ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Με… αίμα ξεκίνησε η πανήγυρις του Αγίου Νεκταρίου στην Ηλιούπολη

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Με… αίμα ξεκίνησε η πανήγυρις του Αγίου Νεκταρίου στην Ηλιούπολη



Η ετήσια πανήγυρις του ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Νεκταρίου, στον Ναό της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, ξεκίνησε όπως κάθε χρόνο με αιμοδοσία την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Στην αίθουσα «πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μανταδάκης» του Ναού προσήλθαν 59 πρόσωπα με πρόθεση να αιμοδοτήσουν και έγινε αιμοληψία από 46 από αυτά. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού, ευχαριστώντας τους αιμοδότες, διέθεσε σε όλους από ένα αναμνηστικό, ενώ και από την παρούσα ανακοίνωση, δημόσια τους ευχαριστεί.

Παρατηρείται βέβαια σε ενοριακό επίπεδο, το φαινόμενο σταδιακής μείωσης των προσερχόμενων στην αιμοδοσία πιθανόν ως συνέπεια της κρίσης, αλλά ίσως και εξ αιτίας ελλιπούς η λανθασμένης επικοινωνίας, από την ενορία. Σίγουρα η ενημέρωση από το γραφείο, με μόνο μέσο την χειροκίνητη μηχανή πλοήγησης (ποντίκι) αποδεικνύεται αναποτελεσματική. Η παλαιότερη κοινολόγηση του γεγονότος στις τοπικές εκπαιδευτικές κοινότητες, σε πολυσύχναστα εμπορικά σημεία της ενορίας, αλλά και η ταχυδρομική αλληλογραφία, φαίνεται ότι ήταν ισχυρότερα σε πληροφοριακή δυναμική ενός και μόνον ηλεκτρονικού μηνύματος σε παλιούς αιμοδότες.

Οι εορτασμοί λοιπόν θα συνεχιστούν με τις λατρευτικές συνάξεις που θα γίνουν με το ακόλουθο πρόγραμμα.

Κυριακή 8 Νοεμβρίου

6.00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός, Λιτή, Αρτοκλασία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Θερμοπυλών Ιωάννου.

9.00 μ.μ. Αγρυπνία – Όρθρος μετ’ εγκωμίων του Αγίου και νυχτερινή Θεία Λειτουργία.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου

7.00 π.μ. Όρθρος & Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Θερμοπυλών Ιωάννου.

5.00μ.μ. Εσπερινός & Λιτανεία Ιεράς Εικόνος, προεξάρχοντος του Επισκόπου Βερενίκης Χρυσοστόμου, Ιεράρχου του Αλεξανδρινού Πατριαρχείου.

7.00μ.μ. Ιερά Παράκλησις Αγίου.

9.00μ.μ. Απόδειπνο και Χαιρετισμοί Αγίου.

Παράλληλα το απόγευμα της εορτής αντιπροσωπεία της εκκλησιαστικής μας κοινότητας, θα μεταβεί στην Μονή Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Τρικόρφου Δωρίδος, όπου θα καρεί μοναχός ένας ακόμα νεαρός ενορίτης, εκ των πνευματικών τέκνων του προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού.

Τρίτη 10 Νοεμβρίου

18η επέτειος των Εγκαινίων του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνης.
7.30 μ.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία, Μνημόσυνο πάντων των Ιερατευσάντων εν τω Ναώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: