ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ετήσια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιουπόλεως και Γύρω Δήμων Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ετήσια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιουπόλεως και Γύρω Δήμων Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ


Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεοφίλου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας από το Σύλλογο Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω Δήμων «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Κάτω Ηλιούπολη.

Ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω Δήμων «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ», υποδέχτηκε για 8η συνεχή χρονιά, τις Λευκαδίτισσες, τους Λευκαδίτες και τους φίλους των Λευκαδίων, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν επίσης οι ιερείς της Αγίας Παρασκευής και o Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Θεόφιλος συνεχάρη για άλλη μια χρονιά τον Πρόεδρο κ. Ευάγγελο Γεωργάκη και το Διοικητικό Συμβούλιο για το πολιτιστικό έργο τους και την πρωτοβουλία τους να πραγματοποιούν κάθε χρόνο, αυτήν την όμορφη εκδήλωση, η οποία καθιερώθηκε πλέον ως ένας ακόμα τόπος πνευματικής και θρησκευτικής συνάντησης των Λευκαδίων που δεν ζουν στο νησί αλλά κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις και τις μεταφέρουν από γενιά σε γενιά, με κάθε τρόπο.

Να σημειώσουμε τέλος ότι ύστερα από την θετική γνωμοδότηση των μελών της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου (Αποστολόπουλος Χρήστος – ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ και Κάνδηλας Άγγελος – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ) σε σχετικό αίτημα του Δ.Σ. του Συλλόγου αναμένεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης για την μετονομασία της Πλατείας που βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής από Ηρώδου Αττικού σε Λευκαδίων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Άγγελος Κάνδηλας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: