ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Το δασάκι του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Το δασάκι του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη

Κάθε πέρυσι και καλύτερα

Του Άγγελου Κάνδηλα 

Το δασάκι του Προφήτη Ηλία, στην Ηλιούπολη, βρίσκεται πάνω από την εκκλησία της Αγίας Μαύρας, στους πρόποδες του Υμηττού.


Τοπίο με απίθανη θέα διαχρονικά. Από τη μια πλευρά το πράσινο του Υμηττού και από την άλλη πλευρά όλη η Αθήνα στο πιάτο. Μέχρι την Αίγινα. Από τις σπάνιες γωνιές του Λεκανοπεδίου που μπορεί να δει κανείς σχεδόν όλα τα νότια προάστια και μέρος του Σαρωνικού.


Επισκεφθήκαμε την περιοχή το πρωινό της περασμένης Τετάρτης.

Η πράσινη πλευρά του Υμηττού πάνω από το δασάκι του Προφήτη Ηλία έχει γίνει καμμένη γη. Ευτυχώς τα δασάκι γλίτωσε από την καταστροφή.

Το λουκέτο, και πριν και μετά τη φωτιά, δεσπόζει στο πέτρινο και κομψό κτίριο που κάποτε λειτουργούσε σαν αναψυκτήριο.


Το εκκλησάκι έxει υποστεί «επεκτάσεις» καιρό τώρα που έχουν αλλάξει την αρχική του μορφή. Από τον υπερυψωμένο του περίβολο βλέπεις τη θάλασσα.


Ας ελπίσουμε ο φετινός χειμώνας να περάσει ανώδυνα για τους κατοίκους της Ηλιούπολης και να υλοποιηθούν όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.


Ας ελπίσουμε το επόμενο καλοκαίρι στο δασάκι του Προφήτη Ηλία να λειτουργήσει το αναψυκτήριο, να υπάρξει η απαραίτητη υλικοτεχνική υποστήριξη της περιοχής και να κάνει την εμφάνιση του το πράσινο χρώμα στην καμμένη πλευρά του Υμηττού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: