ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δήλωσις Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2016, στην Ηλιούπολη

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Δήλωσις Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2016, στην Ηλιούπολη


Μετά περισσής χαράς και τιμής, επαινούμε την απόφαση του Δημάρχου Ηλιουπόλεως Βασιλείου Βαλασόπουλου, να μην ακυρωθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2016, υπό την απειλή της επερχόμενης βροχής. Δήμαρχοι κοντινών Δήμων, που βρήκαν αφορμή την επικείμενη "μπόρα" για να δικαιολογήσουν την ακύρωση της παρελάσεως, συμμορφούμενοι στις ιδεοληψίες τους, υπέστησαν τον εμπαιγμό των Δημοτών τους, αλλά και κατατροπώθηκαν από την ετσιθελική παρέλαση των Νεαρών Βλαστών της περιοχής, εμπρός από τις πλάτες των αποχωρούντων "εκπροσώπων" τους.

Αν τρόμαζαν από "μπουρίνια" και οι ψιχάλες οι Έλληνες, "ούτε Άγια Λαύρα θα 'χαμε ούτε 21". Ας μην επιχαίρουν όμως οι επίδοξοι ξεθεμελιωτές των Ιερών και των Οσίων, από βροχές και δηλώσεις σαν της Καθηγήτριας, πιστεύοντας ότι Διαφωτισμός είναι όταν από τον καναπέ του σαλονιού σου απαιτείς οι "σκοταδιστές" να περιθάλψουν τους πρόσφυγες. Αυτοί λοιπόν οι σκοταδιστές -διάβαζε αγωνιστές- Διαφώτισαν με το κερί των Εκκλησιών τους Ελληνόπαιδες προγόνους, των Παιδιών που παρέλασαν στο 2016.


Η ιερουργία μου για την εορτή του Ευαγγελισμού και η τέλεση Δοξολογίας για την Εθνική Επέτειο στο εν Μήλεσι Ωρωπού, μετόχιο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Κυρίου Αθηνών, δεν μου έδωσε την δυνατότητα να παρευρεθώ στην Δοξολογία και την Παρέλαση στην Ηλιούπολη. Η προσπάθεια μου για έγκαιρη προσέλευση στην Παρέλαση, στην οποία παρίστατο εκπροσώπου της Εκκλησιαστικής Κοινότητος Αγίας Μαρίνης ο συνεφημέριος Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Φυλακτός, με κράτησε ενημερούμενο καθ΄ οδόν για τα γενόμενα.


Το ότι κατέφθασα κατά την ολοκλήρωση της παρελάσεως και είδα τον Δήμαρχο μας με υγρή την κεφαλή του από το ψιλόβροχο, με ενθουσίασε και με οδηγεί στον να συγχαρώ και γραπτά και δημόσια τόσο Εκείνον, όσο και το τελετάρχη Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Καλούδη, αλλά και τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων που ενώ τους δόθηκε η ευχέρεια να μην παρελάσουν, αφού δυνάμωνε η βροχή, ακολούθησαν με δυναμισμό τους μαθητές των Δημοτικών μας, περήφανα Ελληνόπουλα απόγονοι ηρώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: