Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

Επιστολή του Μιχάλη Κουρή στον Πρόεδρο της ΝΔ

ΜΠΑΧΑΛΟ Η Τ.Ο ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ - "ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ" ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ 6 ΣΤΕΛΕΧΩΝ
Ηλιούπολη, 9/2/2016


Κύριε Πρόεδρε,


Μετά από δημοσιοποίηση στα τοπικά ΜΜΕ (sites, blogs κ.α.) επιστολής παραίτησης 6 μελών του Δ.Σ. της Δημ. Τ.Ο. Ηλιούπολης της Ν.Δ. & μόλις τρεις μήνες από το συνέδριο του κόμματος, νιώθω την υποχρέωση, δια της επιστολής μου αυτής, να δώσω μία σαφή και περιεκτική απάντηση.


Από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου στην θέση του Προέδρου της Τοπικής ήθελα να εξασφαλίσω την ενότητα της Τοπικής μας.


Για τον λόγο αυτό από το πρώτο συμβούλιο σύστασης σε σώμα της Δημ.Τ.Ο. πρότεινα άκρως τιμητικές θέσεις στην «ΟΜΑΔΑ» των 6 & οι οποίες όμως δεν έγιναν αποδεκτές. Έτσι προχωρήσαμε στην συγκρότηση σε σώμα με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.


Η πολιτική που θα ακολουθούσε η συγκεκριμένη «ΟΜΑΔΑ» έγινε εμφανής με την εκ περιτροπής
παρουσία τους στα συμβούλια, με τις αντιρρήσεις για όλες τις προτεινόμενες εκδηλώσεις (συνεστιάσεις για την εξοικονόμηση πόρων, πρωτοχρονιάτικες πίτες, πολιτική εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Ν.Δ. κτλ.) και γενική απροθυμία τους στην παροχή βοήθειας στην λειτουργία της Δημ.Τ.Ο.


Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να μην δημιουργείται απαρτία στα συμβούλια & να μην παίρνει αποφάσεις το Δ.Σ. δηλ. να δημιουργούνται δυσκολίες στην λειτουργία της Δημ.Τ.Ο. Ηλιούπολης της Ν.Δ. & συγχρόνως να μέμφονται γιατί δεν έχουμε δικά μας γραφεία.


Σημ. Η τοπική μας συστεγαζόταν με την Β1 Νομαρχιακή (σύνηθες φαινόμενο)
Επίσης η συγκεκριμένη «ΟΜΑΔΑ» σε κορυφαία επιλογή της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ επέλεξε να την αμφισβητήσει και να ταχθεί εναντίον της.


Μετά τα παραπάνω οδηγηθήκαμε σε αίτηση διεύρυνσης του Δ.Σ. της Τ.Ο. η οποία εγκρίθηκε από
την γραμματεία οργανωτικού και από τότε λειτουργεί με το παρόν σχήμα. Παρ’όλα αυτά αποφάσεις δεν ήταν δυνατόν να ληφθούν διότι τα διευρυμένα μέλη δεν είχαν δικαίωμα ψήφου όπως “ενημέρωσε” η «ΟΜΑΔΑ».


Η οργάνωση εκπροσωπείται σε όλα τα όργανα (συμβούλια προέδρων, συμβούλια υπεύθυνων γυναικών, συμμετοχή σε εκδηλώσεις πολιτικές και τοπικές) συνεχώς και αδιαλείπτως.Προσωπικά έχω εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος και από τη θέση αυτή είναι αυτονόητο ότι εκπροσωπώ και παρεμβαίνω στα πολιτικά και δημοτικά δρώμενα της πόλης με γνώμονα τις αρχές και τις αξίες της παράταξης.


Όσον αφορά τις αιτιάσεις της «ΟΜΑΔΑΣ» για την μη ύπαρξη οικονομικού ελέγχου σας ενημερώνω ότι το ποσό που διαχειριστήκαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μου είναι μικρό (κατηγορίας 1.000 ευρώ) και όλα τα παραστατικά των εξόδων είναι στη διάθεση της οικονομικής επιτροπής της Β1ΝΟΔΕ η οποία & είναι ενήμερη.


Τέλος, τη νύχτα των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου 2015 και κατά τη διάρκεια παραλαβής των αποτελεσμάτων, του εκλογικού υλικού και των ταμείων από τα δύο εκλογικά κέντρα (τέσσερα εκλογικά τμήματα) με το αδιάκοπο πήγαινε – έλα σε στιγμή που δεν είχα την προσοχή μου στραμμένη στο σημείο που ήταν τα κουτιά με τα χρήματα, «κάποιος» αφαίρεσε το ένα από αυτά.Αυτό δεν έγινε αντιληπτό την ίδια στιγμή (τα κουτιά ήταν μέσα στη σακούλα με το εκλογικό υλικό) αλλά την επόμενη μέρα όταν άνοιξα το σάκο. Αμέσως ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Β1ΝΟΔΕ και προφορικά αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη υπέβαλα την παραίτηση μου στην δικαιοδοσία του κόμματος.


Έπειτα προχώρησα σε καταγγελία και μήνυση στο Α.Τ. Ηλιούπολης. Για το συμβάν αυτό συνεκλήθη συμβούλιο των εκλεγμένων μελών της Δημ.Τ.Ο. στα κεντρικά γραφεία του κόμματος όπου δόθηκαν οι ίδιες εξηγήσεις που σας αναφέρω.


Κύριε Πρόεδρε,
Οφείλω τόσο σε εσάς ως πρόεδρος του κόμματος που εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια υπηρετώ –είμαι το παλαιότερο εν ενεργεία μέλος της Ν.Δ. στην πόλη- και μέσα από τις θέσεις ευθύνης που
ανέλαβα (Γ.Γ.ΟΝΕΔ Ηλ/λης, Αντιπρόεδρος Τ.Ο. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλ/λης, Πρόεδρος Τ.Ο. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλ/λης -2 θητείες-, Μέλος της Β2ΝΟΜΕΚΕ, Πρόεδρος της Ενοποιημένης Δημ.Τ.Ο., Αντιπρόεδρος της Β2ΝΟΔΕ), όσο και στους Νεοδημοκράτες συμπολίτες μου, να αναφέρω ότι δεν έδωσα το δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητήσει την ηθική και την εντιμότητά μου.Πολλές φορές εγώ και οι εκάστοτε συνεργάτες μου συνδράμαμε την τοπική οργάνωση από το υστέρημα μας για την κάλυψη των λειτουργικών της εξόδων. Πορεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια με πυξίδα το καλό της παράταξης και της πόλης μου.


Για μένα το θέμα κλείνει εδώ αναμένοντας τις αποφάσεις σας αφού προηγουμένως εξ’ ανάγκης είμαι υποχρεωμένος να δημοσιοποιήσω αυτήν μου την επιστολή στα ίδια ΜΜΕ.


Και λέω εξ’ ανάγκης διότι πιστεύω ότι τα εν οίκω μη εν δήμω. Και αν πίστευαν ότι πρέπει να παραιτηθούν θα είχαν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους στο Δ.Σ. της τοπικής όπως προβλέπει το
καταστατικό μας & μάλιστα όχι στην λήξη της θητείας μας.


Κλείνοντας, θέλω να σας συγχαρώ για την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος μας και να ευχηθώ μέσα από τα νέα σας καθήκοντα να οδηγήσετε την παράταξη και κατ’ επέκταση τη χώρα σε νέους δρόμους ευημερίας και ανάπτυξης.


Με τιμή
Κουρής Μιχάλης
Πρόεδρος Δημ. Τ.Ο. Ηλιούπολη

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ : Το κακό κλίμα στην τοπική της ΝΔ είναι πολύ καιρό και οδήγησε και στην συντριβή του κόμματος στις δημοτικές εκλογές αφού η επιλογή της ΝΔ για την Πόλη μας καταποντίστηκε. Δεν πέρασε κανένας υποψήφιος προερχόμενος από τη ΝΔ στο δεύτερο γύρο και ο Βαλασόπουλος κέρδισε πολύ χαλαρά τους "δεξιούς" υποψήφιους. Φαίνεται πως και στις επόμενες εκλογές η τοπική ΝΔ θα χωριστεί σε δύο στρατόπεδα αφού ουδείς μπορεί να συσπειρώσει τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους της Πόλης μας. 

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μαρίνη, περιττό να σας αναφέρουμε ότι ο τρόπος που προσεγγιζετε το όλο θέμα είναι το λιγότερο μη δημοσιογραφικος.Χρησιμοποιώντας την κάρτα υποψηφιότητας του προέδρου της Δημ.Τ.Ο. για εικόνα της δημοσίευσης σας αμέσως οδηγείτε τον αναγνώστη στην λάθος εικόνα που θέλετε να δημιουργήσετε! Μόνο συγχαρητήρια δεν σας αξίζουν. Και παρεμπιπτόντως ποιος σας ζήτησε τη γνώμη σας? Κ μην με ρωτήσετε αν ενοχλεί. Προφανώς κ για να μπαίνω στη διαδικασία να σας απαντήσω δεν ενοχλεί απλά. Προσβάλει κιόλας.

Με εκτίμηση
Μια Ηλιουπολιτισσα Νεοδημοκρατισσα

STAVROS MARINIS είπε...

Λυπάμαι που η ΑΛΗΘΕΙΑ προσβάλει έστω και μια "Νεοδημοκράτισσα" της Πόλης μας. Ο κ. Κουρής ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και πλέον δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική παράταξη του κ. Ευσταθίου που είχε το χρίσμα από τη ΝΔ ως εκλεκτός της για Δήμαρχος στην Πόλη μας. Βέβαια όλες οι δημοτικές παρατάξεις έχουν το κακό για μένα να είναι συνονθύλευμα υποψηφίων από διάφορους πολιτικούς χώρους στο βωμό δήθεν της "ακομμάτιστης" τοπικής αυτοδιοίκησης. Έτσι βλέπουμε πως η δεξιά στην Πόλη μας εκπροσωπείται από τοπικά στελέχη που έχουν άριστες σχέσεις με κομμουνιστές πρώην και νυν. Δεν αναζητώ συγχαρητήρια μειοψηφιών αφού το τοπικό αυτό μέσο με καθαρά δεξιά οπτική των πραγμάτων φιλοδοξεί να παρουσιάζει τι ακριβώς συμβαίνει στην Πόλη. Προφανώς και θα συνεχίσω να γράφω την ΑΠΟΨΗ μου και όποιος θίγεται μπορεί να καταφεύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Άλλωστε δεν έχουμε ΧΟΥΝΤΑ και ο καθένας όπως και εσείς μπορεί ελεύθερα να γράψει την άποψή του. Συγγνώμη εάν σας πρόσβαλα αλλά δεν κατανοώ με ποιον ακριβώς τρόπο. Η ίδια η ανακοίνωση προσβάλει την νοημοσύνη μας και φυσικά η ανικανότητα των τοπικών στελεχών της "δεξιάς" να συνεννοηθούν είναι αυτή που οδηγεί σε ΗΤΤΕΣ και όχι η δική μου φυσικά γνώμη. Με εκτίμηση
Σταύρος Σ. Μαρίνης

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μαρίνη φυσικά και ο κύριος Κουρής ήταν υποψήφιος με την παραταξη του κυρίου Ευσταθίου όμως επιτρέψτε μου να σας επισημάνω ότι δεν αποστέλλει την επιστολή με την ιδιότητα αυτή εξού και η αντίρρηση μου για την χρήση της κάρτας υποψηφίου ως εικόνα της ανάρτησής. Δεν είδα να χρησιμοποιείτε ανάλογη κάρτα υποψηφίου όταν πριν από λίγες ημέρες αναρτήσατε την επιστολή παραίτησης των μελών της Τ.Ο. Και προς Θεού για να μην παρεξηγηθώ, ουδεμία σχέση έχω ούτε με τον ένα ούτε με τους άλλους αλλά πραγματικά μου προξένησε τεράστια εντύπωση το ότι ενώ η ίδια ανακοίνωση αναρτήθηκε από άλλα δύο -αν δεν κάνω λάθος- blogs μόνο εσείς προϊδεάζατε εκ της επικεφαλίδας τον αναγνώστη! Στη έτερη ανάρτηση κανένα σχόλιο δεν έχει γίνει αν και τα περισσότερα εκ των μελών ήταν και είναι μέλη στην έτερη παράταξη της "ακομμάτιστης" κατά τα λεγόμενά σας τοπικής αυτοδιοίκησης! Προς Θεού κανένας δεν θίχτηκε (φαντάζομαι) σε τέτοιο βαθμό που θα φτάσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, άλλωστε δικά σας τα γένια δικά σας και τα χτένια όπως λέει και ο λαός... Απλώς μιας και ζούμε στην εποχή που η διαδικτυακή ενημέρωση είναι στην καθημερινότητά μας κρίμα είναι οι επιλογές τόσο στον τίτλο, όσο και στα μέσα που χρησιμοποιείτε να διαστρεβλώνουν σε τέτοιο βαθμό μία απλή ανακοίνωση,

Με εκτίμηση