ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Διαδημοτική ΟΜΕΡΤΑ για να καλύψουν τις παρατυπίες του κομμουνιστή Δημάρχου Πάτρας

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Διαδημοτική ΟΜΕΡΤΑ για να καλύψουν τις παρατυπίες του κομμουνιστή Δημάρχου Πάτρας

Με θλίψη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε (παρακάτω είναι και τα πειστήρια) πως το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μας προχώρησε σε ψήφισμα υπέρ του κομμουνιστή Δημάρχου Πάτρας κ. Πελετίδη , ο οποίος δεν έδωσε στοιχεία για επανέλεγχο των φακέλων των υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων  στην Κυβέρνηση που τα ζητούσε.
Το κατάπτυστο ψήφισμα αναφέρει μάλιστα ΨΕΥΔΩΣ πως οι εργαζόμενοι είχαν όλα τα απαραίτητα προσόντα. Και που το έμαθαν αυτοί αυτό; Τους το είπε ο κομμουνιστής Δήμαρχος Πάτρας ; Στο Δήμο Πατρέων λοιπόν για να το ξέρουν οι δημοτικοί μας σύμβουλοι εργάζονται εργαζόμενοι ως ΔΕ που δεν έχουν βγάλει ούτε το Γυμνάσιο!!!! Μπορεί και σε άλλους Δήμους να συμβαίνει αυτό, αφού μέχρι και σε νοσοκομεία  υπήρχαν χειρουργοί γιατροί χωρίς πτυχίο!!!

Αντί λοιπόν να βοηθήσουν την Πολιτεία να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους συμπαρίσταται στην ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ την οποία ντύνουν με τον μανδύα της δήθεν φιλοεργατικής πολιτικής τους. Άμα θέλει ο Δήμαρχος Πάτρας  να πληρώνει τους ανίδεους ΚΑΙ άχρηστους  υπαλλήλους του Δήμου  από την τσέπη του. 

Οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν θέλουν να πληρώνουν υπαλλήλους αμόρφωτους με μόνο προσόν τους την ετήσια συνδρομή στην εφημερίδα του κόμματος "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ". 

Το θλιβερό είναι πως το ψήφισμα είχε  από ό,τι μας πληροφόρησαν και τις υπογραφές της ψοφοδεξιάς της Πόλης μας για αυτό αναζητείται πλέον ΞΕΚΑΘΑΡΑ κάποιος που θα αναλάβει στο να ακούγεται η ΔΕΞΙΑ του  Κυρίου και  μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μας. 

Μετά το άδειασμα της Εκκλησίας (ευτυχώς οι Ενορίες μας δεν σίγησαν όπως κάποιοι επιθυμούν) και το ψήφισμα υπέρ Πανταζόπουλου για την υπόθεση με τα προφυλακτικά , η ψοφοδεξιά της Πόλης μας δίνει συγχωροχάρτι και στις ΑΝΟΜΙΕΣ του κομμουνιστή Δημάρχου Πάτρας τον οποίο μας παρουσιάζουν ως φιλοεργατικό και άμεμπτο. 

Διαβάστε παρακάτω το κατάπτυστο (ελπίζουμε όχι ΚΟΙΝΟ) ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ρωτάμε λοιπόν καθαρά και ζητάμε απάντηση. 

Κύριε Ευσταθίου , Κύριε Αναγνώστου ψηφίσατε και εσείς το παρακάτω ψήφισμα; 

Κυρία Πίκουλα εσείς τι λέτε;  

Ψήφισμα συμπαράστασης στον Δήμαρχο της Πάτρας

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης με ψήφισμά του συμπαραστέκεται στην άδικη δίωξη του Δημάρχου Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη που ήταν ένας εκ των Αιρετών που στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία των ατομικών φακέλων των εργαζομένων για επανέλεγχο των συμβάσεων τους, χωρίς σε καμία περίπτωση να καλύπτει διαδικασίες πλαστών δικαιολογητικών αλλά υπερασπιζόμενος το δικαίωμα στην εργασία και καλείται από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών να εμφανιστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών στις 20 Ιουλίου του 2016 για να δικαστεί.

Η κατηγορία, όπως αναφέρεται στο κλητήριο θέσπισμα, είναι πως «… προέβη στις ανωτέρω πράξεις, με σκοπό να προσπορίσει στους εργαζόμενους του Δήμου παράνομο όφελος, συνιστάμενο στην παρά το νόμο συνέχιση της εργασίας τους, σε περίπτωση που διαπιστωνόταν σε ορισμένες περιπτώσεις εξ αυτών ότι δεν συντρέχουν οι κατά το νόμο προϋποθέσεις μετατροπής της εργασίας τους, σε αορίστου χρόνου…».

Με λίγα λόγια, κατηγορείται πώς προασπίστηκε τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι σε μία αυθαίρετη διαδικασία που υπαγορεύονταν από τις μνημονιακές επιταγές και της πολιτικής των απολύσεων.

Η Δικαιοσύνη φαίνεται πώς δεν πείστηκε από το υπόμνημα που είχε καταθέσει στον ανακριτή τον Οκτώβριο του 2014 ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με το οποίο εξηγούσε επακριβώς την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο του όσον αφορά στις σχέσεις εργασίας του προσωπικού, επισημαίνοντας πώς όσοι δεν πληρούσαν τις απαραίτητες από το Νόμο προϋποθέσεις παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό ή απολύθηκαν και οδηγείται σε δίκη.

Η απόφαση αυτή μοιάζει με προσπάθεια εκδίκησης, ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης των αιρετών και των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εν όψει της εφαρμογής νέων σκληρών μέτρων που ετοιμάζει η Κυβέρνηση.

Σήμερα όμως είναι οι μέρες που όλοι πρέπει να δείξουμε ομοψυχία και συμπαράσταση και να μην ποινικοποιούμε πολιτικές πράξεις αντίστασης που μοναδικό στόχο έχουν να προστατεύσουν το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης του λαού μας.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρωτάς τους κ.κ. Ευσταθίου, Αναγνώστου, Πίκουλα αν ψήφισαν... Εδώ έχουν κάνει τρεις παρατάξεις και έχουν μοιράσει τους Νεοδημοκράτες Ηλιουπολίτες. Εδώ δεν μπορούν να βγάλουν αρχηγό στην Νέα Δημοκρατία.