημα», τονίζεται στο πόρισμα.

Μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν:


- Τιμολόγιο με εκδότη «Καθαρισμοί-Απολυμάνσεις» 18.952 ευρώ συν ΦΠΑ. 4.359,07 ευρώ για βοτάνισμα 399 στρεμμάτων με βενζινοκίνητο χορτοκοπτικό μηχάνημα πεζού χειριστή.


- Τιμολόγιο 68.927,25 ευρώ συν ΦΠΑ 13.096,18 ευρώ για βοτάνισμα - σκάλισμα με τα χέρια για 11.204 δενδρύλλια, διαμόρφωση λεκάνης συγκράτησης νερού για 11.204 δενδρύλλια, τέσσερις δεξαμενές νερού για πότισμα φυτών (10 ποτίσματα χειρός, 154 κιλά νερού ανά φυτό).


Τα τιμολόγια έχουν σταλεί στην αρμόδια ΔΟΥ για προσωρινό έλεγχο ΦΠΑ, ενώ ζητήθηκε να εκδοθούν εντολές ελέγχου για συνεργάτες του Συνδέσμου.


Τα παραπάνω έχουν δημοσιευθεί και στην "δεξιά" ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κάντε κλικ εδώ , εφημερίδα που στήριζε το κόμμα με το οποίο βγαίνατε Δήμαρχος. Βέβαια από την στιγμή που δεν έχετε δικαστεί για κακοδιαχείρηση έχετε το τεκμήριο της αθωώτητας και επομένως στο πλαίσιο αυτό, η δική μας αγανάκτηση θα μπορούσε να θεωρηθεί προσβλητική για το πρόσωπό σας. Μάλιστα χαιρόμαστε που ο "δικός" μας Δήμαρχος κ. Βαλασόπουλος θα μπορέσει να μας εξηγήσει εάν όντως υπάρχει ΣΚΑΝΔΑΛΟ κακοδιαχείρησης με τον ΣΠΑΥ ή όλα αυτά είναι στο πλαίσιο της αντιπολιτευόμενης "λάσπης" που εδώ και δεκαετίες μολύνει την πολιτική ζωή του Τόπου.


Στην απάντησή σας είδαμε πως αποφεύγετε να αναφέρεται οτιδήποτε για το ό,τι σας "κατηγορούμε" ως στέλεχος της ΝΔ. Είναι απορίας άξιο πως κατεβήκατε με τον κ. Σγουρό στην περιφέρεια. Εμείς σας ξέραμε ως δεξιό Δήμαρχο που άλωσε ένα κομμουνιστικό κάστρο τον Βύρωνα.Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς ,ήμασταν από τους υποστηρικτές της προσπάθειάς σας να βγει επιτέλους ένας δεξιός δήμαρχος στο Βύρωνα. Θέλαμε πάρα πολύ να υπάρξει δημοκρατική αυτοδιοίκηση και εκεί!!!Άλλωστε ως συνομίληκοι που είμαστε, βλέπαμε τους αγώνες που κάνατε ως νεολαίος για να γίνει η Πόλη σας και πάλι δημοκρατική και χαιρόμασταν που τελικά πετύχατε να εκλεγείται.


Γι' αυτό το λόγο και η πικρία μας ήταν μεγάλη όταν άρχισαν να έρχονται στη δημοσιότητα καταγγελίες από πολιτικούς σας αντιπάλους για κακοδιαχείρηση.


Ελπίζουμε ειλικρινά να έχετε πράξει ως οφείλατε και να είσαστε ΑΠΟΛΥΤΑ καθαρός από τις καταγγελίες για τον οργανισμό που διοικούσατε. Σε διαφορετική περίπτωση θα θέλαμε να σας δούμε να ΤΙΜΩΡΕΙΣΤΕ παραδειγματικά.


Σε κάθε περίπτωση και ως τοπικό μέσο έχουμε υποχρέωσει να φιλοξενήσουμε την αντίδρασή σας , να "απολογηθούμε" για τις αιχμές που αφήσαμε στο προσωπό σας, και κυρίως να "στριμώξουμε" τον νέο Πρόεδρο του ΣΠΑΥ αλλά και την Ελληνική Δικαιοσύνη να κινηθεί ΓΡΗΓΟΡΑ για να μην αφήνει στίγματα σε νέους πολιτικούς όπως είσαστε εσείς.


Οποιαδήποτε απάντησή σας θα φιλοξενηθεί . Το mail μας είναι το stavros.marinis@gmail.com και εμείς δεν λογοκρίνουμε κανέναν . Μπορείτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ να μας ενημερώσετε για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον ΣΠΑΥ αλλά και να μας υβρίσετε εάν το επιθυμείτε.

Για εμάς η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα και το έχουμε καταστήσει σαφές προς πάσα κατεύθυνση.

Σ.Μ

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΩΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΕΙΑΡΧΗ ΣΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ.

Ο ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ-ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΩΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΠΑΥ;;;