ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ηλίου- Πόλις για την φωτιά στην Πόλη μας

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ηλίου- Πόλις για την φωτιά στην Πόλη μας


Με ένα δελτίο τύπου που απευθύνεται σε ιθαγενείς η δημοτική παράταξη του κ. Κοκοτίνη παίρνει "θέση" για την φωτιά στον Υμηττό που έκαψε και σπίτι στην Πόλη μας.



Δεν θα δημοσιεύσουμε το δελτίο τύπου τους ,γιατί δυστυχώς το είδαμε πολύ αργά και κατά δεύτερο λόγο θεωρούμε τους αναγνώστες μας ιδιαίτερα ευφυείς  για να διαβάζουν ξανά για τις διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας ,από την δημοτική παράταξη που υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή τι να μας πουν και αυτοί που σε έξι μήνες κατέστρεψαν πλήρως την χώρα μας, με τα ψέματά τους και κυρίως με την ανευθυνότητα ενός Πρωθυπουργού που πάει διακοπές την ώρα που η Πατρίδα κάνει δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις με τους Τροϊκανούς.

Η "διαπραγμάτευση" είναι ένα ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στις απαιτήσεις των δανειστών , οι οποίοι έχουν αποφασίσει να καταστήσουν την Ελλάδα αποικία χρέους για πάντα.

Στο δελτίο τύπου τους οι Συριζαίοι της Πόλης μιλάνε για ελλειπή χρηματοδότηση!!!

Φυσικά κάνουν πως δεν γνωρίζουν πως το κράτος μας είναι χρεοκοπημένο πλήρως και πως χωρίς τις εντολές των δανειστών μας ούτε μισό ευρώ δεν θα πάει για πυρασφάλεια τα επόμενα χρόνια.

Βλέπουν ευτυχώς!!! και τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής αλλά και πάλι ζητάνε καινούργιες προσλήψεις και φυσικά δεν λένε πουθενά στο δελτίο τύπου τους από που θα βρεθούν τα χρήματα.

Η ατυχία του δήμου μας χρόνια τώρα, είναι το γεγονός πως μας κυβερνάνε δημοτικοί άρχοντες που προέρχονται από το χώρο της αριστεράς .

Από την κομμουνιστική αριστερά του Κιντή περάσαμε στην σοσιαλιστική αριστερά του  Θ. Γεωργάκη, και μετά πάλι με μια μικρή "δεξιά" παρένθεση στους σοσιαλιστές του Β. Βαλασόπουλου.

Όλοι οι δημοτικοί μας άρχοντες περιμένουν από την Πολιτεία να τους δώσει χρήματα για να κάνουν την κοινωνική τους πολιτική ,με προσλήψεις ημετέρων και κυρίως με δημοτικούς μηχανισμούς που έχουν μείνει στην εποχή του πάλαι ποτέ κραταιού ανατολικού μπλοκ.

Οι κομμουνιστές εργάτες του Δήμου μας είναι και η μεγαλύτερη πληγή του.

Καμιά εξιδίκευση σε κανέναν τομέα της επιστήμης και υπηρεσίες που υπολειτουργούν εδώ και δεκαετίες.

Πως λοιπόν σκέφτηκε ο κ. Κοκοτίνης να τονίσει στο δελτίο τύπου που έβγαλε την ανάγκη να δημιουργηθεί Δασονομείο Υμηττού με έδρα την Ηλιούπολη ένας θεός ξέρει.

Εδώ η δασική υπηρεσία που υπάρχει είναι παντελώς ανίκανη να προστατέψει εδώ και δεκαετίες τα δάση μας και το μόνο που κάνει είναι να διαπληκτίζεται μονίμως με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Είναι εμφανές πλέον και στον πιο άσχετο, πως οι οικοπεδοφάγοι δεν μπορούν να τιθασευθούν από αυτούς τους κυβερνώντες ,οι οποίοι νομιμοποιούν όλα τα δασικά αυθαίρετα μετά από καμιά εικοσαετία.

Η πολιτική μας σε θέματα περιβάλλοντος είναι επιλεκτική και ολόκληρες περιοχές της Πόλης μας ήταν παλιά δάσος.

Ξαφνικά ξεφύτρωσαν σπίτια δίπλα και μέσα σε αυτό και ουδείς βρήκε το θάρρος να τα γκρεμίσει.

Οι Συριζαίοι με τις δήθεν οικολογικές τους ευαισθησίες τώρα που είναι στη Κυβέρνηση ξέχασαν τα πάντα.

Οι τύχες της Πόλης είναι στα χέρια μας κάθε φορά που ψηφίζουμε. Εάν βγάζουμε λαμόγια και λωποδύτες δεν θα έχουμε παρά αυτά τα αποτελέσματα.

Ένας δήμος όπως ο δικός μας ,δεν θα έπρεπε να έχει φτάσει σε αυτά τα χάλια. Όμως όταν επί 16 χρόνια οι δημότες επέλεγαν τον κ. Γεωργάκη φυσικό επακόλουθο ήταν να γίνουν μερικά έργα και πολλές προσλήψεις  για να φαγωθούν δις ευρώ!!

Κάθε χρόνο έρχονται στα δημοτικά συμβούλια προϋπολογισμοί εκατομμυριών ευρώ και ουδείς διερωτάται πως σπαταλήθηκαν αυτά τα χρήματα.

Ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ για κακοδιαχείρηση σε έναν δήμο που αυτό είναι ο κανόνας. 

Το γεγονός της ατιμωρησίας έχει οδηγήσει σε πλήρη παρακμή και απαξίωση τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ουδείς πλέον ασχολείται με τα σκάνδαλα παρά ελάχιστοι δημοσιογράφοι που τα παρατάνε απογοητευμένοι για το κλίμα πλήρους αδιαφορίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης για δις χαμένα ευρώ από οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το ερώτημά μας για την πρόσφατη  καταστροφή του Υμηττού και το εάν θα τιμωρηθεί κανείς κοντεύει να φαντάζει γραφικό.

ΟΧΙ και αυτή την φορά ουδείς θα τιμωρηθεί. Κανείς δεν φταίει , όλα δούλεψαν σαν ελβετικό ρολόϊ!!

Μπορεί να κάηκε το δάσος αλλά θα το φυτέψουμε και πάλι !!

Σε 20 χρόνια θα γίνει όπως ήταν (εάν προλάβει) και στο μεσοδιάστημα θα χτιστούν 1-2 σπίτια μέσα σε αυτό το δάσος όπως έγινε και παλιότερα.

Ουδείς δημοτικός σύμβουλος πήγε σε έναν εισαγγελέα να του προσκομίσει έστω τις φωτογραφίες του καμμένου δάσους, μαζί με την πλήρη αδιαφορία της δημοτικής αρχής για να αποφασίσει αυτός εάν πρέπει να ασκηθούν διώξεις.

Ουδείς παρά την κριτική που έκαναν σχεδόν όλοι στο δημοτικό συμβούλιο  στη δημοτική αρχή  για τα λάθη της , δεν σκέφτηκε πως θα έπρεπε να κινητοποιήσει τους πολίτες ώστε να διαμαρτυρηθούν για το ΕΓΚΛΗΜΑ που έγινε.

Άλλο ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία σε μια αστική δημοκρατία που βουλιάζει μέσα σε σκάνδαλα και διαφθορά.

Φοβήθηκαν λένε στο ΣΥΡΙΖΑ τις ερπύστριες και υπέγραψαν το τρίτο μνημόνιο!!

Μήπως όμως με αυτό(το τρίτο και σκληρότερο μνημίνιο)  η χώρα οδηγείτε συντομότερα σε συνταγματική εκτροπή που μπορεί να τις φέρει και πάλι στους δρόμους της Αθήνας;

Σ.Μ 

ΥΓ: Διαβάστε στο Ηλιούπολη για Όλους την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του κ. Κοκοτίνη για την φωτιά στην Πόλη μας. Ίσως να σας φανήκαμε υπερβολικοί αλλά βαρεθήκαμε ειλικρινά να αναδημοσιεύουμε δελτία τύπου που δεν λύνουν τα προβλήματα και δεν προτείνουν εφικτές λύσεις. 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε, ... ακόμη ..., τις ανακοίνωσεις για την καταστροφική φωτιά στην Πόλη μας των ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ - ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ - ΠΙΚΟΥΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

..............................................................................................

Αξίζει ακόμη να γνωρίζουν οι νεώτεροι κάτοικοι της Ηλιούπολης ότι, επί δημαρχίας Θοδ. Γεωργάκη και κάτω από την πίεση του περιβαλλοντικού κινήματος, ολοκληρώθηκε μελέτη καταγραφής της κατάστασης που επικρατεί στην εκτός σχεδίου δασική περιοχή του Δήμου Ηλιούπολης, από την οποία προέκυψε ότι οι διεκδικητές αυτής της περιοχής ξεπερνούν τους 100, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν διαθέτουν νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας και κάποιοι έχουν κτίσει αυθαίρετα κτίσματα στον δημόσιο δασικό και αναδασωτέο χώρο.

..............................................................................................

Ανώνυμος είπε...

Αν ο σημερινός δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βαλασόπουλος θέλει να μάθει ποιοί είναι οι διεκδικητές και οι καταπατητές της δημόσιας δασικής γης στον Υμηττό, μπορεί να αναζητήσει τα στοιχεία τους στην προαναφερόμενη μελέτη. Αν θέλει πράγματι να αντισταθεί «σε κάθε σχέδιο οικοπεδοποίησης του Υμηττού», δεν έχει παρά να διαχωρίσει την θέση του από κάποιους καταπατητές που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ) προστασίας του Υμηττoύ.
Εν τέλει, αν θέλει ο δήμαρχος Ηλιούπολης να αντισταθεί στην οικοπεδοποίηση του Υμηττού, πρέπει να αποσύρει την αίτηση ακύρωσης του ισχύοντος Π.Δ για τον Υμηττό που έχει καταθέσει στο ΣτΕ. Θα πρέπει να αλλάξει ρότα και να μην συμπλέει με όσους διεκδικούν την συρρίκνωση της Α’ Ζώνης προστασίας του βουνού, με όσους διεκδικούν να μην χαρακτηρίζονται «δασικές και αναδασωτέες» οι διεκδικούμενες απ΄αυτούς δημόσιες εκτάσεις στον Υμηττό, με όσους ζητάνε να ενταχθούν οι δήθεν ιδιοκτησίες τους στο σχέδιο πόλεως.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΥΡΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΣ.
ΟΥΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΠΙΑ.
ΣΕ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ.
ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.