ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί για εξαπάτηση πολιτών με τη μέθοδο της Νιγηριανής

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί για εξαπάτηση πολιτών με τη μέθοδο της Νιγηριανής

Εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 2-3-2016 στην περιοχή των Αμπελοκήπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ηλιούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, εκ των οποίων ένας 41χρονος υπήκοος Ζαΐρ και ένας 44χρονος υπήκοος Καμερούν, για απάτες. Αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός τους.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης, της πλαστογραφίας καθώς και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Συγκεκριμένα οι τρείς δράστες προσέγγισαν ημεδαπό, ο οποίος είχε αναρτήσει αγγελία στο διαδίκτυο για την πώληση ακινήτου ιδιοκτησίας του, και εμφανιζόμενοι ως Γάλλοι επιχειρηματίες, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αγορά του. Σε συνάντηση που είχαν του ζήτησαν χρήματα, αναφέροντάς του ότι μπορούν, με ειδική μέθοδο, να δημιουργήσουν χαρτονομίσματα τα οποία δεν ανιχνεύονται ως πλαστά.

Ο ημεδαπός αντιλήφθηκε την απάτη και την κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης. Ακολούθως, κατόπιν προσυμφωνημένου ραντεβού, σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου οι δράστες έκαναν επίδειξη του τρόπου αποχρωματισμού-μετατροπής φύλλων χαρτιού σε «γνήσια» χαρτονομίσματα, συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους καθώς και στην οικία του 41χρονου υπηκόου Ζαΐρ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σύνεργα που χρησιμοποιούνται στην νιγηριανή απάτη (λευκά χαρτιά μεγέθους χαρτονομίσματος, φιαλίδια με διάφορες χημικές ουσίες, συσκευή ανίχνευσης πλαστών κλπ) καθώς και το χρηματικό ποσό των -250- ευρώ.

Από την έρευνα που επακολούθησε διαπιστώθηκε ότι οι δράστες προσέγγιζαν ανυποψίαστους πολίτες και με την μέθοδο της «Νιγηριανής απάτης» τους εξαπατούσαν, αφαιρώντας τους χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μέθοδο αυτή, οι δράστες έπειθαν τα θύματα να τους παραδώσουν χρήματα, τα οποία στη συνέχεια θα τα πολλαπλασιάζουν με τη χρήση ειδικών χημικών ουσιών επάνω σε φύλλα χάρτου διαστάσεων χαρτονομίσματος, ενώ τα χαρτονομίσματα που προέκυπταν δεν ανιχνεύονταν ως πλαστά.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκε μία επιπλέον περίπτωση εξαπάτησης, με την προαναφερόμενη μέθοδο, ημεδαπού στην περιοχή της Ηλιούπολης, από τον οποίο απέσπασαν 40.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: