ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ναι φίλε Χρήστο

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ναι φίλε Χρήστο

Το παρακάτω κείμενο το "δανειστήκαμε" από το facebook του συμπολίτη μας Άγγελου Κάνδηλα. Είναι μια καλή αφορμή προβληματισμού για όλους μας. Δεν γράψαμε κάτι για το ντέρμπι αλλά ούτε για το χθεσινό φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ σε αυτό το ιστολόγιο. Άλλωστε προσπαθούμε να το κρατήσουμε μακριά από κομματικές επιλογές όσο βέβαια αυτό είναι εφικτό. Πάμε να δούμε όμως πως εξηγεί ο Άγγελος στον μικρό Χρήστο τα λάθη των διαιτητών.

Ευκαιρία να μιλήσουμε στα παιδιά για τον άνθρωπο διαιτητή και τα ανθρώπινα λάθη.

Ναι Χρήστο φίλε μου.

‘Εβαλες γκολ και δεν το είδε ο διαιτητής. Ήταν μακριά και μπροστά στην εστία ήταν μεγάλος αριθμός παικτών. Συμπαίχτες σου και αντίπαλοι. Και τα δίχτυα ήταν δυστυχώς τρύπια και δε συγκράτησαν τη μπάλα μέσα.


Όμως Χρήστο πόσες φορές ο άνθρωπος διαιτητής αυτός ή άλλος δεν έχει δέσει τα κορδόνια τα δικά σου ή των συμπαικτών σου, δεν έχει σκύψει να δει εάν, εσύ ή οι συναθλητές σου, τραυματιστήκατε σε δύσκολες φάσεις και στιγμές.

Χρήστο να θυμάσαι.
Οι διαιτητές είναι άνθρωποι. Και κάνουν και λάθη. Όπως εσύ, εγώ, ο πατέρας. Όλοι μας.

Χρήστο μην ξεχάσεις όμως ποτέ να χαίρεσαι.
Την κάθε στιγμή του αγώνα.

Σκέψου και κάτι άλλο ΦΙΛΕ.. Εσύ και οι συναθλητές σου παίξατε.

Ο αγώνας του Ολυμπιακού και του Παναθηναικού που παίζουν σε γήπεδα με εστίες χωρίς τρύπες με διαιτητές ανθρώπους επίσης και απευθείας τηλεοπτικές μεταδόσεις δεν ξεκίνησε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: